Metronomy
Legenda
- Poruka
- 50.926
Pravis nesigurno zensko dete koje postuje samo nasilnike....Pravim da ne bi bila pichka koja ne sme da pita gde se nalazi ulica u gradu jer je obukla izdrpane helanke
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pravis nesigurno zensko dete koje postuje samo nasilnike....Pravim da ne bi bila pichka koja ne sme da pita gde se nalazi ulica u gradu jer je obukla izdrpane helanke
Mene zabole za ocene i bilo kakve sablone koje drustvo servira i kalupe u koje bi me ubacio svaki nesigurni roditelj,ne radi se ovde o batinama nekog alkosa i izdrkavanju bez razloga,nego je najveci problem sto su roditelji raspad neslozni koji dete vuku na razlicite strane,ne mogu da razumem tebe ili zrele osobe koje to ne skapiraju pa i dalje svale na jednog roditelja a drugi je kao super,ovde imam primer gde je majka lemala dvoje dece koji sad imaju po 50 godina i dalje je se plase,a oca sikaniraju koji je na hleb da ga mazesJa sam kao dijete, a i dalje na fakultetu, dobila dosta batina. Od majke vecinom, od oca par puta kad sam vec bila odrasla, pa mi se mogli i nesto objasniti, ali njemu se nije dalo.. za stvari tipa pad na ispitu, a zavrsila sam medicinu, gdje je sasvim normalno padati ispit i nekoliko puta.. Ja sam opet dobro ispala, ali mislim da je to izuzetak i ne zelim da tucem svoje dijete radi lose ocjene, ali bih mu rado poneki samar kad me manipulira. Ah da, ono sto mi je od batina zauvijek ostalo je nesigurnost, manjak samopouzdanja i da svom ocu nakon 10-an godina Jos nisam sasvim oprostila.. a majci recimo jesam, jer se jednostavno osjetilo da ona to radi „dobronamjerno“, a on jer je i sam bio frustriran
Manipulator bez osnova? U svakom slucaju se slazemo da postovanje medju roditeljima ima direktan uticaj na vaspitanje. U nedostatku saradnje roditelja tokom vaspitanja dete normalno, sto bi svakako cinilo, ima potrebu da vezba manipulaciju, a roditelji su najbolji i najblizi objekat za te vezbe, koje su samo vezbe za koje se ocekuje odgovornost, a ne represiju.Ne to je tvoja projekcija,majka od deteta pravi manipulatora bez osnova,sve te tucene sponzoruse su tatine mezimice koje nisu dovoljno dobijale batina,kao i tatini sincici,najgori probisveti postanu
Konačno neko shvatio i priznao.Bas sam trazila slicnu temu.. Muku mucim sa svojim 6-godisnjim sinom, koji nema interesovanja ni za sta osim za ono sto njemu odgovara. Treba u septembru da krene u skolu pa koristimo izolaciju da ga sto bolje pripremimo, tipa vjezbanje motorike, rezanje makazama i sl. Mislim nista posebno, ali i to malo njemu je problem. Radije bi gledao crtani, igrao igrice, sklapao Lego kocke i td. Prije nego krenemo nesto pisati, rezati imamo pola sata negodovanja, pola sata suza onda 15 min nesto radimo, i kad na kraju hocu da ga ispitam sta smo mi to radili i sta naucili, on pojma nema. Tacno vidim da samo pokusava da me skine sa dnevnog reda i da su mu misli ko zna gdje. Nakon 7 dana ovog mog mucenja, pozalim se ja svom muzu koji je sa malim stvar rijesio ovako: uzeo igracke i u jedan dzak, zaprijetio da ce sve pobacati, uzeo tablet i rekao da nema gledanja do daljnjeg, opalio mu 2 samara i mali je sjedio 2 sata i pisao i rezao i racunao. Poslije ga ispitali i sve je znao. Pa je li moguce da smo batinama postigli ono sto ja 7 dana razgovorom nisam mogla?! Inace on je jedno dobro dijete, ne tuce se, ne baca smece okolo, ne pravi buku, najvise voli da ga se ostavi na miru i da on radi sta hoce. Ali isto tako ne obavlja svoje zadatke dok se ne natjera i priznajem da sam ja kriva za to.
