BBC o nemackom predlogu koji vodi formiranju Sjedinjenih evropskih drzava i anketa

Sjedinjene Evropske Drzave ili EU superdrzava bice formirana:

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

migel59

Poznat
Poruka
8.319
Britanski BBC objavljuje:

'More Europe!': Germany's battle-cry for the eurozone

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-18557059

Slika nemacke koncepcije buducnosti Evrope je proizisla iz izjave nemackog ministra spoljnih poslova, Gvida Vestervelea, i kroz nedavno objavljen periodicni izvestaj ono sto je poznato kao Grupe za buducnost, koja je uspostavljena.

Predlozi su:

Vise moci Evropi da se utvrdi ekonomska i poreska politika zemalja clanica. Treba da se ostvari transfer suvereniteta (zemalja clanica) ka evropskom centru.

Jacanje EU 'inostrane kancelarije', sa zajednickom evropskom inostranom i bezbednosnom politikom

Manja Evropska komisija sposobna da donosi odluke brze

Veca uloga za Evropski parlament da cini 'jaci demokratski legitimitet'

Direktno izabran predsednik Evrope

Evropska armija.Je li to SED - Sjedinjene evropske drzave? Svakako postoje slicnosti sa SAD sa centralnom vlasti nad ekonomijom i zajednickom spoljnom politikom.

Iako nije rekao Sjedinjene evropske drzave gospodin Vestervele opravdava pomeranje ka 'vise Evrope', navodeci sadasnju krizu u Evro zoni.

...
U pogledu evroskeptika, evropska integracija je los predlog zato sto ljudi Evrope nisu spremni za to. Oni bi odustali, tako se argumentuje, u guranju i laktanju ka jednom identitetu.

U nemackom pogledu, guranje ka jedinstvenom identitetu je precizno sta treba da bude uradjeno.

Mogu li oba (gledista) da ostanu u istom camcu ako oni veslaju u suprotnim smerovima?
 
Bilo nekoliko tema koje su prethodile ovoj:

Promene u Evropi, Nemacka pokrece EU ustav. Vestervele o centrima moci u svetu

http://forum.krstarica.com/showthre...e-EU-ustav-Vestervele-o-centrima-moci-u-svetu

Formiran Berlinski klub za EU ustav! Vestervele uspeo, podrska za sada 10 zemalja

http://forum.krstarica.com/showthre...!-Vestervele-uspeo-podrska-za-sada-10-zemalja

Nemacki ministar predlaze stvaranje Sjedinjenih evropskih drzava

http://forum.krstarica.com/showthre...vropskih-drzava?highlight=sjedinjene+evropske

Ex nemacki kancelar takodje zahteva Sjedinjene evropske drzave i kritikuje Britaniju

http://forum.krstarica.com/showthre...dinjene-evropske-drzave-i-kritikuje-Britaniju

...
Bilo je i smeha na ove teme i podsmevanja da od toga nema nista, medjutim neznanje i neobavestenost su losi saveznici, ko je zaista zeleo da se informise mogao je razumeti da se radi o vrlo ozbiljnim stvarima, novom ustavu, novoj Evropi, Sjedinjenim evropskim drzavama.

Sada su stvari pocele da se zaokruzuju, sam BBC je objavio predloge Vestervelea i njegovih devet kolega i jasno je da je ovim i formalno utrt put Sjedinjenim evropskim drzavama, koje ce biti superdrzava u punom smislu te reci, sa izabranim predsednikom i armijom.
 
Moguce da ce biti formirana, ali vrlo, vrlo tesko. To su narodi sa veoma izrazenim nacionalnim osecanjem i ja, iskreno, ne mogu da zamislim Britance koji ce na referendumu glasati za zivot u nekoj izmisljenoj drzavi po uzoru na ex Jugoslaviju.

Englezi (torijevci, vladajuca partija) vec pocinju da spominju referendum o izlasku iz EU.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/558722-Britanija-sve-blize-napustanju-Evropske-Unije

Medjutim, sve ostale zemlje ce ciniti Sjedinjene Evropske Drzave/EU superdrzavu.
 
