Бауер: НАТО спреман за директан сукоб ако Русија нападне земљу чланицу

Po meni su moguća dva ishoda:

1. Mrcvarenje na frontu bez značajnih pomeranja do maratonskih pregovora - slično kosovskom modelu.

2. Podela Ukrajine na tri dela - poljski, američki do reke Dnjepar a ostatak u mrcvarenju do pregovora - slično sirijskom modelu.

Dajem prednost prvom jer drugi je mnogo rizičniji, ipak je Sirija dalje od ruske granice.
Videćemo, ali meni su najzanimljiviji scenariji otvaranja novih frontova širom sveta.
Tako na primer:
1) Kina napada Tajvan
2) Rusija i Kina napadaju Japan

Postoje teorije koje kažu da su Rusi nameravali da napadnu Japan još pre negoli Ukrajinu i da su ih na TV u Rusiji proglašavali fašistima itd itd.
Sve sa ciljem da izbace uticaj SAD iz Azije i Kini i Rusiji odgovara da Japan padne, je li?
Sve više se pričalo i vodilo logikom geopolitike iz doba WW2 i Hladnog rata. Sve je surovije.
Sad iako mi se ne sviđa to ofc. Čini mi se da je nekako sukob iskonski i da će biti sve gore.
Da se ovoliko mrcvare da bi na kraju potpisali neku linijicu oko Dnjepra ja nešto nisam siguran.
SVI HOĆE SVE! I da isteraju Ruse iz Donbasa oni će krenuti na Krim. I nakon Krima bi mogli da krenu na neku teritoriju unutar Rusije ili da napadnu Belorusiju. Što je verovatnije. Tako mi deluje.
Ovaj nivo sukoba i maltretiranja i ulaganja resursa govori da svi hoće sve. Tu kao da nema mesta pregovorima. Ali videćemo. Nadam se da si ti u pravu.

Slusaj prijatelju ti si mnogo zalutao.
Na Ukrajinu je izvrsena invazija od strane putinove Rusije, napadanuta je jedna suverena drzava.
Mi smo mogli da cujemo od tebe i od politickih analiticara sa Pinka, Hepija i Informera da je Ukrajina napala Rusiju
Ja sam za Zapad i kapitalizam. I još sam za monarhiju. Dakle, NATO četnik.:cool:
Podržavam NATO i nisam za Rusiju. Tako da, nešto si pobrkao.
Ali okej, nisam protiv vas NATO partizana.:bye:
Na kraju krajeva najbitnije je da smo izveli privatizacije i ukinuli Titino radničko samoupravljanje i da možemo da otvaramo svoje firme i da nas niko ne pljačka mnogo kao u vreme Tite kad je svaka zarada preko 1000 maraka oporezivano sa preko 90%.

Živeo Kapitalizam! Živeo NATO! Dole komunizam!:cool::per:

Videćemo, ali meni su najzanimljiviji scenariji otvaranja novih frontova širom sveta.
Tako na primer:
1) Kina napada Tajvan
2) Rusija i Kina napadaju Japan

Postoje teorije koje kažu da su Rusi nameravali da napadnu Japan još pre negoli Ukrajinu i da su ih na TV u Rusiji proglašavali fašistima itd itd.
Sve sa ciljem da izbace uticaj SAD iz Azije i Kini i Rusiji odgovara da Japan padne, je li?
Sve više se pričalo i vodilo logikom geopolitike iz doba WW2 i Hladnog rata. Sve je surovije.
Sad iako mi se ne sviđa to ofc. Čini mi se da je nekako sukob iskonski i da će biti sve gore.
Da se ovoliko mrcvare da bi na kraju potpisali neku linijicu oko Dnjepra ja nešto nisam siguran.
SVI HOĆE SVE! I da isteraju Ruse iz Donbasa oni će krenuti na Krim. I nakon Krima bi mogli da krenu na neku teritoriju unutar Rusije ili da napadnu Belorusiju. Što je verovatnije. Tako mi deluje.
Ovaj nivo sukoba i maltretiranja i ulaganja resursa govori da svi hoće sve. Tu kao da nema mesta pregovorima. Ali videćemo. Nadam se da si ti u pravu.
Pa još je rano za pregovore jer treba još prodati oružja i zaraditi od energenata. Kada se to dovede do maksimuma i kasnije krene da pada dolazi kraj rata i maratonski pregovori. Jeste da Sirija nije na granici Rusije ali koliko puta se tamo očekivalo da izbije Treći svetski i ništa. Gadjaju se čak povremeno medjusobno tri sile i ostane samo na tome i praktično to je mrtvo ratište i zamrznut sukob. Mislim da sve strane u tom sukobu samo vole pare i zaradu a kome je to na prvom mestu sigurno neće činiti nešto suviše destruktivno i samoubilačko.

