Bar

Bar..... :D:D:D

Plaza--Maljevik.jpg

Plaza-Maljevik.jpg

Skadarsko--jezero-.jpg

bar-odozgo.jpg

@bobanap Koja je ovo plaza na drugoj slici?

to je gornji deo susanjske plaze .
gornji deo , ako gledamo iz Bara :D

sve to sada malo drugacije izgleda . ljudi su se setili pa i tu pocinju
da nesto uredjuju....
mislim da ce susanjska plaza sledecih godina sasvim primamljivo izgledati .
prave se lepi planovi . osim toga , retko koja plaza ima takvu sumu na samoj obali :D:D:D

Ispravka--ovo na drugoj slici nije gornji dio Shushanjske plaze, vec plaza Maljevik, koja se nalazi odmah posle Sutomorske.....;p

u pravu si , zvala sam da pitam .
meni licno je identicna gornjem Susanju :D

imam Marinu slikanu posle zalaska Sunca i lepo izgleda :D
zaljubljena sam u nasu Marinu ...u sve Jedrilice koje se tamo nalaze ...

010.jpg

011.jpg

arti-home.jpg

OTVOREN "ARTI HOME CENTAR"

Sinoć je na Staroj raskrsnici otvoren velelepni prodajni objekat "Arti Home Centar", u partnerskom odnosu barske kompanije "Commerc Keka" i beogradske firme "Art Invest". Objekat kojeg je zvanično otvorio predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević posjeduje 3.000 kvadratnih metara. Na prvom spratu je šarolika ponuda za domaćinstvo, od čaša do DVD-eva, a na drugom i trećem spratu je kvalitetni namještaj za kuće, kancelarije, a tu je i bašteenski program. Na četvrtom spratu "Arti Home Centra" nalazi se restoran, a do njega će se u skoro vrijeme stizati panoramskim liftom koji je smješteen uz bok ovog objekta.

Svečanom otvaranju je prisustvovao veliki broj zvanica iz privrednog i javnog života opštine, a u veseloj atmosferi nakon ceremonije bilo je svega i svakoga: barskih mažoretki, plesnih parova, klavirskih pasaža, drvenih replika starih automobila, manekenki, 37 začina, žena pomoraca, i, naravno, neizbježnih novinara. Otvaranje ovog objekta nesumnjivo će poboljšati ponudu građanima Bara, a lijepa zgrada sa parkingom oplemenila je već zaboravljeni prostor preko puta negdašnje Druge osnovne škole.

KAO U DOBA SAMOUPRAVNOG SOCIJALIZMA

U organizaciji crnogorskog saveza “Sport za sve“ danas u Baru počinje manifestacija “Rekreativni višeboj“. Učesnici će se takmičiti u disciplinama pješačenje 2.000 metara, trčanje na 30 metara, skok udalj iz mjesta, bacanje kamena sa ramena, pikado, duboki pretklon, nadvlačenje konopca. Takmičari će se u svim disciplinama nadmetati pojedinačno, osim u nadvlačenju konopca gdje učestvuju ekipe. U disciplinama trčanje, skok udalj, bacanje kamena sa ramena, rezultati se boduju po kategorijama do 40 i preko 40 godina. Osnovni ciljevi saveza “Sport za sve“ je stvaranje uslova za stalan razvoj i unapređivanje sportske rekreacije.

atletika-miting.jpg

Bar je veceras bio grad lepote, mladosti ....buducnosti :D
ispratili smo jos jednu generaciju Maturanata Gimnazije "Blazo Jokov Orlandic"

nadam se da ce svi oni uspeti da pronadju pravi put
i obezbede sebi mesto u Istoriji svog grada.

uradila sam nekoliko slika :D
ceo grad je bio na setalistu ispred dvorca Kralja Nikole ...bilo je prelepo :D

01062008150-1.jpg

01062008148-1.jpg

01062008149-1.jpg

u jes plaze
su mu jaca strana
od onih fekalija
ne mozes ni naslutiti boju vode

Ja imam ujaka u Baru i rekao mi je da je sada more cistije i da se plaze popravjaju tj sredjuju

Ja mislim da slika ipak na kraju bude najjaci argument kakvo je trenutno stanje u Baru, tacnije kak izgleda Sutomore ovih dana...

aatombraidersutomorecc9.jpg

Nadam se da vam se svidja nova ponuda Bara grada, igranje Tomb Ridera uzivo... :rotf:

Bar:
+ Urbanistički najsređeniji i najčistiji grad u CG.
+ Ima sve potrebne sadržaje koji trebaju jednom gradiću da bi se u njemu normalno živelo.
+ Lepo šetalište.
+ Butici i prodavice italijanske robe 30% jeftiniji nego u BG (prosek).
+ Relativno "kulturan" narod, dosta došljaka sa severa koji su se dobro "utopili". U proseku, nisu ni "lacmani" ni "stojseri".
+ Odlična pozicija što se tiče putovanja - pruga, luka, Velika plaža na 30 km, Budva takođe nije daleko (ako je ovo za Budvu ikakva prednost)
- Nema plažu (da iole valja, ako se onih 10 kvadrata na Crvenoj može nazvati plažom). Doduše, ako ste kolima, na 20 Km je već bolje stanje.
- Hotelski kapaciteti nikakvi za turističko mesto.
- Nema nikakvu autentičnost tipa Kotora i sl...

Sve u svemu, jedan od lepših gradova u CG za život. Za turizam - isključivo ako ste motorizovani. Ja ga volim iz ličnih razloga.

Poz.

i volim ga i ne volim.... volim ga kad stizem u cg,mrzim ga kad odlazim... ne volim ga jos i zbog nekih osoba,zbog dosta iskomplexiranih ljudi,postao je gori mentalitet od pg...

u Baru sam skoro bio. na samo jedan dan.
tuznim povodom, umrla mi je tetka.
bio sam zadivljen kojom brzinom "raste" taj grad. dovoljno zelenila.
video sam i te radove . ljudi vi se rugate, pa to je za bolju snabdevenost vodom i leti
i zimi. bas me iznanadujete tim slikama i komentarima. kazu , dole, da je bilo raskopano sve duz primorja. bice to dobro , jako dobro za dalje.

E i ja imam kucu u Dobrim vodama kod Bara, i krecem u Petak tamo, pa me interesuje, s obzirom da vodim i mog vernog dzuksa da li su zabranjeni psi na plazama? Naravno planiram daga vodim do vode tek predvece....
Hvala

Back