Quantcast

Basketaši Srbije su prvaci sveta!

Vasilij Zajcev

Veoma poznat
Poruka
10.022
Pobeda: Srbija je SVETSKI ŠAMPION u košarci (video)


Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je titulu na šampionatu planete koji je održan na Filipinima, pobedivši u dramatičnom finalu Holandiju sa 16:13, i to posle preokreta.
Branioci trona su u svojoj nimalo lakoj misiji uspeli — ponovo su na krovu sveta, ponovo pobedom u finalu nad „lalama“. Holanđani su posle nervoznog početka i obostranih promašaja poveli sa 8:6, ali je u poslednja četiri minuta usledila sjajna serija „orlova“.

Fantastičnom igrom, naši „orlovi“, u sastavu Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić, Stefan Stojačić, napravili su preokret i stigli do druge uzastopne, a treće ukupno titule za Srbiju, na četiri dosadašnja šampionata u organizaciji FIBA.

Stojačićeva „trojka“ (koja u basketu „važi“ dva poena) na 80 sekundi do kraja donela je prednost Srbiji, Savić se potom „krađom“ pobrinuo da „orlovi“ dođu do vođstva, što u napetom finišu nisu ispustili — već su ga i uvećali, na radost zemlje košarke.

Podsetimo, naši basketaši su u istom danu deklasirali Mongoliju u četvrtfinalu sa ubedljivih 21:8, a onda su nepuna tri sata kasnije, u dramatičnom polufinalu, dobili Poljake sa 21:19 uz dalekometni pogodak Majstorovića za trijumf.

Basket 3 x 3 će biti olimpijska disciplina na Igrama u Tokiju 2024, pa nema sumnje da i te kako imamo razloga za optimizam kada se o basketu na najvažnijoj sportskoj manifestaciji radi.


Odbranili svetsku titulu. Bravo momci :klap:
 
Top