Bankrot preti EU?! Najveća nemačka banka za dan izgubila 15 odsto vrednosti: neviđen potres u finansijskom sektoru, Šolc se oglasio

Poruka
63.592
JorgovankaTabakovic.jpg

Cica :heart:
Najlepša guvernerka banke ikad.

Najveća nemačka banka Dojče bankizgubila je čak 15 odsto svoje vrednosti nakon velikog pada cena akcija na berzama što je dodatno poljuljalo poverenje investitora u finansijski sektor!

Banka je izgubila tri milijarde dolara svoje vrednosti i cena njenih deonica je pala na 8,13 dolara. Zbog potresa u finansijskom sektoru morao je da reaguje i nemački kancelar Olaf Šolc.

NIKO NE RIZIKUJE

Strah od domino efekta i bankrota Dojče bank je sve veći, prenosi Gardijan, naročito nakon kolapsa tri američke banke pre dve nedelje i hitne intervencije u Švajcarskoj. Tada je najveća banka u zemlji USB bila prinuđena da kupi Kredi suis, drugu najveću baku u državi, i spase svog konkurenta od propasti. Indeks banaka Euro Stoxx pao je za 4,6 odsto, a indeks banaka Velike Britanije izgubio je 3,7 odsto na berzi. Pad vrednosti akcija zebeležile su i nemačka Komercbank i francuska Sosijete ženeral - od devet, odnosno sedam odsto.- Svi su oprezni i niko ne želi da rizikuje u ovakvom okruženju. Situacija je nestabilna i prerano je govoriti da će se stvari smiriti - kazao je za Rojters Jan fon Gerih, glavni analitičar Nordee.

Šolc uveren da nema razloga za brigu

Nemački kancelar Olaf Šolc oglasio se kako bi umirio javnost koja je zabrinuta zbog dešavanja na tržištu:

- Dojče bank je fundamentalno modernizovala i reorganizovala svoj poslovni model i veoma je profitabilna banka. Nema razloga da budete zabrinuti zbog bilo čega - rekao je Šolc.

Međutim, američki predsednik Džo Bajden je pre nedavne propasti tri američke banke takođe poručio da nema razloga za brigu. Kasnije se ispostavilo da su bankrotirale, a federalne vlasti nisu dale garancije za uloge građana

Klijenti i investitori po pravilu reaguju na osnovu glasina zbog čega i banke koje imaju dobre pokazatelje mogu da se nađu u velikim problemima. I Banka Silicijumske doline u Sjedinjenim Državama i Kredi suis nisu imale problema sa likvidnošću, ali su pale zbog panike investitora i deponenata.
https://www.google.com/amp/s/www.ku...anka-za-dan-izgubila-15-odsto-svoje-vrednosti


Opa Djurdjo...
Mračne Devedesete u Njemačkoj.
Bosanci masovno.podižu depozite iz banaka i trĉe nazad u Prnjavore sa devizama koje devalvirale. Šta si radio 20 30 godina? Jeo... bureka...

Nego, kad Švabo ostane bez para on hoće da zarati sa cijelim svijetom?

2614_z2-0.jpg

Klara :heart:
Najlepša novčanica ikad...
 
Znam da je neugodno al rekoh da javim.
Primetan je povećan broj vajber i skype poziva na relaciji Srbija - Nemačka odnosno Bosna - Njemačka sa jednim te istim pitanjem: "ako je ovo tačno a ko će koga od familije ubuduće hranit"?
Kako prezimljavaš ove proteste u SRJ i SSSR

Jel ti pao od muke neki paket s rafa
 
Kako prezimljavaš ove proteste u SRJ i SSSR

Jel ti pao od muke neki paket s rafa

Џеги, Запад одавно није више Запад.

Следећи пут у наредном животу треба да се родиш 100.г раније.

Али и то ти је авај, јер су ти ђедови били коњокрадице пре него сте стигли 1944. у Србију са Брозом...
 

Back
Top