Quantcast
Poruka
3
Zašto su banje važne?

Svi mi znamo koliko je odmor važan. To je onaj istinski predah neophodan svakom od nas. Momenat kada zastanemo i posvetimo se sebi. Kako bismo bili produktivni i zaista efikasni u ostvarenje poslovnih i ličnih ciljeva, istinska relaksacija je krucijalna.
Banje naše zemlje predstavljaju najznačajniji deo turističke ponude naše zemlje. Srbija kao zemlja bogata prirodnim dobrima, broji više od hiljadu izvora mineralnih voda i preko 40 banja, od kojih mnoge datiraju još iz dalekog rimskog doba.

Kada je reč o banjama u Srbiji, one su svoju popularnost stekle još u davnoj prošlosti. Rimljani i Turci su često posećivali njihove lekovite izvore, gde su odmarali ili lečili svoje ratnike.
Svaka je jedinstvena i autentična na svoj način i pored lečenja raznih zdravstvenih tegoba, većina njih predstavlja popularne i omiljene destinacije turistima tokom cele godine.
Veliki potencijal srpskog turizma u svetu, radi pozicioniranja na svetskoj turističkoj mapi, predstavljaju baš lekovite banje Srbije koje obiluju izvorima mineralne vode, kako hladne, tako i tople.
vrnjačka banja

Photo by: Miloš Lazić

Lekoviti gas i lekovito blato upotpunjuju banjsko bogatstvo zemlje, pa gotovo da nema medicnske indikacije koju neka od banja uspešno ne tretira.
Zdravstveni benefiti banja poznati su od davnina, još od doba Rimljana, a sve banje Srbije se izdvajaju kao odličan izbor za lečenje najrazličitijih bolesti, pa tako razlikujemo banje za lečenje reume i kostiju, za bolesti kičme, banje u Srbiji za srčane bolesnike i mnoge druge banje Srbije.
Banjski zdravstveni turizam je prava blagodet i građani najviše odlaze zbog kardiovaskularnih, ortopedskih i reumatskih problema, međutim ima i onih koji leče štitnu žlezdu, bubrege, sterilitet, ekcem i druga dermatološka oboljenja.

Po broju pojava termomineralnih voda i njihovoj raznovrsnosti, Srbija je, srazmerno svojoj površini, najbogatija na Balkanu i u Evropi, pa je popularno nazivaju i “zemljom banja”.
Međutim ono što je istinski dar banjskog turizma, pored nepobitnih zdravstvenih benefita, su upravo odmor i relaksacija na više nivoa.
Šetnja, vreme provedeno u prirodi, beg od gradske gužve i vreve, imaju apsolutno delotvorno dejstvo na opšte zdravstveno stanje organizma.
Bilo da u banje dolazite zbog lekovitih voda, neverovatne prirode, poslovnih seminara ili odmora, banje će sigurno ostaviti odličan utisak.
S obzirom na to da svaka od njih u svojoj bližoj okolini ima i istorijske spomenike, večne čuvare kulture, obilazak ovih znamenitosti će ugođaj učiniti potpunim.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
51.978
Мислим да се рекламирање на Крстарици плаћа.

Није у реду да за свој бизнис користиш инфраструктуру сајта Крстарица, а да део добијеног новца не уложиш у Крстарицу.
 
Poruka
3
Мислим да се рекламирање на Крстарици плаћа.

Није у реду да за свој бизнис користиш инфраструктуру сајта Крстарица, а да део добијеног новца не уложиш у Крстарицу.

Poštovani hvala na komentaru,
Post i tekst je u vezi banja Srbije čime se čini bogatijim i sam blog Krstarice. Nigde u tekstu nije napisano ništa konkretno niti se spominje naš biznis. Kao novom članu sve objave odobravaju administratori foruma ukoliko budu napisali da nešto od ovoga nije u skladu sa pravilima (prilikom registracije nije nista sporno bilo) svakako se može izmeniti post
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.