Vidi...većina majki "omane".Pa ja sam kriva sto sam mu popustala
kaze:“Hocu kad otac dodje“.. Hocu da kazem da se roditelji u moru savjeta o roditeljstvu jednostavno ne snalaze.. Bar ja Imam takav osjecaj
Vidi...većina majki "omane".
(Već sam navela svoj primer kad sam se hvalila svima kako mene majka ne bije, nego glumi da me napušta, kao pakuje kofere dok se ja ne bacim pred nju klečeći na kolenima i moleći je da ne ide. To se zove stručno "Emotivne ucene" i syebe te za ceo život.
Drugo- šteta što očevi uglavnom više rade pa je vaspitavanje prepušteno uglavnom majkama.
Muškarci su prosto zreliji od žena, žena je stvorenje nešto između deteta i muškarca u više od 50% slučajeva, ali ipak joj se može objasniti bez batina...
I još nešto: svi mi kad smo mali OCA doživljavamo kao Boga. Veruje se da su mala deca više vezana za majku, ali čim napune 5 godina, okreću se ka ocu.
(Sećam se kako sam sa divljenjem gledala oca kako se brije, kao da je brijanje atomska fizika...na primer).
I, kada već postoji preduslov za gledanje na oca kao na "više biće koje je uvek u pravu", batine od oca su najbolje i najefikasnije sredstvo da se detetu nešto "utuvi u glavu".
Žene jednostavno nemaju dovoljan autoritet. Kada te majka istuče, dete se naljuti. Kada ga otac istuče, dete nauči lekciju. (U nekim slučajevima čak provocira batine od oca jer se tako oseća bitnijim i vrednijim, ali odoh predaleko)
Ja sam razumeo da je zena rekla da joj je to ostalo u pamcenju,ne bas da joj je to najbolji deo zivotahoćeš da kažeš da ti je najbolji deo života batine od roditelja i to oca? ok možda su te nečemu ... naučile i to sa distance, možda su ti tako nešto rekli
al baš da je ono top 10 mnogo je
...žena je stvorenje nešto između deteta i muškarca u više od 50% slučajeva, ali ipak joj se može objasniti bez batina...
Roditelji su ti koji su napravili pogrešne korake u vaspitanju. Možda je dete naučeno na takav model ponašanja. Može biti i skroz suprotno, mali egoista bez trunke saosećanja. Opet su krivi roditelji. Treba poraditi i sa malim nasilnicima, ne sme se zaboraviti da su to deca. Kod psihologa na vreme, posle je kasno. Za roditelje takođe razgovor sa stručnjacima, da im predoče gde su pogrešili i kako nadalje.Zdravo, ljudi!
Pročitam pre neki dan (možda ste i vi, baš je bila udarna vest) deca jedno štene (počeću da plačem) koristila umesto fudbalske lopte, bukvalno fudbal sa štenetom igrali (sad već krenula da plačem, nmg da iskuliram)
Ima i video jadnog šteneta u veterinarskoj stanici.
Deca su Osnovna škola.
Štene je zadobilo višestruke povrede i potrese mozga, i ne može još uvek da stoji (pada, otišao centar za ravnotežu).
A pogled- ja sam viđala životinje često u životu, i one pate, raduju se...ovo štene ima prazan pogled, čak i ne pati- veze nema Izgleda ni ko je ni gde je ni šta je bilo.
Nije poznato šta se desilo sa decom, ali evo šta se dešava od kada su batine zabranjene.
To treba tući i nema tog psihologa koji može ovakvo iživljavanje da spreči, samo stare, dobre batine.
?
Jel'?
Jao, strašno!Женомрзачки став, грозно.