Mozda ce i nastati evropska superdrzava,ali ce biti kratkog veka.Brzo ce poceti parole tipa:
"Pariz radi,Berlin se gradi!","holandska puska na holandsko rame!","Di su Svedski novci?",itd...

Sada nije ni uputno pricati o tome koliko ce trajati nesto sto je u fazi stvaranja, mozda bude trajalo kratko a mozda very long time.

Ono sto je bitno je da ce SED izgledati u nekom smislu nalik drugim federacijama, naravno sa svim svojim specificnostima.

Prakticno imace vladu, ministarstvo finansija, ministarstvo spoljnih poslova, imace svoju policiju, bice Evropska armija (raniji termin EU armija), i niz drugih institucija, i kruna svega je predsednik SED koji ce izgleda po ovome sto se pise ovih dana imati velika ovlascenja.
 
@migel

Pažljivo pročitaj tekst.

ŠTA STOJI IZA STRATEŠKE ALIJANSE DVA NAJVEĆA KLANA GLOBALNIH OLIGARHA (3)

Uz pomoć raspada SSSR i na naš račun, Amerikancima je pošlo za rukom da zatvore bezbroj rupa u svojoj ekonomiji i finansijama. Brojke o tome koliko i šta je konkretno izvezeno iz naše zemlje naveo je Bil Klinton već 25. oktobra 1995. godine na zatvorenom zasedanju Objedinjenog komiteta načelnika štabova oružanih snaga SAD (objavljene su početkom 2000-tih i veoma su impresivne).

Pritom, treba odati priznanje Rokfelerima – koliko su mogli, oni su sprečavali raspad Ruske Federacije, uključujući i Jeljcina – koji je, za razliku od Gorbačova, zastupao teritorijalnu celovitost Ruske Federacije. I ne samo Jeljcina.

Ono što je opljačkano u bivšem SSSR bilo je dovoljno Americi za dvadeset godina. Ponovo je državni dug odoleo i opet su SAD – „na poslednjoj crti“ (14 triliona dolara ukupnog duga – to nije tek jedan godišnji budžet).

Šta Rokfeleri da čine ako SAD nestanu? U svojoj novoj knjizi „Strateška vizija: Amerika i kriza globalne snage“ (objavljena u februaru 2012) Zbignjev Bžežinski otvoreno piše da danas SAD liče na SSSR pre raspada i razmatra dve varijante globalnog razvoja – sa američkim liderstvom ili bez njega, tj., ako stvari nazivamo konkretno, onda bez SAD.

Pored krize u evrozoni, globalnu situaciju opterećuje masovni odlazak top-menadžera krupnih finansijskih kompanija i korporacija sa Volstrita, koji je započet u proleće 2012. godine. (Takvi kadrovi u oblasti finansija i bankarstva odlično se orijentišu i danju i noću, i znaju kada, gde i na šta miriše i kuda, pri kakvom mirisu i koliko brzo požuriti.

Za svaki slučaj, Rokfeleri danas kupuju zemlju u Argentini i Čileu. Ali isturanje bele zastave očigledno smatraju preuranjenim.

ULOGA SAVREMENE NEMAČKE Nasuprot njih, Rotšildi vrše pritisak. Frasoa Oland u Francuskoj njihov je štićenik. U Evropskoj uniji Angela Merkel našla se usamljena, a unutar svoje zemlje u mukloj defanzivi. Socijaldemokrati, koji su orijentisani na Britaniju, uzimaju federalne jedinice jednu za drugom, i ovih dana su pobedili na lokalnim izborima, simbolički važnim, u Severnoj Rajni–Vestfaliji. Novi rokfelerovski izuzetak u vidu nekog Šredera br. 2 u SDP za sada se ne očekuje.

