- Poruka
- 4.722
Kako su generacije naših (pra) deda/baba uspevale?Pa neko ko ima milione evrica to mu je najmanji problem, a pazile bi bebisiterke.
Čini mi se da je baš išlo što si siromašniji to više dece imaš?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako su generacije naših (pra) deda/baba uspevale?Pa neko ko ima milione evrica to mu je najmanji problem, a pazile bi bebisiterke.
A sa ljubavnicama?Ti koji imaju milione evrica cesto nemaju niti jedno dete...
Ne možeš porediti Nekad i Sad.Kako su generacije naših (pra) deda/baba uspevale?
Ima toga, al kao sto je gore napisano, starija deca pazila mladju, a i radilo se, ajd kod mojih u Dalmaciji npr u kršu i bas sta kao u plodnijim krajevima, ali tu su se cuvale ovce, malo oskudna bašta, tamo dosta toga ne uspeva, ali krompir, paradajz i to da. uspeva ovo mediteransko dosduse tople zime, dugo leto, puno sunca, pa se beru masline, pravi maslinovo ulje, zimi se beru manderine... bilo je uvek nekog posla, a u plodnijim krajevima od jutra na njivu, pa oko zivotinja i slicno....Kako su generacije naših (pra) deda/baba uspevale?
To je moglo pre ww2 jer se gajila konoplja .Zdunu koju pred porodjaj i eto dečurlije .Hipotetički da dvoje roditelja reše da imaju tipa 20oro dece i da uspeju u tome, da li bi to bio plus ili minus za porodicu?
Koliko je tako nešto izvodljivo kod nas i gde bi najviše kočilo?
Lepo kaze @Duki Lu nije isto nekada i danas.Kako su generacije naših (pra) deda/baba uspevale?
Selo?Ko bi pazio na toliku decu i obezbedjivao im bar i minimalnu egzistenciju?
Znaci potrebno je samo imati paran broj dece, jer minus i minus daju plus...Što više dece to veći minus, a znaš kako kaže Steva Filipović 'sjebeš jedan minus i ode ceo zadatak u *****'
Znaci potrebno je samo imati paran broj dece, jer minus i minus daju plus...
Šta dođe normalan život kod nas i koliko je moguć? Pogotovu kada su primanja u pitanju?Ako stvaraš porodicu, moraš da obezbediš normalan život, a sve se plaća.
Slažem se, ali paradoks je taj što ljudi kroz celu povest nisu imali sredstava, niti su decu izvodili na pravi put (osim puta beznađa) pa su se opet kotili kao obezglavljeni. Kako raste standard i obrazovanje raste i svest o suvišnosti dece kao koncepta.Ako decu ne mozes izvesti na put i obezbediti ne trebas binda ih imas, potpisujem.. sve ostalo je sebicno i samozivo. Uklkucujuci one koje ja zovem roditeljima....
Upravo, slazem se.Slažem se, ali paradoks je taj što ljudi kroz celu povest nisu imali sredstava, niti su decu izvodili na pravi put (osim puta beznađa) pa su se opet kotili kao obezglavljeni. Kako raste standard i obrazovanje raste i svest o suvišnosti dece kao koncepta.
Neću da obrazlažem odgovor, ne želim da se i ova tema svede na politiku.Šta dođe normalan život kod nas i koliko je moguć? Pogotovu kada su primanja u pitanju?
https://n1info.rs/vesti/sa-manje-od-sto-evra-mesecno-zivi-skoro-milion-gradjana-srbije/
Hipotetički da dvoje roditelja reše da imaju tipa 20oro dece i da uspeju u tome, da li bi to bio plus ili minus za porodicu?
Koliko je tako nešto izvodljivo kod nas i gde bi najviše kočilo?
Too Badri Srbendo!Za mene, kao antinatalistu, veliki minus.![]()
Samo Srbenda autošoven dolazi u obzir.Too Badri Srbendo!
Moze, moze.Samo Srbenda autošoven dolazi u obzir.![]()