Vama kad se kaže neka istina koja vama ne odgovara, odmah ali- odmah- "Mizoginizam".Dvostruki standardi, nigde vas ne bilo.Jao, strašno!Vama kad se kaže neka istina koja vama ne odgovara, odmah ali- odmah- "Mizoginizam".
Ima jedna koja bi trebalo da bude neutralna vaspitačica, a ona se ponaša na sličan način: zapuši uši rukama i odmah izbaci napolje dete koje je reklo istinu, ali ona je krhka, ona to ne može da sluša...
Uostalom, ja sam rekla 50% a ne 100% žena.
A ti zapuši uši i vrišti ako nije sve sjajno i bajno.
I naravno okrivi onog ko je rekao.
Te američanske fazone nameću stručnjaci, posebno oni koji su decu videli na fotografijama ili na blic. Praktičari mnogo bolje znaju kakve su razlike među decom ali njihovo mišljenje nije tako važno. Za ove prve skoro sva deca su ista, za ljude koji neposredno rade sa decom i nije baš tako. Karakter se formira u najranijem detinjstvu i tu se može nešto uraditi, što je recimo teže sa temperamentom sa kojim se dete rađa. Deca se razlikuju. Ono što pali kod jednog, kod drugog nema šanse. To što pišeš ima istine. Sa jedne strane je dobro jer utiče na jačanje samopouzdanja, sa druge strane dete stiče pogrešnu sliku o sebi.Off, ali meni više idu na živce ove današnje božije zapovesti (koje nisu toliko uzele maha ovde doduše, već na naprednom Zapadu). Naprimer, američanski fazon "nijedno dete ne sme ostati iza" ili kako već vraga ide. Pa tu onda imate medalje za svakog ko je učestvovao u kakvom sportu, naprimer, što obesmišljava kompletnu ideju sporta. Nemam pojma šta se misli postići ubeđivanjem deteta da mu super ide neka veština za koju očigledno nije talentovan. Znam da nacrtam čiča glišu (i to ne dobro), što je vrhunac mog sliakrskog umeća. Bila bih extra besna na svakog nastavnika (i roditelje) koji bi me godinama kljukali kako sam u tom super, što bi verovatno dovelo do ideje da sam novi Pikaso. Nakon čega bih otišla u svet koji bi mi lupio jednu vaspitnu za vrat da se urazumim, pa bih zbog idiotluka završila na terapiji. Mislim, kakve su to gluposti? I koji motiv ima dete koje je ZAISTA u nečem extra talentovano, ako se njegov trud i rad unizuju izjednačavanjem sa svakim s dve leve noge ili totalnim nesluhistom, samo da se niko ne nađe uvređen (i pri tom mislim prvenstveno mame, ne deca, obzirom da sam i sam bila dete i ne pamtim da je iko u školi doživeo nervni slom ako mu je drug iz klupe rasturao crtanje ili basket). Poveznica s ovom temom jeste da je sve to jedna majmunarija odraslih, ne dece (osim u extremno retkim slučajevima).
vazno je ucestvovat a ne pobeditOff, ali meni više idu na živce ove današnje božije zapovesti (koje nisu toliko uzele maha ovde doduše, već na naprednom Zapadu). Naprimer, američanski fazon "nijedno dete ne sme ostati iza" ili kako već vraga ide. Pa tu onda imate medalje za svakog ko je učestvovao u kakvom sportu, naprimer, što obesmišljava kompletnu ideju sporta. Nemam pojma šta se misli postići ubeđivanjem deteta da mu super ide neka veština za koju očigledno nije talentovan. Znam da nacrtam čiča glišu (i to ne dobro), što je vrhunac mog sliakrskog umeća. Bila bih extra besna na svakog nastavnika (i roditelje) koji bi me godinama kljukali kako sam u tom super, što bi verovatno dovelo do ideje da sam novi Pikaso. Nakon čega bih otišla u svet koji bi mi lupio jednu vaspitnu za vrat da se urazumim, pa bih zbog idiotluka završila na terapiji. Mislim, kakve su to gluposti? I koji motiv ima dete koje je ZAISTA u nečem extra talentovano, ako se njegov trud i rad unizuju izjednačavanjem sa svakim s dve leve noge ili totalnim nesluhistom, samo da se niko ne nađe uvređen (i pri tom mislim prvenstveno mame, ne deca, obzirom da sam i sam bila dete i ne pamtim da je iko u školi doživeo nervni slom ako mu je drug iz klupe rasturao crtanje ili basket). Poveznica s ovom temom jeste da je sve to jedna majmunarija odraslih, ne dece (osim u extremno retkim slučajevima).
