Stojkov Menidjer
Legenda
- Poruka
- 71.580
Petina mladih puši neki duvanski proizvod.
To je prava statistika.
To je prava statistika.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aj napiši da subotim piješ sa Ujkama i Šiptarima.Otisao sam iz domovine gde sam poznavao gomilu "nevaljalih" Cigana koji "nece" da rade i samo se grebu od nas valjanih. Upoznao sam neke nove Cigane stiglih iz moje i njihove domovine koji normano zive i rade, manje ili vise uspesnih podjednako kao mi Srbi bilo me je sramota zbog mog ranijeg stava onjima, drago mi je bilo jer me ne mrze zbog toga.
Nas gastarbajter uvek ima velikih problema zbog nacina zivota koji je sam odabrao odnosno zivi istovremeno u dve zemlje, nije se promenio pod uticajem nove sredine ni napredovao sa starom koja vise nije ista kao nekada, obesio se i visi negde izmedju smesan novim i starim zemljacima.nas gastarbajter bi pre pojeo gofno nego priznao neku muku na zapadu.Ima i onih koji kukaju na sve,ali vecina su ovi koji cute i sutiraju se u dupe svaki dan
Davno nisam tamo gde ih ima ali sam se u Nemackoj druzio sa Hrvatima koje sam poznavao, Siptara nisam poznavao nijednog.Aj napiši da subotim piješ sa Ujkama i Šiptarima.
Jbg... Al standard...
60 do 87% onih sto nemaju sta da jedu? Smanji malo Cigo.lepo sam napisao,to su babe i dede koji nemaju sta da jedu,imaju dva kanala i ne odlaze na glasacko mesto nego im dolaze mafijasi kuci sa papirom i hemijskom.Mi nikad nismo glasali za rasturace Srbije
U inostranstvo ode po pare a kad treba neko leĉenje SRBIJO JEFTINA MAJKO + zubalo...Nas gastarbajter uvek ima velikih problema zbog nacina zivota koji je sam odabrao odnosno zivi istovremeno u dve zemlje, nije se promenio pod uticajem nove sredine ni napredovao sa starom koja vise nije ista kao nekada, obesio se i visi negde izmedju smesan novim i starim zemljacima.
jos jedan glupav mit , te plombe su kineske i nacin rada je prost brz i jeftin, .U inostranstvo ode po pare a kad treba neko leĉenje SRBIJO JEFTINA MAJKO + zubalo...
Zato načitan Švabo dodje u Srbiju, on bar zna Njemački "A+++"jos jedan glupav mit , te plombe su kineske i nacin rada je prost brz i jeftin, .
sve nemacke plombe kostaju ali su bolje i traju mnogo duze od srpskih tj. kineskih !!!
plus placas nesto malo dopunsko osiguranje 6 meseci unapred pre popravke i izadje ti popravka zuba skoro dzabe .
al to ljudi nece da znaju i da se raspitaju u nemackoj jer ne znaju ni jezik niti se krecu po drustvu.
Kako gde, to ZUBALO, blombe i jeftiniji zahvati su ovde u Australiji dzabe ali mostove ili usadjene zube moras platiti meni u Indiji radili usadjene za $200 po komadu ovde petostruko skuplje, povoljnije cene trazis i ti vazno da se ne grebes i da placaS.U inostranstvo ode po pare a kad treba neko leĉenje SRBIJO JEFTINA MAJKO + zubalo...
Инжењери (машински, електро, грађевински), лекари и остали висококвалификовани људи, као и ВКВ, КВ и НКВ радници.Samo majstori tj. prosta i nekvalifikovana radna snaga i tek poneki "visi zanatlija" tipa stomatologa, medicinske sestre...
Al zato na kraju napravišal zato oovoooo al zato ooooonooooo ... alzato ti duplo golo bio i ostao . samo nastavi -al zato....
Мора да иде на исток земље у унутрашњост. Већина хоће да иде у велике градове и у трговинске центре (Франкфурт, Минхен, Хамбург, Дортмунд итд.).Pazi, lekar kada postane specijalista, za 30 sati nedeljno moze da zaradi 3 nemacke prosecne plate. Po mom proracunu, stan od 100m² će moći da odplati za 10 godina (pod uslovom da stan nije u nekom preskupom gradu poput Minhena, Frankfurta, Berlina).