Slusaj prijatelju ti si mnogo zalutao.
Na Ukrajinu je izvrsena invazija od strane putinove Rusije, napadanuta je jedna suverena drzava.
Mi smo mogli da cujemo od tebe i od politickih analiticara sa Pinka, Hepija i Informera da je Ukrajina napala Rusiju
Pogledajte prilog 1290184
Svako normalan podrzava pravo ukrajinskog naroda na odbranu svoje drzave, dok ti podrzavas okupaciju jedne suverene drzave.
Vi sa pinka i hepija preko vasih politickih analiticara - Marica, Sime Spaica, Dzona Bosnica...lansirate nebuloze, kao Rusija pobedjuje na svim frontovima, evo samo sto nije pobedila za koji dan, tj do kraja nedelje. Prvo je bila prica Rusi ce uci u Kijev za dva dana, Ukrajinci ce ih docekati kao oslobodioce,a ono evo godinu dana vec traje rat, a kraj se ne vidi. Posle ste kao okrenuli plocu - kao nece Putin da zavrsio rat brzo, ono kao hoce da trosi ljudstvo i tehniku ..eto tako...

A tvoj Putin je bio komunista, i onda se jednog dana probudio i reko - Spoznao sam Isusa, sada sam hriscanin....
Inace Putin je odlikovao Hrvate, Albance, Papuance, Liliputanca...ali ne i Srbe...toliko o tvom Putinu sto ima vrednu kolekciju periku od pola miliona dolara

Putin odlikovao Mesića​

MOSKVA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak u Moskvi od ruskog predsjednika Vladimira Putina jubilarnu medalju povodom 60. obljetnice pobjede nad fašizmom zajedno s još nekolicinom svjetskih dužnosnika.

Ovim je odlikovanjem ruski predsjednik, na prijemu nakon vojne parade, odlikovao svjetske dužnosnike koji su aktivno sudjelovali u Drugom svjetskom ratu.

Osim Mesića odlikovanje su primili rumunjski kralj Mihael I, posljednji živući vladar neke države iz 1945. godine, albanski predsjednik Alfred Moisiu, predsjednik Grčke Karolos Papuljas te bivši predsjednici Cipra i Poljske Glafcos Clerides i Wojcieceh Jaruzelski koji je 1981. proglasio vojno stanje i zabranio neovisni sindikat Solidarnost.
https://www.vecernji.hr/vijesti/putin-odlikovao-mesica-805661

Dalje ima naziva titovih ulica ne samo u Srbiji, nego svuda u svetu, sto najbolje govori ko je bio on.
Rusi su 8 godina govorili za ubijanje ruskog stanovnistva u Donbasu.Posle toliko strpljenja opet su lose krenuli da ciste naciste.
Prvo su trebali Kijev da dignu u vazduh,pa je bivsa suverena.
Nisam zagovornik rata,ali ce vas Rusija nabiti sve do obale Atlantika kao i svaki put kad ste ih dirali.

Бауер: НАТО спреман за директан сукоб ако Русија нападне земљу чланицу​

МОСКВА - Председник војног комитета НАТО-а Роб Бауер изјавио је да је Алијанса спремна за директан сукоб са Русијом, пренео је данас ТАСС, јавља Танјуг.

Бауерт је казао да ће НАТО одговорити само ако Русија пређе „црвену линију” тако што ће извршити инвазију на неку од земаља чланица Алијансе
https://www.politika.rs/scc/clanak/534787/nato-rusija-bauer-alijansa

Sta sad bi sa izjavama Sputnjika, Bokana, Vucelica, Dzona Bosnica, Sime Spasica, Jovane Jeremic...da se Rusija nece zaustavljati dok ne izvrsi ''dencifikaciju'' cele Evrope, a Djuka Bizon je rekao da u tom slucaju Srbija krene u ''denacifikaciju'' Balkana...
Mada su neki Rusi bliski putinu davali slicne izjave tipa - Necemo se zaustavljati do Berlina....

