BANAT 22 – Promocija glavne 22 turističke lokacije i događaja u Banatu

panpirates

Početnik
Poruka
4
BANAT 22 – Promocija glavne 22 turističke lokacije i događaja u Banatu.

Projekat BANAT 22 je prvi projekat ove vrste čiji je glavni nosilac Opština Pančevo, finansiran od strane Evropske agencije za rekonstrukciju i podržan od strane Ministarstva finansija Republike Srbije.

Sveobuhvatni cilj projekta je da se podstakne razvoj industrije turizma u Banatu kao sredstva za postizanje brže ekonomske i socijalne integracije ove prekogranične regije.

Specifični cilj projekta je da se do kraja 2008, ekonomski indikatori razvoja turizma u Banatu uvećaju za 5%, kroz koordinisane napore lokalnih/regionalnih vlasti, zainteresovanih strana u turizmu, medija i civilnog sektora iz regiona Banata u zajedničkoj promociji najbolja 22 turistička proizvoda obe zemlje.

BANAT 22 predstavlja i prekograničnu saradnju sa susednom Rumunijom gde će takodje biti promovisana i njihova strana Banata.
 

panpirates

Početnik
Poruka
4
EVROPSKA AGENCIJA ZA REKONSTRUKCIJU


SUSEDSKI PROGRAM

RUMUNIJA - SRBIJA


PODRŽAN OD MINISTARSTVA FINANSIJA REPUBLIKE SRBIJE


NOSILAC PROJEKTA OPŠTINA PANČEVO


„BANAT 22“ - zajednički projekat Opštine Pančevo, grada Temišvara,
Evroregionalnog centra za Demokratiju - Temišvar i Turističke organizacije
Pančevo

Raspisuje


K O N K U R S


za izbor 11 TOP – manifestacija / lokacija koje se isključivo odnose na regiju Banata koja beleži visok rast tranzitnih turista, a ideja projekta je da se tokom njihovog proputovanja obaveste o „NAJBOLJEM IZ BANATA“ - zastanu makar jedan dan i posete bar jednu od TOP manifestacija - lokacija koja je usklađena sa Strategijom razvoja turizma Srbije.

Cilj konkursa je da se jave svi turistički stejholderi Banata (lokalne / regionalne vlasti, turistički vodiči, vlasnici restorana, hotelski menadžeri, turistička udruženja, mediji i civilni sektor - da prezentuju sav promotivni materijal koji imaju o svojim turističkim lokacijama i događijama i nominuju ih za listu TOP 11 - ( TOP -11 Rumunski partner).

Kriterijumi konkursa su sledeći:
- da manifestacije, događaji traju duže od tri kalendarske godine.
- da lokacije, mesta imaju istorijski, kulturni i turistički značaj koji karakterišu regiju
Banata.
- posebna napomena: Specifičnost manifestacija, događaja, lokacija... vezanih za
navedenu regiju su: umetnički ili banjski značaj, zaštićeni spomenici kulture,
turističke atrakcije i slično.
- u prijavi za Konkurs potrebno je dostaviti promotivni materijal, navesti tip
organizacije, ime i prezime vlasnika kao i adrese (navesti: ime hotela, restorana,
salaša, broj telefona - faksa, e-mail adresu,web sajt... )

Prijave na Konkurs dostaviti pismeno na sledeću adresu: OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE PANČEVO, TRG KRALJA PETRA I, BR. 2 – 4. Na koverti posebno naznačiti „BANAT 22 – ZA KONKURS“ ili prijave poslati na e-mail adresu: [email protected].

Nezavisna komisija projekta „Banat 22“ na osnovu gore navedenih kriterijuma utvrdiće listu TOP - 11. Izabrani paketi dobiće veću i bolju promociju u banatskom turističkom vodiču, na Web Portalu, u promo materijalu, prezentacijama na finalnoj konferenciji kao i profesionalnu podršku i dodatnu pažnju koja će biti pružena ovim turističkim paketima od strane projektnog tima „Banat 22“.

Zadatak Nezavisna komisija projekta „Banat 22“, na osnovu šire liste pred izabranih lokacija koja bude napravljena uključujći i spoljnje eksperte posetiti ove lokacije i proceniti potencijale i moguće nedostatke ovih mesta kao TOP turističkih paketa Banata.

Po završenom obilasku nezavisna komisija projekta „Banat 22“ doneće konačnu odluku, a rezultate objaviti u lokalnim, regionalnim i nacionalnim medijima.

Rok za prijave na Konkurs će trajati 15 dana od dana obljavljivanja u lokalnim listovima i medijima.

POZIVAMO VAS DA SE U ŠTO VEĆEM BROJU JAVITE KAKO BI NAM POMOGLI DA USPEŠNO REALIZUJEMO PROJEKAT „BANAT 22“ I UJEDNO
VAM DALI MOGUĆNOST VAŠE USPEŠNE PROMOCIJE.


www.myspace.com/banat22
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.