Basnoslovne nagrade za zlato na Olimpijadi je politicka manipulacija?

kapetanmark

Legenda
Poruka
57.891
autorska

da li smatrate da je 200 000 E previse za zlatnu medalju na olimpijadi?
uz to ide i NACIONALNA PENZIJA DO KRAJA ŽIVOTA

Zorana Arunović i Davor Mikec su ispali u singl takmičenju gde nisu ni u prvih pet, ali su u utesnoj nagradi tj u miksu vazdusni pistolj uzeli zlato.
Da li sad oni treba da se porede sa recim oodbojkasicama ako to urade i da li je to isto ?

Da ne ogovrimo o popularnosti sporta o svemu....

Države koje ne nepareduju u privrednom smislu svojom zaslugom cesto prkrivaju lose stanje i siromastvo uravo zataskavanjem svih problema i kicenjem kako smo tako mala zemlja ali najbolja u mnogim granama sporta...

Zorana ce od sutra svoju guzu da hladi do kraja života sa minimum hiljadu evra nacionalne penzije čak i dosta više, jer je eto u miksu sa damirom uzela zalto u vazdusnom pistolju...
Ono njeno radovanje sa damirom i valjanje po parketu pred kamerama sto do sad zabelezeno nije posle osvojenog zlata nije bilo da se razumemo kao plod ljubavi prema srbiji vec radi 200 000 evrica i velike nacionalne penzije do kraja života.

Dok ce neka samohrana majka da radi kao trgovkinja za 60 - 70 000 kao konj grcajuci od meseca do meseca a do penzije ako dogura...

Nije isto uzeti zlato u kosarci i miksu u vazdusnom pistolju na olimpijadi. U basketu za to moras pobediti amere.

Ovo stvarno nema smisla i van pameti je

Poslednja izmena:
kako su se samo histericno valjali po parketu...

zbog ljubavi prema sbriji ? kak oda ne. jasno se vidi da su tu histeriju i nekontrolisanu euforiju (sto ipak niej odlika pravih profesionalnih sportista) doziveli znajuci da su tog momenta dobili 200 000 E i veliku naiconalnu penziju

a sad ce da pricaju price o odricanju o ovome o onome...
pa ko prati taj sport osim samih ucesnika i njihovih trenera
niko drugi
kolko se onda odrice jedna ivana spanovic , kolko se odricao novak djokovic?

ono valjanje po parketu .... uzas

Hajde poznavaoce situacije, kako to ide u ekipnim sportovima? Jel recimo vatrepolo ili odbojkaska ekipa koja ima 15-16 igraca dobija za svakog igraca koji je bio u timu tih 200 hiljada (a zasto ne bi i trener, selektor) odnosno Vucic ispljune 3-3,2 miliona eura narodnih para vaterpolistima ( sa obzirom na njihov kvalitet trenutno je to naucno-fanatsticni film) te svakom od njih plus doda i nacionalnu penziju?
Da to nije mnogo?

Srecom po budzet, u ekipnim sportovima tesko ko moze da osvoji zlato na OI. Mislim ni odbojkasice.

guzonja je i zato velikodušno povećao nagradu za zlato jer vidi da su ovih dana i vaterpolisti i odbojkaši trubaduri nema ništa od njih
Cekaj, hoces reci da ako recimo odbojkasice osvoje nekim cudom zlato onda njih 14-15 ( a mozda i selektor) svaka od njih posenbo dobija 200k i nacionalnu penziju? Jbt, koje je to rasipanje...

da li smatrate da je 200 000 E previse za zlatnu medalju na olimpijadi?

Za te pare moraš da se slikaš sa predsednikom, da mu zahvaljuješ i da kažeš kako je on za sve zaslužan.

Za takvo ponižavanje i iskorišćavanje sportista u svrhu samopromocije, malo je plaćeno.

Hajde poznavaoce situacije, kako to ide u ekipnim sportovima? Jel recimo vatrepolo ili odbojkaska ekipa koja ima 15-16 igraca dobija za svakog igraca koji je bio u timu tih 200 hiljada (a zasto ne bi i trener, selektor) odnosno Vucic ispljune 3-3,2 miliona eura narodnih para vaterpolistima ( sa obzirom na njihov kvalitet trenutno je to naucno-fanatsticni film) te svakom od njih plus doda i nacionalnu penziju?
Da to nije mnogo?