U međuvremenu, parlamentarni izbori u Nemačkoj Federativnoj Republici već su 2013. godine, a pobeda SDP značiće konsolidaciju čitave zone evra od strane Rotšildovih. A onda će se, umesto „evropske države“, koju su još od Hitlerovog vremena gradili Rokfeleri, EU pretvoriti u mozaik rascepkan na opštine – haos, koji, i ako bude nešto objedinjavalo, onda će to biti zona slobodne trgovine, lišena svakog nacionalnog i religijskog identiteta (i zato u potpunosti odgovara Rotšildima). A u taj haos će uvlačiti (već uvlače) ZND i Rusiju, počev od Ukrajine, Moldavije i Pribaltika, gde, u suštini, haos već caruje.

U SAD štićenik Rotšilda je Barak Obama: u junu 2006 godine njega je šefovima Demokratske partije predstavio niko drugi do Dordž Soroš – najbliži saradnik Rotšilda.

U Rusiji Rotšildi kontrolišu „porodicu“ koja je pretrčala na njihovu stranu još u vreme Jeljcina predsednika. Ključnu ulogu u promovisanju njihovih političkih interesa danas igra Vološin. Oni takođe imaju zajednički biznis sa oligarhom Deripaskom, a preko njega i sa Čubajsovim kreaturama – oligarsima Potanjinom i Prohorovim. (Upravo odavde rastu i noge i rogovi svih „narandžastih“, „snežnih“ i „bolotnih“ uličnih protesta u Moskvi).

Najprevejaniji među njima je Čubajs: održava veze i sa Rotšildima (preko eksministra finansija SAD L. Samersa, koji se nalazi na čelu Nacionalnog ekonomskog saveta) i sa Rokfelerima – član je borda direktora globalne banke JP Morgan Chase. Cilj je jednostavan i jasan: u svakom slučaju držati se na površini – i ne potonuti.

Za Rotšilde je posebno važna Kina. Ako uspeju da kinesku elitu „uguše“ – a, sudeći po raskolu koji je počeo u vezi sa „predmetom Bo Silaja“, to je, nažalost, krenulo – Rotšildi će moći da „zavežu“ zlato za juan. I da ga pažljivo podignu na status nove svetske rezervne valute, koja nije pokrivena naftom kao dolar, nego zlatom (zbog toga i povećavaju cenu zlata).

Ako, pak, to prođe, onda će se uskoro moći urušavati i dolar i same SAD, o čemu kod nas, nažalost, mnogi odavno i naivno maštaju kao o nečem veoma pozitivnom).

Zbog čega?

KINA I PITANJE VALUTE Da bi se osnovao Severnoamerički savez sa novom valutom amero, a zatim – Transatlantski savez, u kojem bi se Severna Amerika, u potpunosti u skladu sa „globalnim planom“ Rimskog kluba, ujedinila sa Evropom, a amero – sa evrom. I dobila bi se „prava“ svetska valuta: funta verovatno – a šta drugo? (Ovaj projekat atlantske transformacije predviđen je Teksaškim sporazumima, koje su u martu 2005. zaključili čelnici država članica NAFTA – Severnoameričke zone slobodne trgovine).

Međutim, za ovu „presvlaku“ – od dolara do funte (po svoj prilici) – potreban je „stabilizator“. Prema planu Rotšilda, to i treba da bude juan pokriven zlatom (čiju cenu, kao što smo se uverili, Rotšildi određuju sami), kao i Kina, ojačana vojnom i političkom snagom.

Uzgred, u okviru ujedinjenja, preciznije rečeno, kupovine Rokfelera od strane Rotšilda, Kina i Japan su od 1. juna napustili međusobni obračun u dolarima i sada će se on strogo voditi u juanima i jenima.

Ipak, ova priča je za naivne. Juan i jen se svode na zajednički imenilac samo preko ekvivalenta (pojedinačne mere vrednosti). Pre je taj ekvivalent bio dolar (njega kontrolišu Rokfeleri). A sada?

