Baza DS: Nađite krivca ili idemo na stranačke izbore

MMMD

Zainteresovan član
Poruka
296
Čelnici lokalnih odbora DS-a širom Srbije očekuju da što pre dođe do raspleta krize u stranci nakon izbornog poraza, jer, kako upozoravaju, više nema vremena za čekanje
Stiče se utisak da većina opštinskih lidera još ne želi da se izjašnjava ko je najodgovorniji za trenutno stanje u stranci, ali očekuju da se utvrdi ko je najveći krivac za debakl na republičkom nivou. Pojedini pak smatraju da su vanredni izbori u DS jedini izlaz iz problema

http://www.***************/politika/-baza-ds-nadite-krivca-ili-idemo-na-stranacke-izbore---20-08
 
DS raspad
Petrović i Dulić prvi pod metlom

thumbnail.php

Nisi ti jedini, uostalom, pogledaj ceo spisak: Dobri drug Šutanovac teši Dušana Petrovića
Photo: eizbori.com


Lov na krivce za katastrofalni izborni rezultat Demokratske stranke mogao bi da počne sledeće nedelje, kada je, prema najavi Dragoljuba Mićunovića, trebalo da se okupe čelnici stranke. "Provetravanje" među demokratama, kako su čistku nazvale "Večernje novosti", moglo bi da usledi i pre vanredne izborne skupštine koja se planira na jesen, a od onih koji budu prokazani kao najveći krivci za katastrofu na izborima, biće traženo da podnesu ostavke već na sledećoj sednici Glavnog odbora, u septembru

Na spisku su za sada, pišu "Novosti", dva imena: potpredsednik stranke Dušan Petrović i bivši ministar Oliver Dulić. Najavljeno je i četrdesetak opštinskih odbora i odgovornost "bar petnaestak ljudi iz Predsedništva", koji su izgubili izbore i vlast u opštinama i gradovima širom Srbije, među kojima su i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, predstavnici regiona Niša i Kragujevca, Boško Ristić i Miodrag Đidić, čelnici gradskih odbora Novi Sad i Kragujevac, Igor Pavličić i Dušan Obradović. Osim Đilasa koji je svestan da će konačno preuzeti stranku, pa može bez bojazni da govori, ostatak vrhuške DS mudro/bojažljivo ćuti.

"Oko svega ovoga ne želim da se oglašavam", rekao je Šutanovac.

Možda ključni problem, navodi se, leži u tome što trenutno većina čelnika stranke nije u međusobnom kontaktu i što praktično ne postoji nikakav unutarstranački mehanizam koji bi pokrenuo seriju sastanaka najviših stranačkih organa. Član Predsedništva Goran Bogdanović kaže da će sve što ima da kaže o dešavanjima u stranci reći tamo gde treba, a to je "na stranačkim organima, a ne kao što neki rade, preko medija".

S druge strane, Mićunović nije toliko oprezan sa medijima pa je saborcima i javnosti poručio: "Moramo, već koliko sledeće nedelje, da počnemo da razrešavamo sve nesporazume i odredimo konkretne ciljeve, zadatke i ponašanje u skladu sa novim okolnostima i položajem stranke".

Borislav Stefanović obećava da će već u septembru biti zakazan sastanak Glavnog odbora.

"U narednom periodu stranački organi doneće adekvatne odluke u pravcu daljeg rešavanja svih uočenih nedostataka u stranci. I ono što je najvažnije, treba da utvrdimo pravac i ciljeve budućeg delovanja DS", kaže Stefanović, dodajući da demokrate trenutno prolaze kroz težak period i da treba što hitnije razmotriti sve pogrešne poteze iz bliske prošlosti, kako bi se izbeglo cepanje stranke.

star
:bljak::bljak::bljak:
 
Nema sasne da branim ikoga iz DS-a daleko bilo, ali, oni su medjusobno toliko posvadjani da sasvim slucajno nesto o tolikom rascepu izadje i u stampi, samo u jednom pisanom mediju, i to sa zakasnjenjem od nekoliko dana.

Na sahrani Djilasovom ocu Dusanu, od demokrata nije bilo nikoga, ali nikoga. Ni Tadica, ni Sutanovca, Petrovica, Trivanove ni Pajtica.. Na iznenadjenje prisutnih, pojavio se Miodrag Miki Rakic i Aleksandar Vucic. On je dosao dvadesetak minuta pre opela, polozio venac i ostao do kraja.

Iako politicki protivnici, iako su medjusobno izmenjali mnogo teskih reci i optuzbi, Vucic je dosao, mislim da je to lep gest Vucica a nedolazak Tadica i ostalih, zaista je izuzetno ruzno, neljudsko ponasanje. I govori mnogo o tome sta se desava u DS-u. Mislim da ce Tadic pobediti Djilasa ali to ce ujedno biti i kraj DS-a.
 

Back
Top