Bandwidth prevara ili ne?!

blackmith

Početnik
Poruka
3
Cao.

Ja sam pre neki dan kupio hosting na http://www.adssrbija.com

Imam Bandwidth ogranicenje na 10GB.
E sad, problem je u tome, sto mi je prvi dan kada je sajt bio online saobracaj bio 500MB!

Kontaktirao sam podrsku ADS-a i oni su rekli da to nije greska, vec da mi je toliki saobracaj napravio TrialCheck.php .
TrialCheck.php je php koji prima par desetina karaktera kao input i vraca isto toliko!

Imam 3000 korisnika koji , da kazemo, nek je svaki pozvao taj php po 5 puta za dan, to je 15 000 puta. Nek je svaki put po 1KB, a manje je, dobijemo 15MB , a ne 500MB!!!

Poseta sajta sam imao 1500.

da li je ovde prevara od strane ADSSRBIJA-e u pitanju ili mozda ja nisam u pravu?!

danas je drugi dan i saobracaj prelazi 1GB! :dontunderstand:

Sta mi je ciniti?

Verovatno u okviru hostinga imas pracenje Statistike za veb sajt gde se moze videti kolika je potrosnja protoka na kojoj veb strani, i drugo kao sto su IP adrese posetilaca, na osnovu toga mozes napraviti analizu.

Bilo bi od koristi da si dao preciznije podatke o veb sajtu, sta se na njemu nalazi, koliko KB imaju stranice. Ukoliko imaju 100KB u proseku, i posetilac poseti u proseku 3 strane na sajtu, to bi moglo biti 300KB po posetiocu.

Nije mi jasno da li si sa 1500 poseta sajta mislio na unikatne posete sajta ili preglede strana. Ukoliko je 1500 unikatnih poseta po 300KB, to izadje oko 450MB, sto je priblizno 500MB kojih si naveo.

Koje tacno podatke i resurse iz baze podataka poziva data skripta a sto moze uticati na protok!?

Nadam se da nesto od prethodno spomenutog te moze pribliziti odgovoru.

Cao.

Ja sam pre neki dan kupio hosting na http://www.adssrbija.com

Imam Bandwidth ogranicenje na 10GB.
E sad, problem je u tome, sto mi je prvi dan kada je sajt bio online saobracaj bio 500MB!

Kontaktirao sam podrsku ADS-a i oni su rekli da to nije greska, vec da mi je toliki saobracaj napravio TrialCheck.php .
TrialCheck.php je php koji prima par desetina karaktera kao input i vraca isto toliko!

Imam 3000 korisnika koji , da kazemo, nek je svaki pozvao taj php po 5 puta za dan, to je 15 000 puta. Nek je svaki put po 1KB, a manje je, dobijemo 15MB , a ne 500MB!!!

Poseta sajta sam imao 1500.

da li je ovde prevara od strane ADSSRBIJA-e u pitanju ili mozda ja nisam u pravu?!

danas je drugi dan i saobracaj prelazi 1GB! :dontunderstand:

Sta mi je ciniti?

Nije prevara. Moj sajt ima oko 400 poseta dnevno i protok je oko 150 MB a nije isti hosting provajder. Jedini izlaz je da zakupiš napredniji paket.

Back