Smorisha
Buduća legenda
- Poruka
- 37.508
Videćemo, ali meni su najzanimljiviji scenariji otvaranja novih frontova širom sveta.Po meni su moguća dva ishoda:
1. Mrcvarenje na frontu bez značajnih pomeranja do maratonskih pregovora - slično kosovskom modelu.
2. Podela Ukrajine na tri dela - poljski, američki do reke Dnjepar a ostatak u mrcvarenju do pregovora - slično sirijskom modelu.
Dajem prednost prvom jer drugi je mnogo rizičniji, ipak je Sirija dalje od ruske granice.
Tako na primer:
1) Kina napada Tajvan
2) Rusija i Kina napadaju Japan
Postoje teorije koje kažu da su Rusi nameravali da napadnu Japan još pre negoli Ukrajinu i da su ih na TV u Rusiji proglašavali fašistima itd itd.
Sve sa ciljem da izbace uticaj SAD iz Azije i Kini i Rusiji odgovara da Japan padne, je li?
Sve više se pričalo i vodilo logikom geopolitike iz doba WW2 i Hladnog rata. Sve je surovije.
Sad iako mi se ne sviđa to ofc. Čini mi se da je nekako sukob iskonski i da će biti sve gore.
Da se ovoliko mrcvare da bi na kraju potpisali neku linijicu oko Dnjepra ja nešto nisam siguran.
SVI HOĆE SVE! I da isteraju Ruse iz Donbasa oni će krenuti na Krim. I nakon Krima bi mogli da krenu na neku teritoriju unutar Rusije ili da napadnu Belorusiju. Što je verovatnije. Tako mi deluje.
Ovaj nivo sukoba i maltretiranja i ulaganja resursa govori da svi hoće sve. Tu kao da nema mesta pregovorima. Ali videćemo. Nadam se da si ti u pravu.