Srecom po budzet, u ekipnim sportovima tesko ko moze da osvoji zlato na OI. Mislim ni odbojkasice.
da, dobijaju. kao i nacionalnu penziju

vazdusni pistolj porediti sa ostalim profesionalnim sportovima je kao porediti babe i zabe

i po popularnosti i po svemu

to mu vise dodje kao hobi

dovoljno je videti posecenost tih takmicenja
tamo osim takmicara ,trenera i njihovih najblizih nema nikoga
To je sica za ono sto gutaju gubitasi Zvezda i Partizan u kosarci i fudbalu.

Ko hoce da resava kancer srpskog sporta, a kancer jeste veliki, prvo treba da rasformira tu bandu u kosarci i fudbalu u Zvezdi i Partizanu.

Srbija ce biti slobodna kada cujete na televiziju vest 'Crvena Zvezda i Partizan su prestali da postoje u kosarci i fudbalu'.

Naravno, to nece nikad da se desi.

Ne znam tu vasu logiku, ali ako postoji sport, svi su mogli da biraju u kojoj ce disciplini da se takmice, nije to novost..
Moj poznanik je sam organizovao olimpijski tim , nasao sponzore , prosao normu , bila neka norma, i postao ucesnik u nekom levom sportu, malo falilo da osvoji i medalju...

Ali ucesce mu ne gine...sta ja znam koji sve sportovi nisu in u Srbiji pa mozes da prodjes kao olimpijac...Bob npr...sankanje..paraglajding...ne znam kako se zove ono bocanje na ledu...

Ja nisam imao licno koristi od osvajanja prvih mesta na olimpijadama, ja sam to uradio u znanju, ali sam za to ....Mislim ako gledam znanje, tu treba brate vezbe i kefala i talenta i psiholoske snage i nije lako biti pobednik...

Ako uzmem sport, isto mi izgleda...sve treba ...znaci dodje mu isto...
A onaj ko dodje do olimpijskog zlata nije boranija....
E sad, ne znam tacno sta bi vi, tj koja je logika balkana u ovom slucaju, da li veca premija ili veca penzija....Ja jesam za penziju , tj za siguricu da se osoba moze razvijati neucenjeno...ima mnogo ucena i navlacenja i u nauci i svasta nesto...a sigurno i u sportu.., jer krace traje...bar za 5 godina krace..mozda i 10...

Ako dele po 200k evra, meni to ne izgleda puno...ako uzmem da ukradu 3 mil po km puta....ili 600 mil u cugu , kao Labus...ma znate sve...
Nije iskljuceno da na svakom tenderu maznu toliko...
Ajmo lepo , 400 kuca na selu sto je krkobabic proknjizio vise nego sto je stvarno odradjeno puta 10k , to je 4 milke, , znaci 3 milke je sica...jedan blesak..

A ako se bunite za penziju i velicinu penzije za zasluzne gradjane...tu opet jesam za penziju , e sad ne znam kolika je, ali je ok da bude bar 100k dinara...to mu dodje 800e sigurno , pa navise..

vazdusni pistolj porediti sa ostalim profesionalnim sportovima je kao porediti babe i zabe

i po popularnosti i po svemu

to mu vise dodje kao hobi

dovoljno je videti posecenost tih takmicenja
tamo osim takmicara ,trenera i njihovih najblizih nema nikoga
To su zvanicni olimpijski sportovi ma kako popularni bili, medalje iz njih se racunaju kao i iz atletike, gimnastike itd.
No princip je da dajes tolike novce sportistima kada se deca lece na sms poruke, blago receno bljak i pokazuje osionost vaseg vladara.

To je sica za ono sto gutaju gubitasi Zvezda i Partizan u kosarci i fudbalu.

Ko hoce da resava kancer srpskog sporta, a kancer jeste veliki, prvo treba da rasformira tu bandu u kosarci i fudbalu u Zvezdi i Partizanu.

Srbija ce biti slobodna kada cujete na televiziju vest 'Crvena Zvezda i Partizan su prestali da postoje u kosarci i fudbalu'.

Naravno, to nece nikad da se desi.
Kancer sporta je kao i sve u narodu...i izborima koje cini narod...

Mogu li da sredim situaciju , mogu.
Da li neko to zeli , ne zeli..
Da li bi uzeo da sredjujem situaciju , a nije slozeno srediti ako znas moral, etiku , menadzeriju , organizaciju , privredu , ekonomiju...pravo , nauku... ne bih...
Ovo je balkan, ljudi zele da omalovazavaju druge, da bi tako sebi izgledali kvalitetniji a ne boranija...Ajd nema veze to nego su i subverzivni i destruktivni...Ajd nema veze ni to , ali i ne zele to , e to vec ima veze...
Postaje opasno , ne samo subverzivno nego i nasilje, nameces nekome nesto sto je uredjeno , a on zeli da krade, da mulja da ponizava da nanosi zlo...pusti ga....kad su u vecini...

