Baštenske skulpture i statue

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
66.988
Da li ih volite, zelite da ih imate u basti? Kakve?

Meni su jako slatke ove drvene ali ih kod nas nema nesto u prodaji

s-l300.jpg
images
s-l400.jpg
 






Koraci za dobro korištenje vrtnih skulptura​

(KAO DA ĆEMO IH SLUŠATI...)


  • Razmotrite temu, Je li vaš vrt naturalistički? Je li to ćudljiv bajkoviti vrt? Je li vaš vrt mjesto za opuštanje ili nadahnuće razmišljanja? Dok izrađujete svoj plan uključivanja statua, razmislite o temi i osjećaju vašeg vrta tako da skulpture odgovaraju njemu. Na primjer, ako sadite autohtone vrste, statue divljih životinja koje su urođene u vašem području bile bi prikladne.
  • Razmislite o skali, Vaš plan bi također trebao uzeti u obzir mjerilo. Ako je vaše dvorište veliko, manji kipovi neće doći do izražaja....
  • Vrt kako bi odgovarao spektakularnom djelu, Ako imate vrlo posebnu skulpturu, nešto veliko i upečatljivo, možda biste željeli da to bude središnji dio vašeg vrta. U tom slučaju prvo ćete ga postaviti i planirati svoj vrt oko njega.

Gdje postaviti vrtne statue​

Možda vam ne trebaju ideje za vrtni kip i točno znate što želite i želite.. Evo nekoliko savjeta za izradu plana:
  • Okružite svoje skulpture biljkama kako biste prirodno osjećali, ali izbjegavajte one koji će prerasti i zakriti.(a ja baš to volim)
  • Za moderniji stil okružite skulpturu kamenjem ili šljunkom umjesto biljkama.
  • Odaberite biljke koje će nadopunjavati vaše statue prema boji, teksturi ili navikama rasta.
  • Razmislite kako će izgledati u svim godišnjim dobima.
  • Postavite statue uz staze, pored vode, ili čak na popločane dijelove....
 
Mene bi ovo plašilo ...Ne volim zmije nilako ..I mada je ovo zmaj , previše je zmijolik i nema noge...I ne bih da mi viri iz trave....

Ima dosta istine u ovome.. najčešće se mogu vidjeti skulpture tj figure životinja kao što su labudovi, zečevi, fazani.. ili patuljci recimo, dok su zmije ili nekakvi zmajevi rijetkost, baš zbog ovoga što je leptirica navela.
Glave lavova, kojekakvih mačaka ipak ima ali ako ćemo gledati neku brojnost, uglavnom su zastupljene vaze i razni ćupovi..
 

Back
Top