Baron

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Dinkić: Oporavak do kraja godine
12. oktobar 2009. | 14:59 -> 16:12 | Izvor: B92
Beograd -- Ekonomija Srbije oporaviće se do kraja godine, ali će građani živeti bolje tek u 2011, kaže ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Konferencija za novinare potpredsednika Vlade Srbije i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića (FoNet)

Mlađan Dinkić najavljuje vidljiv oporavak srpske ekonomije za kraj ove godine. Izlazak Srbije iz recesije ministar ekonomije očekuje krajem marta 2010, ali to ne znači i da će građani odmah živeti bolje. Do boljeg života, građani Srbije moraće još da sačekaju...


“Proces vraćanja na prethodni period pre krize ce potrajati, a bitnije poboljšanje životnog standarda građana ove zemlje ja očekujem tek 2011. godine. Ali, neće biti pogoršanja, što je isto važno” - ovako je ministar Dinkić u najkraćem pojasnio kada će građani Srbije ponovo živeti bolje.

Sa mnogo više optimizma ministar je govorio o izlasku Srbije iz recesije početkom sledeće godine.To, ipak, kako kaže, nije dovoljno i za bolji standard građana.

“Izlazak iz recesije je dobra vest koja je potrebna, ali ne i dovoljna da bismo mogli da odahnemo. Naprotiv, čeka nas puno posla, ali je bolje izaći iz recesije nego biti u njoj”, rekao je Dinkić.

On objašnjava da su povoljna ekonomska kretanja omogućila i bolju poziciju Srbije u pregovorima koji u oktobru počinju sa MMF-om.

Čak i da MMF Srbiji ne odobri povlačenje druge tranše kredita, Dinkić ne očekuje probleme u finansiranju deficita.

“Očekujemo da ćemo postići dogovor sa MMF-om. Što se finansija tiče, nama je za ovaj aranžman vezano samo 500 miliona evra kredita. Mi nismo finansijski zavisni od MMF-a, mi možemo bez njih”, tvrdi Dinkić.

Svoj optimizam ministar Dinkić potkrepio je podacima, da je zaustavljen pad privredne proizvodnje, da će pad BDP-a biti tri odsto, što je manje od poslednje procene MMF-a.

Dinkić veruje i da će Srbija kraj godine dočekati sa inflacijom od šest odsto, što je za dva procenta manje od projektovane.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=12&nav_category=9&nav_id=386162

Izvinite zbog naslova,nisam mogao da odolim.:dash:
 
Imaš, brate.. Dođe ti...:lol:
:dash::dash::dash:
suicide.gif
 
Struja skuplja više od 20 odsto?
12. oktobar 2009. | 13:59 | Izvor: Balkanmagazin.net
Beograd -- Elektroprivreda Srbije (EPS) će od Vlade Srbije tražiti da tokom naredne godine struja u Srbiji poskupi za više do 20 odsto.


Generalni direktor EPS Dragomir Marković za Balkanmagazin napominje da će to biti korekcija u kojoj će ovo preduzeće poslovati bez gubitaka, ali neće biti profita. "Uz obezbeđenje profitne stope, struja bi moral da poskupi više od 30 odsto", objasnio je Marković.

Marković kaže da to „ne znači da će EPS tražiti toliko" i dodaje da će EPS tražiti manje tako što će obrisati profit. "Ali, tražićemo poskupljenje koje će biti veće od 20 odsto", najavio je Marković.

On objašnjava da je ta kompanija i prošle i ove godine odstupila od plana korigovanja cene električne energije i navodi da po tržišnoj ceni projektovanoj za 2012. godinu struja treba da dostigne cenu od oko osam evro centi po kilovat času, a da je sada prosečna cena jednog kilovat časa oko četiri evrocenta.
 
Dinkic ima puno dobrih konkretnih poteza,ali i mali milion provala.On je prvi covek u Srbiji koji je na pocetku krize pricao da je Svetska kriza u stvari sansa za Srbiju... Cudna osoba,i mnogo licno iskompleksiran...po meni...bilo bi lepo da takvu stranku vodi neko ko je manji kompleks,bili bi bolja stranka...
 
dinkic je odavno izasao na los glas, i tesko da mu neko poveruje ma sta da kaze

lose ide srbiji, narocito u oblasti kojom se nepozvan `bavi` dinkic, pa ajde da jos malo produzi boravak na vlasti dajuci nekakva obecanja tipa `bice bolje`
 

Back
Top