Bar petina mladih namerava da se iseli iz Srbije, žele bolji standard i dostojanstveniji život

Krecem se u svim krugovima, ali tekst koji sam podelio i istrazivanje u njemu je targetiralo mladje ljude.
Zivim vec 10 i po godina u Nemackoj i svedok sam ogromnog priliva svih starosnih grupa.
I velikog radjanja nase dece ovde.
jel organizujete susrete ?

Poslednja izmena od moderatora:
Neće to biti samo Srbija, već ceo Balkan.
Pa išli su i za freme SFRJ , nisu se ovde uklapali, tamo su našli sebe medjutim te SFRJ generacije će i ostati tamo.
Oni su se odrodili.
Današnje generacije nemaju želju da robuju ni tamo ni ovde pa će se teže odroditi , ali u svakom slučaju treba da idu čim im se ukaže prilika .
Ja imam suprotno misljenje i to objasnjavam ovako ....Nekad su ljudi isli u Nemacku i posle odlaska u penziju svi se vracali da zive i umru u Srbiji , koja im je bila ideal svojeg i slobode..
Sad ne.
Sad i kad odu solo gledaju da se uporodice tamo sa nasima sa njihovima,a ko ode kao porodica, tog mozes slobodno da otpises da nece da se vraca kao starac , osim bas nekih retkih slucajeva, koji su bez dece, jer zele da im deca ne zive u Srbiji i da se ne skoluju u Srbiji..

Zar ima nekog ko ima 90 iq i zeli da mu se deca obrazuju i vaspitavaju na ulicama i medijima Srbije?

Oguglali ste pa ne shvatate koliko zivaca odnosi svako jutro susret sa pet pokusaja kradje i prevare, sacekuse od pakosnih komsija, nije da su nemci fini , nisu , ali samo tera ono sto je dogovoreno...
Znaci ima on svoje parking mesto , imas ti....on nema kola...aaaaa, jel to razlog da mu se ubacujes na parking mesto , nije....

Mene npr izludjuje to sveopste potkradanje koje se ne tumaci kao kradja...

Svidi mu se moje cvece, a nisam ja neki bastovan, nego eto od 5 saksija, dve vrste me vole i rastu , cvetaju , izgledaju kao lude....nit ih mazim nit ih pazim...totalno cudno ali eto...i onda jaoj, vidi kako dobro izgledaju , ima covek ostale, nece mu faliti. i maznu..
Pazi za kisobran na klupi im je trebalo 55 sekundi.....ej 55 sekundi jos mi devojka nije stigla do stanice sa tog mesta , ja se vratio po kisobran i sipak, vec ga maznuli...

Ja juce vidim pod mojim nogama 1000 dinara, znaci nekom ispale jer ja nisam vadio jos novcanik....jesam ali meni obicno ne ispadaju pare....i pitam jesu li vase, ali sam se zaebao...video sam po ocima da je uzeo tip cije to nisu pare....nego porodice ispred...u ocima sam mu video sta razmislja....

Poslednja izmena:
То не може ни у Америци. Ја знам да су пристојан живот себи обезбедили људи који су одмах после завршеног факултета отишли тамо и кренули да раде. Они су у неком средњем добу обезбедили себи кућу и аутомобил ранга лексуса и сл. То не може да дође одмах чим се појавиш тамо, него је потребно време.

Велико је питање шта да раде људи који су прешли 30, 35 или 40 година.
Mda... Svi bi da "pale negde" i svi bi "da ih neko plati"
Klasična socijalistička svest doseljene gologuzije iz vrleti
Već im Beograd tesan

Pitaš šta da rade ovi sa 30, 35 ili 40?
Jel?
A šta da rade ovi sa 50, 55, 65?