Pošto se ne kaže šta konkretno znači, uloga pojedinačne mere vrednosti prelazi na zlato. A ovaj zlatni ekvivalent (standard), čija cena će biti osnov uzajamnog kinesko-japanskog obračuna, biće kontrolisana od strane Rotšilda.

Odnosno, u bliskoj budućnosti Kini i Japanu potajno je nametnuta promena globalne finansijske vlasti. Drugim rečima, Rokfeleri su predali još jednu granicu. A posle toga očigledno su zatražili primirje. Upravo primirje, a ne mir.

Isto tako su i Rotšildi 1917. i 1940. godine molili Rokfelere za primirje u borbi između klanova, i za američku vojnu pomoć Britaniji protiv Nemačke. Kao što se kaže, čist račun, duga ljubav!

Rotšildi su sada, kao i onda Rokfeleri, ljubazno pristali. Upravo u tome i jeste unutrašnji smisao istorijskog sporazuma od 30. maja 2012. godine.

Što se tiče istorije, ovim smo završili. Prelazimo na suštinu sporazuma.

http://www.standard.rs/vladimir-pavlenko-sta-stoji-iza-strateske-alijanse-dva-najveca-klana-globalnih-oligarha-3.html

Otvori link i ispod teksta imaš još nastavaka, preporučio bi ti naravno da kreneš sa čitanjem od prvog teksta.
 
Luckywin
Ako si zeleo da kazes da se razne igre igraju, naravno igraju se.

Tesko je proniknuti u desavanja iza scene i citajuci takve tekstove neko moze misliti da nesto zna, a kompletan takav tekst moze da bude sarena laza,mada ne kazem da mozda u njemu nema istine, jednostavno, nemogu ce je proveriti.

U principu me takvi tekstovi mnogo i ne zanimaju, upravo zato sto ih je nemoguce proveriti, vec ono sto se desava, a sada se desava prica o stvaranju Sjedinjenih evropskih drzava.
 
60891168.jpg


United European States = UES ili
United states of Europa = USE:mrgreen:
 
60891168.jpg


United European States = UES ili
United states of Europa = USE:mrgreen:

Izraz koji se koristi je United States of Europe, odnosno USE.

Ovaj termin ce zameniti EU kada jednom bude usvojen.

Prakticno nacionalne zemlje gube veliki deo svog suvereniteta, ukidaju se mnoge sluzbe na nacionalnom nivou ukljucujuci i ukidanje vojski, postojace samo jedna armija, Evropska armija (raniji izraz EU armija).
 
Luckywin
Ako si zeleo da kazes da se razne igre igraju, naravno igraju se.

Tesko je proniknuti u desavanja iza scene i citajuci takve tekstove neko moze misliti da nesto zna, a kompletan takav tekst moze da bude sarena laza,mada ne kazem da mozda u njemu nema istine, jednostavno, nemogu ce je proveriti.

U principu me takvi tekstovi mnogo i ne zanimaju, upravo zato sto ih je nemoguce proveriti, vec ono sto se desava, a sada se desava prica o stvaranju Sjedinjenih evropskih drzava.

Sve ovo se moze lako proveriti i analiza je sjajna . Uostalom , vecina svetskih medija je propratla ovo preuzimanje Rokvelerovih ,, akcija ,, ( ne samo finansijskih , za za njih tricavih 40 milijardi $ - vec i politickih ) ... Rusi nebi bili Rusi da ove pojave odmah ne registruju i ne analiziraju ( jos pre 4 godine citao sam prve procene da ce do ove ,, alijanse ,, neminovno doci - kao i analize sta svet ceka posle toga ) . Ti si prvi ovde ukazivao na neiformisanost ,, balkanaca ,, - a sad ne zelis ni da procitas tekst o dogadjaju koji je prodrmao svetsku ekonomsku i politicku scenu !!!!

Ali da malo pojasnimo odnose unutar vektora sila koje upravljaju amerikom i dobrim delom sveta ...

