Super tema. Po definicij sam u lajf stajlu jos od ranih 20 ih. Cak i lajt verzija ranije. Kada sumiram vecina mojih veza su zapravo bile kink. Ne definisem ga iskljucivo na bdsm jer bdsm po meni isuvise vezuju za taj lajf stajl - komuna i neka pravila koja su izasla odatle sa kojima se nuzno ne slazem. Na pr pitanje iskustva kao i mentaliteta koji se izgradio medju takvim ljudima.
Tome je i doprineo internet i pogotovu tamo negde 2000-2010 te. ******* . com na pr, gde se nisu snasli da naprave jednu zdravu atmosferu gde ljudi mogu otvoreno da pricaju - a i seksaju (boze moj), vec im je bila hijerarhija sa nekoliko nadrkanih subica i profesionalnih domina na javnom, koje su glumile ludilo i privlacile paznju na neke svoje ispljuvotine od licnog zivota i time rusile atmosferu i pravu komunikaciju (sve pod opravdanjem da ima previse napaljenih muskaraca i treba ih kontrolisati). A to ponasanje je bilo previse zasticeno od admin-a jer zaboga da nam ne odu zenske sa chata.
Ne znam da li se secas pravila da ako zelis sa nekim privatno da razgovaras, moras javno da zamolis tu osobu. Naravno da je to sve puklo i preslo na ALT i fetlife. A alt ti je ono fejzbuk fazon - a fetlife je - nepoucen prethodnim iskustvom - napravio aseksualno seksualnu atmosferu- tj gledaj al ne pipaj.
Sve moje partkerke sam zapravo upoznao u stv zivotu.Nekoliko njih onlajn, ali ne ni na fetu niti bodnage-u i sl.
Praksa u bdsm-u ne interesuje, jer se vezuje za striktna pravila od kojih nastaju obrasci i naredna pravila i kategorije. Jedino sto mogu sa sigurnoscu da se slozim je safe-sane-consensual. BDSM shvatam iskljucivo seksualno uz naravno seksualno-dusevan deo. Ne kao zivotni stil.
Drugo, bdsm zapravo nuzno ne vezujem za bol. Zato pre kazem kink, a ne bol. Jer on vezuje ljude koji su parafili, za koju smatram da nije zdrava.
I tu se razilazim sa bdsm postulatima, jer za mene svako iskustvo, kao i seksualno, treba da razvija coveka u pozitivnom pravcu, pa i da ga izleci ako je neka trauma, da pommogne da je prevazilazi svesno, barem. Vidim da u toj komuni ima ljudi koji vole da stagniraju na tome a vezuju se isuvise u taj plastican gospodar i robinja odnos, gde ne napreduju. Jednostavno ih drzi to poput nedozrelih repera.
I onda naravno, ono sto im ostaje je taj imidz pozude i para kojima dobar seks, pa se kace po online komunama da svi vide uz komentar subice - ovde sam da nadjem istomisljenike, nikakav seks, vec sam uzeta od gospodara svetog petra, a ostali: drop dead. Meni je to dosadno.
Sto se prakticne strane tice - cvorove i vezivanje sam naucio radeci - fizikalises malo pa ces videti kako sve umes da suspenzujes, osim ako si u shibari fazonu pa da pravis zirafice i leptirove od toga.
Takodje i bic. Neces znati da bicujes ako sam ne dobijes po bulji. Kani brate vosak po jajima pa proceni koliko je sta i kako.
Sve je to stvar zdravorazumnog. Ne treba ti bdsm workshop, okupljanja, da placas tutorijale na sajmovima i sta vec. Niti i to bicevanje treba da bude nuzno ne znam kakva vestina u smislu gasenja sece a da je ne prelomis. Ok, cool, ali...vot ever djud.
I na kraju, 99 posto zena- bilo da su vanile ili su u bdsm vezuje jedno te isto - unutrasnje stanje. Poverenje/ Razumevanje - osecaj povezanosti/ i u seksu unutrasnje stanje. I vizuelno, mora da joj izazove emocionalno.
Inace sam kinki otkako znam za sebe. Jos kao klinac sam bio uvrnut. Jako mali sam dobijao erekcije. Uvek sam na devojke gledao ne na klasicno romantican- seksualan nacin, vec je uvek tu bilo nesto dodatno - da joj zapalim suknjicu.