OTVORI SVOJE
BUDI GAZDA

Dve babe: "Kažem ja sinu, idi učlani se u neku partiju pa se tamo aktiviraj da te ubace u opštinu, arhivu neku. Gde bre da radiš kod privatnika pa da mu zidaš kuću da ti skida kožu s ledja?"
"U magaze i trafike nikako ima budala od naroda pa da mu neko razbije glavu"
"Kad reče magaza uf što me iznervirala jedna ne mogu očima da je vidim ko li je drži da mi je znati"
"I mene nervira jedan na trafici, nikad nema sitno, dodje mi da uzmem ciglu pa..."

Nisam vise u godinama da razmisljam o odlasku,jos malo penzija. Misljenja sam ako zelis da ides,idi sto pre. Ovi sto odu posle 30te se jako tesko prilagodjavaju,tj vec su skoro nepopravljivi. Drugo idu oni hrabriji koji imaju i ovde iskustva i videli da znaju da rade,posao im nije problem.
Sledece ako imas 5 puta vecu platu nego ovde,dileme nema,idi. Mi smo belci,prijatnog izgleda,slicne kulture i za svaku zemlju pozeljni.
Srbija jos treba da napreduje ali moze da se zivi.

Nisam vise u godinama da razmisljam o odlasku,jos malo penzija. Misljenja sam ako zelis da ides,idi sto pre. Ovi sto odu posle 30te se jako tesko prilagodjavaju,tj vec su skoro nepopravljivi. Drugo idu oni hrabriji koji imaju i ovde iskustva i videli da znaju da rade,posao im nije problem.
Sledece ako imas 5 puta vecu platu nego ovde,dileme nema,idi. Mi smo belci,prijatnog izgleda,slicne kulture i za svaku zemlju pozeljni.
Srbija jos treba da napreduje ali moze da se zivi.
ova tema uopšte nije nova
odavno napisana pesma

Gaša

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša htede stolar biti
Težak mu je svrdo.
Posle htede kovač biti
Gvoždje mu je tvrdo.
On je hteo i tkač biti
Kidaju se konci.
I lončar je hteo biti
Al mu smrde lonci.
Zatim htede krojač biti
Al ga igla bode.
Što god Gašan poče radit,
Sve natraške ode!
Gašo, Gašo, lenji Gašo,
Šta će s tobom biti?

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša htede pekar biti
Vrele su mu peći.
Gaša htede mesar biti
Al je teško seći.
Prohte mu se čizmar biti
Al udara čiris,
Još i ratar htede biti
Al mu smeta kiriš
Tad ćurčija htede biti
Opet igla bode
što god Gašan poče radit,
Sve sunovrat ode!
Gašo, Gašo, lenji Gašo,
Šta će s tobom biti?

Gašo, Gašo, tužan Gašo,

Šta će s tobom biti?
Gaša j mnogo započinjo,
Al ni jedno ne dočinjo.
E tako su leta prošla
Gaši starost došla.
Sad gladuje i jauče,
Plače, viče, huče
"O mladosti, lepo doba,
Ludo li ti prodje,
Kuku, lele, tužan Gašo,
Do čega li dodje!"
Teško svakom koji ne zna
Rada i zanata,
Gladovanje, jadovanje

Neradu je plata.

isti кurа ц
bilo koja vlast da je
svi tako izgledaju
Неки млади данас мисле да се на западу паре беру са дрвећа. То је главни проблем. Кад оду и виде да тамо не цветају руже, многи схвате да им у тој држави коју толико пљују и није баш толико лоше било.

Неки млади данас мисле да се на западу паре беру са дрвећа. То је главни проблем. Кад оду и виде да тамо не цветају руже, многи схвате да им у тој држави коју толико пљују и није баш толико лоше било.
Ne mogu svi da uvide viziju kao neki od vas.

Прво, српски народ није стока, да увек иде за бољом пашом. Друго, у којој то земљи могу још као млади да купе стан од поштеног посла. Треће не одлазе најбољи, сем у периодима окупација. Одлазе нај малодушнији и обескорењени. А обескорењени су они који су одрастали у титоистичким породицама. дакле,, док има титоиста, све је могуће. Но, у Србију се од 2021. вратило 140 хиљда Срба са запда. Највише из Аустралије и Канаде. Тај тероро нису више могли да издрже.
140 000 se vratilo koja nebuloza, pink rts sns propaganda, laž na kubni metar drva.

