Barak Obama dolazi i u Srbiju?!

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
Barak Obama dolazi i u Srbiju?

Thumb_0302reuter_3.jpg


BEOGRAD - Američki predsednik Barak Obama mogao bi da poseti Srbiju prilikom posete BiH, maja iduće godine, ocenjuju stručnjaci za spoljnu politiku. Vest o Obaminoj poseti Sarajevu objavio je politički magazin "60 minuta" televizije Federacije BiH. Njegov dolazak treba da potvrdi dominaciju SAD nad EU na tim prostorima, iako se kao povod posete navodi otvaranje nove zgrade Ambasade SAD u BiH.
Obrad Kesić, politički analitičar iz Vašingtona, tvrdi da je sledeća godina izborna godina u BiH, tako da bi američki predsednik svojom posetom uticao na izborni rezultat sastajanjem odnosno nesastajanjem sa određenim političarima.

- Velika je verovatnoća da, ako dođe u BiH, da se Obama neće zaustaviti samo na toj zemlji - objašnjava Kesić.

Ako bi američki predsednik došao iduće godine u naš region, to bi, prema rečima Vladislava Jovanovića, nekadašnjeg ministra spoljnih poslova SRJ, bilo zbog Rusa.
- Tadić je preko Bajdena pozvao Obamu da poseti Srbiju i mislim da, ako bi američki predsednik došao u naš region, da bi pre posetio Srbiju nego Kosovo, i to zbog Rusa, jer im je stalo da zadrže Srbiju - ukazuje Jovanović.

S druge strane, Boško Jakšić, komentator Politike, smatra da do Obamine posete ovom regionu, pa samim tim i Beogradu, može doći tek za dve godine jer su Amerikanci nedavnom Bajdenovom posetom poslali jasnu poruku na visokom nivou Srbiji i ostalim zemljama regiona.
- Kad su u pitanju odnosi između BiH i Srbije, Obamina poseta samo Sarajevu značila bi da Amerikanci podržavaju BiH, a da je Srbija, najblaže rečeno, ignorisana. Ako bi pak došlo do posete Kosovu, to bi bio prst u oko našoj zemlji - zaključuje Jakšić.http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-14-10-2009/barak-obama-dolazi-i-u-srbijuEvo i ja da prenesem jednu lepu vest iz nama svima omiljenog novinarskog izvora,
zvanog "Kurir". :cool:
 
Evo i ja da prenesem jednu lepu vest iz nama svima omiljenog novinarskog izvora,
zvanog "Kurir". :cool:

mislim da je red da kao amerofil zahvalish gospodinu predsedniku medvedevu shto dolazi u srbiju i time izaziva podozrenje ovog kenijca huseina da mora i on da baci pogled na ovu stranu

jedno od sveg srca: hvala majko rusijo,veliki premijeru vladimiru vladimiroviche putinu i predsedniche ruske federacije dimitrije medvedevu bilo bi sasvim dovoljno
 
Obama ne dolazi u BiH

Izvor: Tanjug


Banja Luka -- Predsednik SAD Barak Obama neće posetiti Bosnu i Hercegovinu naredne godine, kako je javila Federalna televizija, izjavili su američki zvaničnici.

Barak Obama (Beta)

Zamenik američkog ambasadora u BiH Džonatan Mur izjavio je novinskoj agenciji Fena da nema nikakvih planova da će Obama posetiti BiH. Američki ambasador u BiH Čarls Ingliš izjavio je medijima da nema nikakve informacije o poseti predsednika SAD.

Federalna TV najavila je u ponedeljak, u emisiji "60 minuta" da će Obama u maju posetiti Sarajevo i da je povod posete otvaranje nove zgrade američke ambasade.

.....................................

A,samim tim ni u Srbiju!:besna::besna::besna:

:hahaha::hahaha:

Kratko trajalo grejanje!:mrgreen::hahaha::hahaha:
 

Back
Top