U americi postoje 3 najmocnija cenrta moci : Rotsildi ( zna se sta oni kontrolisu - ako ne znas mogu ti napisati ) , Rokfeleri ( zna se sta oni kontrolisu - ako ne znas mogu ti napisati ) i oni sto ih Rusi nazijaju ,, siloviki ,, - odnosno oni koji upravljaju vojskom i tajnim sluzbama ....

Za pocetak - Rusi 25 % ,, akcija ,, imaju kod Rotsilda ( njihov glavni covek iz vremena Jeljcina i 90 ih - Hodorkovski - trenutno ,, guli ,, dugogodisnju robiju u Sibiru ) , 50 % kod Rokfelera i 25 % kod ,, silovika ( kako je Putin dosao na vlast taj balans se preokrece u korist ,, silovika ,, ) ...

Alijansa Rotsild - Rokfeler u kojoj sada apsolutno dominiraju Rotsildi nije povoljna za Rusiju , i stvorena je pre svega da ugusi kapital i uticaj starih evropskih porodica i Vatikana ( cesto si pominjao Vatikan kao silu koja stoji iza nemacke ) ..

U ovom postu toliko - cisto da se vidi koliko si nespreman da se suocis sa realnoscu i argumentima i koliko si nespreman da nesto novo naucis - a ovde pokusavas da nam delis lekcije ..

P.S. Ovo je samo delic zakulisne igre - koja ce se zavrsiti upravo raspadom EU , terenjem nemaca da placaju dugove drugih .. padom Merkelove na sledeci izborima .. prodbljivanjem svetske ekonomske i finansijske krize ...

ps.s. Poprilicno smo polemisali oko uloge francuske - ti sad mozes da vidis da sam bio u pravu u vezi zadataka koje Oland mora da izvrsi .. Dakle , ja sa znao - ti nisi znao ili nisi hteo da znas podatke iz ovog teksta ... :manikir:

Lucky - odlicno sto si postavio ovaj tekst - odlicno sto je ,,Standard ,, ovim tekstom malo upoznao poslovicno neinformisanu srpsku javnost oko ovih krupnih dogadjaja ... btw . ovome je prethodilo ujedinjenje kapitala francuskih i londonskih Rotsilda - oni jesi ista porodica - ali im vec dugo kese nisu bile sestre ...
 
Poslednja izmena:
Izraz koji se koristi je United States of Europe, odnosno USE.

Ovaj termin ce zameniti EU kada jednom bude usvojen.

Prakticno nacionalne zemlje gube veliki deo svog suvereniteta, ukidaju se mnoge sluzbe na nacionalnom nivou ukljucujuci i ukidanje vojski, postojace samo jedna armija, Evropska armija (raniji izraz EU armija).

USE i u svoje kljuse. :hahaha:
 
Sve ovo se moze lako proveriti i analiza je sjajna . Uostalom , vecina svetskih medija je propratla ovo preuzimanje Rokvelerovih ,, akcija ,, ( ne samo finansijskih , za za njih tricavih 40 milijardi $ - vec i politickih ) ... Rusi nebi bili Rusi da ove pojave odmah ne registruju i ne analiziraju ( jos pre 4 godine citao sam prve procene da ce do ove ,, alijanse ,, neminovno doci - kao i analize sta svet ceka posle toga ) . Ti si prvi ovde ukazivao na neiformisanost ,, balkanaca ,, - a sad ne zelis ni da procitas tekst o dogadjaju koji je prodrmao svetsku ekonomsku i politicku scenu !!!!

Ali da malo pojasnimo odnose unutar vektora sila koje upravljaju amerikom i dobrim delom sveta ...

U americi postoje 3 najmocnija cenrta moci : Rotsildi ( zna se sta oni kontrolisu - ako ne znas mogu ti napisati ) , Rokfeleri ( zna se sta oni kontrolisu - ako ne znas mogu ti napisati ) i oni sto ih Rusi nazijaju ,, siloviki ,, - odnosno oni koji upravljaju vojskom i tajnim sluzbama ....