Što se tiče samopouzdanja, ima drugačijih, i, po mojem mišljenju, zdravijih načina da se isto kod deteta izgradi. Praktički je nemoguće da dete izraste u osobu zdravog samopoštovanja, ako su ga roditelji celog veka nipodaštavali, nazivali raznoraznim "imenima", sprdali svako interesovanje koje je pokazao, ismevali njegovu inteligenciju, nazivali ga glupim, nesposobnim, nenormalnim itd. Sad će se naći nekih koji će reći čekaj pa to niko ne radi. Nažalost, lično znam mnoge roditelje koji to rade, i znala sam ih celog života. Preterana pohvala nema smisla isto koliko nema ni konstantno prozivanje deteta, i mislim da ovo drugo čak i više utiče na izgradnju samopouzdanja nego tuviti detetu u glavu da se nikad ništa bolje od njega na svetu nije rodilo.Te američanske fazone nameću stručnjaci, posebno oni koji su decu videli na fotografijama ili na blic. Praktičari mnogo bolje znaju kakve su razlike među decom ali njihovo mišljenje nije tako važno. Za ove prve skoro sva deca su ista, za ljude koji neposredno rade sa decom i nije baš tako. Karakter se formira u najranijem detinjstvu i tu se može nešto uraditi, što je recimo teže sa temperamentom sa kojim se dete rađa. Deca se razlikuju. Ono što pali kod jednog, kod drugog nema šanse. To što pišeš ima istine. Sa jedne strane je dobro jer utiče na jačanje samopouzdanja, sa druge strane dete stiče pogrešnu sliku o sebi.
Totalno si omašio poentu mog posta. Ili pročitaj ponovo ili nemoj, baš me briga. Neću se ponavljati. Svako dobro.vazno je ucestvovat a ne pobedit
tebi je pobjeda imperativ? meni nije ni ucesce akamoli pobjeda
dete koje se zeli dokazivat neka ga ako ima kome
uostalom sad ti se svega dokazuje na trziste samo se zaboravlja da te se u neki moment trziste zasiti
iam ja kolega sto misle da su nezamenljivi a kolko cu vec sjutra vidjet nekoga papana na njiovo mjesto
Samo da dodam da je po mom mišljenju idiotski ocenjivati muzičko, fizičko i likovno.Što se tiče samopouzdanja, ima drugačijih, i, po mojem mišljenju, zdravijih načina da se isto kod deteta izgradi. Praktički je nemoguće da dete izraste u osobu zdravog samopoštovanja, ako su ga roditelji celog veka nipodaštavali, nazivali raznoraznim "imenima", sprdali svako interesovanje koje je pokazao, ismevali njegovu inteligenciju, nazivali ga glupim, nesposobnim, nenormalnim itd. Sad će se naći nekih koji će reći čekaj pa to niko ne radi. Nažalost, lično znam mnoge roditelje koji to rade, i znala sam ih celog života. Preterana pohvala nema smisla isto koliko nema ni konstantno prozivanje deteta, i mislim da ovo drugo čak i više utiče na izgradnju samopouzdanja nego tuviti detetu u glavu da se nikad ništa bolje od njega na svetu nije rodilo.