Mnogo je to manje od pola zivota.
Ali sve sve, postoji jedna, najjaca varijabla u toj jednacini, a to je dete.
Velikoj vecini je upravo cilj da im deca imaju start kakav u Srbiji jako tesko mogu da imaju.
Bas tako u proslom veku smo te egzistencijalne stvari sem zaposljavanja dece resavali vecinom dosta ranije ali ovi danasnji "mladi" nisu zaostali kao mi.Dizvineš na prostoti al sa 38-45 nisi baš "mlad" do tada si trebao da zaokružiš mnogo ciljeva u životu pa i decu svoju da zaposliš
Čekaj...Kako gde, to ZUBALO, blombe i jeftiniji zahvati su ovde u Australiji dzabe ali mostove ili usadjene zube moras platiti meni u Indiji radili usadjene za $200 po komadu ovde petostruko skuplje, povoljnije cene trazis i ti vazno da se ne grebes i da placaS.
Ја сад да одем у Немачку, Аустрију или Швајцарску, не могу да зарадим за нов мерцедес. Можда ако бих га купио негде после 70-те.Mda... Svi bi da "pale negde" i svi bi "da ih neko plati"
Klasična socijalistička svest doseljene gologuzije iz vrleti
Već im Beograd tesan
Pitaš šta da rade ovi sa 30, 35 ili 40?
Jel?
A šta da rade ovi sa 50, 55, 65?
OTVORI SVOJE
BUDI GAZDA
Zbog takvih Srbija i propada.Мора да иде на исток земље у унутрашњост. Већина хоће да иде у велике градове и у трговинске центре (Франкфурт, Минхен, Хамбург, Дортмунд итд.).
Постоје људи чија деца имају старт у Србији. Може дете и овде да се школује и да иде на клавир, али ствар је у томе што касније нема шта и нема где за неке озбиљније паре и што одређени системи не функционишу.
Пуна Србија људи са дипломама, што државним, што приватним.
Australijanci su cesce vlasnici kuca u kojima zive sem ako se kuce jos uvek nepotpuno isplacene ne smatraju vlasnistvom banaka.
Leteo dva puta sa razmakom od dva meseca zato sto ne mogu to da obave odjednom, hotel sa tri zvezdice platila klinika, letovi kostaju nesto vise od 1000 USA dolara koje sam sam platio, ukupan trosak osam-devet hiljda US dolara naspram dvadeset hiljada ovde.Čekaj...
Iz Australije si išao za Indiju po zube da bi uštedeo?
E sad me zanima:
Jel si platio avionsku kartu ili si preplivao malo?
Dalje, u Indiji si bio u hotelu ili si spavao u turističkoj vreći ispred stomatološke ordinacije?
Ako priĉamo o uštedi...
OkLeteo dva puta sa razmakom od dva meseca zato sto ne mogu to da obave odjednom, hotel sa tri zvezdice platila klinika, letovi kostaju nesto vise od 1000 USA dolara koje sam sam platio, ukupan trosak osam-devet hiljda US dolara naspram dvadeset hiljada ovde.
Мора да иде на исток земље у унутрашњост. Већина хоће да иде у велике градове и у трговинске центре (Франкфурт, Минхен, Хамбург, Дортмунд итд.).
Постоје људи чија деца имају старт у Србији. Може дете и овде да се школује и да иде на клавир, али ствар је у томе што касније нема шта и нема где за неке озбиљније паре и што одређени системи не функционишу.
Пуна Србија људи са дипломама, што државним, што приватним.
Живиш надомак... Не живиш у самом граду, јер ту кошта много више.Ne moras da ides nigde gde ne zelis, kakav istok, kakva unutrasnjost? Supruga mi je lekar, sama je birala gde ce da radi, kao i mnoge njene koleginice ovde. A mi smo nadomak Dortmunda.
Druga stvar, u Nemackoj ne postoji unutrasnjost u smislu u kojem to postoji u Srbiji, jer je jako decentralizovana i svuda imas sve. Imas jedino malo redje naseljene delove na severozapadu, ali meni se, recimo, tu bas svidja i taj deo mi je jedan od glavnih kandidata da tu uzivam u penziji.
samo ti ostani da UZIVAS u nemackojbas svidja i taj deo mi je jedan od glavnih kandidata da tu uzivam u penziji.