Za pocetak - Rusi 25 % ,, akcija ,, imaju kod Rotsilda ( njihov glavni covek iz vremena Jeljcina i 90 ih - Hodorkovski - trenutno ,, guli ,, dugogodisnju robiju u Sibiru ) , 50 % kod Rokfelera i 25 % kod ,, silovika ( kako je Putin dosao na vlast taj balans se preokrece u korist ,, silovika ,, ) ...

Alijansa Rotsild - Rokfeler u kojoj sada apsolutno dominiraju Rotsildi nije povoljna za Rusiju , i stvorena je pre svega da ugusi kapital i uticaj starih evropskih porodica i Vatikana ( cesto si pominjao Vatikan kao silu koja stoji iza nemacke ) ..

U ovom postu toliko - cisto da se vidi koliko si nespreman da se suocis sa realnoscu i argumentima i koliko si nespreman da nesto novo naucis - a ovde pokusavas da nam delis lekcije ..

P.S. Ovo je samo delic zakulisne igre - koja ce se zavrsiti upravo raspadom EU , terenjem nemaca da placaju dugove drugih .. padom Merkelove na sledeci izborima .. prodbljivanjem svetske ekonomske i finansijske krize ...

ps.s. Poprilicno smo polemisali oko uloge francuske - ti sad mozes da vidis da sam bio u pravu u vezi zadataka koje Oland mora da izvrsi .. Dakle , ja sa znao - ti nisi znao ili nisi hteo da znas podatke iz ovog teksta ...

Lucky - odlicno sto si postavio ovaj tekst - odlicno sto je ,,Standard ,, ovim tekstom malo upoznao poslovicno neinformisanu srpsku javnost oko ovih krupnih dogadjaja ... btw . ovome je prethodilo ujedinjenje kapitala francuskih i londonskih Rotsilda - oni jesi ista porodica - ali im vec dugo kese nisu bile sestre ...

Boro
Mozes procitati koji paket je Hollande nosio Cameronu:

17 may 2012

EU armija i jos sest ponizenja za Kamerona

An EU Army and the six other snubs for Cameron... the revenge of France's new leader ahead of first face-to-face talks


http://www.dailymail.co.uk/news/art...Frances-new-leader-ahead-face-face-talks.html

...
(P.S. Nema deljenja lekcija, svako je slobodan da pise sto zeli pod uslovom da ne vredja i ne utice na slobodu drugih, balkanski mentalitet treba zauvek napustiti)
 
Prema recima onih koji su ucestvovali na sastancima, nemackog ministra Vestervelea i devet njegovih kolega iz EU zemalja, Sjedinjene Evropske Drzave znace snaznu Evropu, konkurentnu, u stanju da se nosi sa nadolazecim silama Azije, to je federacija koja omogucuje politicki, ekonomski i vojno snaznu Evropu, i ponovo vracanje Evrope na glavnu istorijsku pozornicu.
 
Ode eu u pitchku lepu materinu :ok:

Merkel: Nema obveznica dok sam živa
Izvor: SEEbiz

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da u Evropi neće biti zajedničke odgovornosti za dugove "dok je ona živa".
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2012&mm=06&dd=27&nav_id=621780

Ovime je Merkel samo stavila do znanja francuskom predsedniku Olandu gde je Nemacka a gde Francuska i ko se pita.

Francuska je mnogo slabija od Nemacke, zato ne moze postavljati uslove.

A EU se transformise u Sjedinjene Evropske Drzave.
 
Ovime je Merkel samo stavila do znanja francuskom predsedniku Olandu gde je Nemacka a gde Francuska i ko se pita.

Francuska je mnogo slabija od Nemacke, zato ne moze postavljati uslove.

A EU se transformise u Sjedinjene Evropske Drzave.

Zar su se Oland i Merkelova razisli ??? :eek: ..

Moze EU i bez francuske .... i bez engleske .. i bez jos 15 clanica ... sta je briga ... kao da nije pocela sa 5 clanica - a dokle je dogurala .... bice svima njima krivo jednog dana ...