Inače, isto tako mislim da to što nećeš biti najbolji na likovnom ili fizičkom u svojoj generaciji, neće napraviti od tebe osobu bez osnovnog samopoštovanja ili samopoštovanja uopšte. Štaviše, ne znam ni kakvo naročito zlo može doneti to što ćeš u petom osnovne shvatiti da nisi ni Pikaso ni Mocart. Ne znam nikog, ko što navela u svom prethodnom postu, ko je (u moje vreme, ne znam, možda su današnje generacije drugačije) shvatio da je totalni antitalenat za muziku, pa doživeo nervni slom i to ga oštetilo za ceo život. ČAK i ako su ga kod kuće ubeđivali da je dobar u tome. Radilo se samo o prolaznom razočaranju, koje nije ostavilo neke posledice. Deca koja su stvarno bila talentovana, dobila su priznanje koje zaslužuju, naravno. Ponavljam, deca koja su stvarno bila talentovana - ne po babi i stričevima, već stvarno.
Ali znam neke koji danas imaju preko 40, pa još uvek muku muče jer su ih roditelji celo detinjstvo nazivali glupavima, nesposobnima i isprdavali svako interesovanje ili talenat koji JESU posedovali. Međutim, taj se talenat nije dopadao njihovim roditeljima i kroz njega nisu mogli da ižive sopstvene vlažne snove.
Problem je - mislim, nije, ali zbogradi teme - što se Mocarti rađaju jednom u veku, ko sveci i vešci, i zato i jesu Mocarti. Ne možemo svi biti geniji. I masa nas nije ni za šta specijalno nadarena. Ali upravo se o tome i radi. Što bi i morali? Za normalno funkcionisanje u životu nije ti neophodno da budeš posebno nadaren za bilo šta, pa, posebno. Samopouzdanje nije sinonim za posedovanje nekih specijalnih veština i talenata.
To sam i ja uvek mislila, da je budalasto ocenjivati talenat. Ok je učiti teoriju, to ide u opštu kulturu, da ne ispadneš kreten ko Palma kad se ono nalupetao o Betovenu i Šopenu ili kome već. Ali, da ti ocena iz kompletnog predmeta ovisi o tme dal si talentovan za muziku ili crtanje, pa to je sramota. To nije uobičajeno, biti talnetovan za takve i slične stvari, niti je moguće naučiti - mislim, možeš naučiti tehniku ako si mnogo uporan, ali ni to od tebe neće napraviti Šopena. Možda da su nas u školi učili tehnici, pa još nekako, ali ne - terali nas da crtamo i pevamo bez da nam je iko objasnio pravila (šta znam, perspektivu kod crtanja ili šta već, da ne lupam sad, nemam pojma a nije me nikad ni zanimalo). I onda, ako si sluhista, 5, ako nisi, poklonjeno 2 što ti onda upropasti (ko što si rekla) ceo prosek. Neviđena budalaština. Priznaću da su po tom pitanju moji nastavnici bili u pravu SAMO ako mi neko dokaže da su ga na časovima naučili da bude Pikaso. Ako ne, ostajem pri svome.Samo da dodam da je po mom mišljenju idiotski ocenjivati muzičko, fizičko i likovno.
Lično sam u Osnovnoj školi imala sve 5ice osim jedva 3-ke iz muzičkog (a i to mi je bilo poklonjeno) ok teoriju ocenjivati, znala sam ja ko je Mocart, kad je rođen Bah, itd ali za pevanje užas
Međutim, nije smešno, zbog tih 3-ki nisam bila Vukovac i ZAMALO da ne uspem da upišem Gimnaziju.
Talenti ne bi trebalo da se ocenjuju... svakako, treba nagraditi talentovanu decu i obezbediti im šta je potrebno, ali ne treba "svinju učiti da peva jer će svinja samo da grokće a ti ćeš samo da se nerviraš" u ovom slučaju svinja koja grokće sam ja : lol:
Ali iznela sam poentu.