Đukanović: Čini se da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana​

https://n1info.rs/vesti/djukanovic-...prinudjena-da-krene-u-denacifikaciju-balkana/

Rusija nije mogla da izvrsi ''denacifikaciju i demilitarizacije'' cele Ukrajine, a osvajace Evropu....koje su to ruske baletancine

Jedino koje je kuvao sa Nato paktom i mogao da napravi nuklearni sukob bio je SSSR, ali su ta vremena prosla...
Bokan, J. Jeremic, S. Spasic i "Bizon" Djukanovic. :dash:

Rusi su 8 godina govorili za ubijanje ruskog stanovnistva u Donbasu.Posle toliko strpljenja opet su lose krenuli da ciste naciste.
Prvo su trebali Kijev da dignu u vazduh,pa je bivsa suverena.
Nisam zagovornik rata,ali ce vas Rusija nabiti sve do obale Atlantika kao i svaki put kad ste ih dirali.
Vidim kako Rusija ''nabija'' kada sa Ukrajinom vec godinu dana ne moze da izadje na kraj, a jos joj pomazu Pink, Hepi, Inforem, Fokus...i opet nista.

Vidim kako Rusija ''nabija'' kada sa Ukrajinom vec godinu dana ne moze da izadje na kraj, a jos joj pomazu Pink, Hepi, Inforem, Fokus...i opet nista.
Po zapadnim izvestajima,odnos snaga 800 000 ukrajinaca se tuce protiv 75 000 Rusa na frontu od 1000 km i godinu da ne mogu nista.
Jadni ti ukrajinci pod kakvim pretnjama su otisli da izginu

Uostalom,bio sam 2x u Bahmutu u zadnja 3 meseca,Rusima se ne zuri,inace su mogli ladno da mobilisu 5 miliona vojnika i da izvuku oruzje od korejskog rata i zavrse posao.

Grešite momci. Ovo je traženja Casus Belli. Sve što je potrebno je nekakvo selo Račak ili nekakva Srebrenica i NATO će se direktno uključiti u rat.
Ne boje se oni Rusije. Da se boje ne bi ovoliko podržavali Ukrajinu i šakom i kapom. Oni žele rat više od svega sa Rusijom i to direktno.
Samo je pitanje kako će izigrati sopstvene zakone i uključiti se u rat.
Američke divizije kreću na put Istočnog fronta. Realnost.
Ma zezam se...
Još posle mesec dana od početka intervencije Kineski analitičari su rekli da Rusi uglavnom troše artiljeriju staru 50ak godina jer većinu naprednih stvari čuvaju za rat se NATO vojnim savezom koji će se umešati pre ili kasnije.
To će se desiti.
pitanje je samo da li su ludi da guraju na Rusiju dok ne počnu da lete nuklerke ili će se završiti ranije.
Može vrlo lako da se desi da Ljov, Estonija ili Poljska odlete u vazduh kao finalno upozorenje.

Po zapadnim izvestajima,odnos snaga 800 000 ukrajinaca se tuce protiv 75 000 Rusa na frontu od 1000 km i godinu da ne mogu nista.
Jadni ti ukrajinci pod kakvim pretnjama su otisli da izginu
Kako to da Rusija takva sila nad silama, a ne moze vec godinu dana da ''denacifikuje i demilitarizuje '' celu Ukrajinu ?

Rusima se ''ne zuri''...kada imaju ljudi na bacanje...
Bas naprotiv,da ubrzano gube ljude ili bi ubrzali,ili bi stali i cekali pojacanje.
Gubitaka ima sa obe strane,to je realnost rata,i zamisli Putin resi da mobilise jos 5 miliona vojnika,sta ce Ukrajina onda?Koga vise da salju u rat?
Onaj Vagner,bio sam i u njihovoj jedinici,razbio je ukrajinske elitne jedinice u Soledaru,zovu ih narkomani,silovatelji,ubice,a razbise najbolju ukrajinsku vojsku.
To su ti zapadni spinovi da su Rusi uvek koljaci,a Englezi kad u Iraku pisaju na mrtve vezane vojnike ili ih tuku gole sajlama u zatvoru je odraz demokratije.
Zato treba Putin da pojaca tempo na svim pravima i zbrise sa lica zemlje sve koji imaju ideal da pokore Rusiju.

Kako to da Rusija takva sila nad silama, a ne moze vec godinu dana da ''denacifikuje i demilitarizuje '' celu Ukrajinu ?
Napisao sam vec,po zapadnim izvestajima 800 000 Ukrajinaca se bori protiv 75 000 Rusa na liniji od 1000 kilometara.
Pa ti proceni ko je nesposoban

Бауер: НАТО спреман за директан сукоб ако Русија нападне земљу чланицу​

МОСКВА - Председник војног комитета НАТО-а Роб Бауер изјавио је да је Алијанса спремна за директан сукоб са Русијом, пренео је данас ТАСС, јавља Танјуг.