Ovo je i velika sansa za drugosrbijase da jednostrano uskoce na upraznjena mesta !!! :D
 
Ovime je Merkel samo stavila do znanja francuskom predsedniku Olandu gde je Nemacka a gde Francuska i ko se pita.

Francuska je mnogo slabija od Nemacke, zato ne moze postavljati uslove.

A EU se transformise u Sjedinjene Evropske Drzave.

Rejtin agencija Egan-Jones danas snizila rejting nemacke sa AA- , na A + SA NEGATIVNOM PROGNOZOM ....

Toliko o tome ko se pita ...

E Migel - rekoh ti ja da nemacka sta god da uradi dobija po tamburi ....

Nije se dugo cekao odgovor na ovu izjavu Merkel ....
 
Poslednja izmena:
Konacno informacije stizu i na Balkan, Press je objavio osnovne konture buduce superdrzave.

Beogradsko izdanje Pressa je blokiralo veci deo sadrzaja na Internetu, ali se moze naci na bosanskom:

Sjedinjene evropske drzave

http://pressrs.ba/sr/vesti/globus/mail/18559

Plan - Savez bi bio uređen po modelu SAD sa predsednikom kojeg bi Evropljani birali na neposrednim izborima. Sa istoka za sada ulaze samo Poljaci. Projekat - Šefovi diplomatija 10 zemalja na čelu sa nemačkim ministrom Gvidom Vesterveleom trebalo bi sutra na samitu EU da predstave ovaj projekat

Rađa se nova Evropa! Evropska unija (EU) transformisaće se iz postojećeg oblika u Sjedinjene evropske države (SED), federaciju po ugledu na SAD. Takva promena predstavlja jedini način da zemlje na Starom kontinentu sačuvaju evro i prežive finansijsku krizu, zaključci su desetorice šefova diplomatija zemalja EU, na čelu sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Gvidom Vesterveleom.

Desetorica šefova diplomatija su poslednjih nekoliko meseci razgovarala o stvaranju SED-a, a očekuje se da će se na sutrašnjem samitu EU u Briselu predstaviti taj projekat.

Čekaju se Francuzi

Osnovne konture buduće superdržave su, pored Vestervelea, dogovorili šefovi diplomatija deset zemalja EU: Austrije, Belgije, Danske, Italije, Luksemburga, Holandije, Poljske, Portugalije i Španije. U tim raspravama nije učestvovao predstavnik Francuske, zbog izbora koji su bili održani u toj zemlji. Međutim, od narednog sastanka šefovima diplomatija priključiće se i francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus.

Na čelu SED-a bio bi neposredno birani predsednik.

Budući savez Starog kontinenta imao bi dva doma parlamenta,
u čijem bi drugom domu bile zastupljene zemlje članice.

Postojala bi evropska vlada
koju bi formirao predsednik SED-a,

ministarstva,

zatim Evropski monetarni fond,

zajednička armija,

kao i zajedničko mesto u međunarodnim organizacijama.


Šefovi država ili vlada zemalja članica imali bi znatno umanjen uticaj na evropsku politiku. To znači i da bi vlade zemalja članica veći deo svojih ovlašćenja predale u ruke Briselu. Ipak, još nije poznato koje će države biti obuhvaćene procesom političkog ujedinjenja. Pitanje je da li će to biti sve, ili samo 10 ili 11 zemalja od 27 država članica EU.

...
Vise puta pisao o predsedniku EU, vladi EU, ministarstvu finansija, jednom mestu u UN, EU armiji i td.

Bilo skeptika koji nisu tako gledali na stvari, bilo onih koji su se smejali i td., i to je sve u redu, i treba da postoje razlicita misljenja, medjutim sada je jasno da se SED uspostavlja i sprovodi u delo, naravno u pitanju je proces i trebace vreme dok se sve iskristalise ali je nesumnjivo da se SED ostvaruju.
 
Poslednja izmena:

Back
Top