Da ljudi zele da nesto brane, oni bi branili ili bi birali da neko drugi bije njihove bitke ali bi ga uzeli u zastitu, to je uvek tako...
Ako ne uzimaju u zastitu nego jos i gaze i obaraju, sto bas ti...onda nema sta tu vise da se kaze...
Vole sistem najbolji prezivljava i to ti je...po svaku cenu..
Ja vise i ne gledam koja su logicna opravdanja koje narod i vlast iznosi , to mi je smesno i ludilo...A ko gleda TV on stvarno ako hoce i ako nece on pocne da prihvata to ludilo...

Ispiranje mozga...

I zivot sa ljudima ispranog mozga...

Nego ko ce da se malo uchipi da se napravi sistem normalnog nenakaznog ljudskog delovanja...
Nije svejedno kad imas gde da se ispoljavas bez nakaradnog...
Npr meni su dobronamerno pricali ljudi sta da uzmem za dorucak ili rucak, kao obrok...Ja to prihvatam...iako ja bas nisam ljubitelj maslina...ali ok je u ishrani i treba probati i ubaciti , a recimo ne interesuje me sistem uzmi ovo jer je skuplje...a dzabe....
Ili uzmi vise...
Treci dan slave ili proslave, ja ne mogu vise od jednog parceta mesa...zbog gladi samo...tako mi kaze organizam....drugi se razvaljuju jos rasire creva pa treci dan mogu najvise.......

A zaebano je kad si vecito gladan...
Kad klinac mora da ti donese 50k evra da bi ga pustio da igra za omladinsku selekciju , da mora da nadje 50k evra da bi ga pustio u salu da bi vezbao na spravama gimnastiku , da mora da nadje 15k evra da ga pustis na stadion da trci..

Mislim da je Car za koplje ispred svih analiticara i promucurnih politicara, a pritom je i najmocniji u zemlji...Najproracunatiji u zemlji i najmocniji...On, da li po osecaju, da li uz analizu zna sta je dobro za mir i zadovoljstvo unutar drustva... Ne nude medalje potpunu sigurnost, ali joj pridodaju...Svakako vredi vise uloziti u nesto vidljivo, nego nevidljivo... Jos on dodaje emocije, gde pokazuje svoju dobrotu, plemenitost, a sve je u cilju "nacionalne sabornosti"....pa zar takav covek moze nekom Srbinu da smeta? Pogledajte samo koliko je dobar i iskren, koliko dobra zeli svojoj zemlji, sportistima, koliko navija.... Ako nista, makar zbog toga vredi glasati za njega...Bolje da da nekom sportisti 200 hiljada, racuna on, na korist je opstem stanju, nego nekom svom, kome je vec poklonio fotelju...Oni ga samo brukaju...
Koliko sam video, Amerikanci dobijaju oko 28 hljada dolara za zlatnu medalju, sirotinja....

Mislim da je Car za koplje ispred svih analiticara i promucurnih politicara, a pritom je i najmocniji u zemlji...Najproracunatiji u zemlji i najmocniji...On, da li po osecaju, da li uz analizu zna sta je dobro za mir i zadovoljstvo unutar drustva... Ne nude medalje potpunu sigurnost, ali joj pridodaju...Svakako vredi vise uloziti u nesto vidljivo, nego nevidljivo... Jos on dodaje emocije, gde pokazuje svoju dobrotu, plemenitost, a sve je u cilju "nacionalne sabornosti"....pa zar takav covek moze nekom Srbinu da smeta? Pogledajte samo koliko je dobar i iskren, koliko dobra zeli svojoj zemlji, sportistima, koliko navija.... Ako nista, makar zbog toga vredi glasati za njega...Bolje da da nekom sportisti 200 hiljada, racuna on, na korist je opstem stanju, nego nekom svom, kome je vec poklonio fotelju...Oni ga samo brukaju...
Koliko sam video, Amerikanci dobijaju oko 28 hljada dolara za zlatnu medalju, sirotinja....
Pusti to , ne volim da slusam Srbe i uopste boraniju kako se bavi procenama sta je mnogo , to je uglavnom misljenje dupeta...
Amatersko zazubice razmisljanje....

A za kafanu i reprezentaciju bi spucali 3 mil evra ocas posla...

Back