A tek koliko je otišlo ne govore.

Ne mogu svi da uvide viziju kao neki od vas.
И то је тачно. Али број тих који као желе да оду свакако је надуван и преувеличан. Ђиласовска пропаганда машинерија лажи ради само тако!

naravno da ima.U Nemackoj,nasu decu svakodnevno tuku arapi i turci i niko im nista ne moze,niti je nekoga briga
Jeeeste, jadni ugnjeteni, razvili stokholmski sindrom , poceli da uzivaju u takvoj grozomornoj torturi, zato im ni ne pada na pamet da se vrate u ovako fantasticno uredjenu, pravnu drzavu.

Ko bi zapravo zeleo da ode iz ovog raja. :mrgreen:
Није ,,рај" (јер тога на земљи нема), али итекако може да се живи и ради пристојно.
Али многи нерадници мисле да ако побегну на запад да ће тако да беру паре са дрвета. Имам друга једног таквог, прави пример.

Није ,,рај" (јер тога на земљи нема), али итекако може да се живи и ради пристојно.
Али многи нерадници мисле да ако побегну на запад да ће тако да беру паре са дрвета. Имам друга једног таквог, прави пример.
Takva je polovina od te petine iz naslova.
Razmišlja da se iseli iz Srbije, a ne iseljava se iz roditeljskog stana do tridesete.

Takva je polovina od te petine iz naslova.
Razmišlja da se iseli iz Srbije, a ne iseljava se iz roditeljskog stana do tridesete.
Управо тако. Тај мој друг је прави пример тога, нема дан радног стажа, теже од кашике није подигао. Ће да иде на запад, у Аустрију, и мисли да ће да добије канцеларијски посао.
Кад се то,наравно, није десило, вратио се и сад краде Богу дане.

А у Србији могао сасвим пристојно и нормално да ради у фирми свога оца, али не он господин ,,не види себе у Србији".
Ето, то је та прича.

Управо тако. Тај мој друг је прави пример тога, нема дан радног стажа, теже од кашике није подигао. Ће да иде на запад, у Аустрију, и мисли да ће да добије канцеларијски посао.

А у Србији могао сасвим пристојно и нормално да ради у фирми свога оца, али не он господин ,,не види себе у Србији".
Ето, то је та прича.
Upravo zato je najbolje ohrabrivati svakoga da ode.
Ko je za vraćanje, vratiće se
Ko nije, neće.

Srećno i jednima i drugima.

Top 5 opština u kojima je AV osvojio najviše glasova na prošlim izborima:
- Trgovište 86.12%
- Bojnik 76.96%
- Bosilegrad 76.16%
- Crna Trava 75.7%
- Žitoradja 75.61%

Dakle sve južna pruga, a tamo nema Krajišnika.

@Nenad1331 @Perperius

Тамо нема ни становника.

Све то заједно нема 10.000 живих...

Ето, то је та прича.

Ти се Дуленце све са неким буржујима дружиш.

Није ни чудо што си СНС... :lol:

Joj sad si me ujela, a da ne znas..
To me najvise zaboli , kad dodje , em kaze da je lenj, jedva se malo mrda, em pravi svadbu od milion evra....ali ima 5 brace i sestara i svi rade u svojoj firmi i rokaju.....naravno Austrija i dvorci , ne cekaj, nasi nemaju sanse da kupe nekretninu , onda je greska...
Otisao sam iz domovine gde sam poznavao gomilu "nevaljalih" Cigana koji "nece" da rade i samo se grebu od nas valjanih. Upoznao sam neke nove Cigane stiglih iz moje i njihove domovine koji normano zive i rade, manje ili vise uspesnih podjednako kao mi Srbi bilo me je sramota zbog mog ranijeg stava onjima, drago mi je bilo jer me ne mrze zbog toga.

Back