Бауерт је казао да ће НАТО одговорити само ако Русија пређе „црвену линију” тако што ће извршити инвазију на неку од земаља чланица Алијансе
https://www.politika.rs/scc/clanak/534787/nato-rusija-bauer-alijansa

Sta sad bi sa izjavama Sputnjika, Bokana, Vucelica, Dzona Bosnica, Sime Spasica, Jovane Jeremic...da se Rusija nece zaustavljati dok ne izvrsi ''dencifikaciju'' cele Evrope, a Djuka Bizon je rekao da u tom slucaju Srbija krene u ''denacifikaciju'' Balkana...
Mada su neki Rusi bliski putinu davali slicne izjave tipa - Necemo se zaustavljati do Berlina....

Đukanović: Čini se da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana​

https://n1info.rs/vesti/djukanovic-...prinudjena-da-krene-u-denacifikaciju-balkana/

Rusija nije mogla da izvrsi ''denacifikaciju i demilitarizacije'' cele Ukrajine, a osvajace Evropu....koje su to ruske baletancine

Jedino koje je kuvao sa Nato paktom i mogao da napravi nuklearni sukob bio je SSSR, ali su ta vremena prosla...
https://twitter.com/i/status/1619642313827057664

Robby ih lozi da poravnaju Reichtag :lol:

8FC1697F-3D39-4D06-BCA9-9C2605155E3E.jpeg

Račak mora da bude u Poljskoj ili na Baltiku. Možda Ukrajinu ekspresno prime u NATO i uključe se u rat.
Jedno je sigurno. NATO se mora uključiti jer dugoročno sami Ukrajinci ne mogu protiv Rusa. Em mnogo ginu, em im nedostaje oružja.
Ne mogu im slati zapadno oružje jer nemaju obučenu vojsku da koristi isto. Obuka velikog broja vojnika dugo traje.
A takođe im kao što rekoh nedostaje i vojske. Dosta ginu Ukrajinci.
NATO se mora uključiti što pre.
Ne smeju dugo da čekaju da Rusi ne bi potpuno uništili Ukrajinsku vojsku ili joj naneli nepopravljivu štetu.
Sva je prilika da je Zapad predvideo ishod rata godinama pre njegovog početka, ali im odgovara da se Rusija troši u njemu. Čak iako pobedi, opet će biti iscrpljena, a Putinov režim poljuljan.
Direktno uključivanje je već nešto drugo, na šta niko na Zapadu nije spreman.

Sva je prilika da je Zapad predvideo ishod rata godinama pre njegovog početka, ali im odgovara da se Rusija troši u njemu. Čak iako pobedi, opet će biti iscrpljena, a Putinov režim poljuljan.
Direktno uključivanje je već nešto drugo, na šta niko na Zapadu nije spreman.
Naravno, kad u celom Nato jedino SAD imaju ozbiljnu vojsku. Redžu ne računam u nato.

Svako normalan podrzava pravo ukrajinskog naroda na odbranu svoje drzave, dok ti podrzavas okupaciju jedne suverene drzave.
Pomešao si ti. Slažem se da Ukrajina ima pravo da se brani. Nisam nacionalista. Ne podržavam Rusiju već NATO.
Ali nikad ne bih bio za komunizam.
A tvoj Putin je bio komunista, i onda se jednog dana probudio i reko - Spoznao sam Isusa, sada sam hriscanin....
Nije moj Putin. Slažem se i ovde.
Dalje ima naziva titovih ulica ne samo u Srbiji, nego svuda u svetu, sto najbolje govori ko je bio on.
Ima, ali to ne menja činjenicu da je on bio komunistički diktator i zločinac koji je bez suđenja streljao samo u Srbiji od 60.000 do 120.000 ljudi.
Ako nekog diktatora treba podržavati to su ili Pinoče ili Francisko Franko. Nisu oni nikakvi fašisti, to je komunistička SSSR propaganda. Oni su faktički bili vojni diktatori koji su suprotstavljali komunističkom zlu zbog čega su toliko i omraženi.

Ukrajinci pre ili kasnije neće moći sami i moraće i NATO direktno da se uključi.
Proxy rat po meni ima svoje limite.
Nece,lozice ih da ratuju dok im ne nakarikaju kredite i onda ce da pregovaraju sa Rusima oko teritorija.
U svakom ratu gde su te dve zemlje bile jedne od strana zavrsavalo se podelom,po paralelama,istorijski kultutnimi demografskim resenjima.

Back