Balkanskom ulicom

Balkanskom ulicom

Balkanskom_ulicom.jpg
Razgovori sa Konjem, jutarnja kafica.. balkon Konjevog dvorca.

- Koliko ste dugo na knjiškom moljcu? - Moderatorka.
- Više se i ne sećam. Prelazio sam sa foruma na forum. Književnost, žene, ljubav i sex.. knjiški moljac je produkt rata koji sam poveo između ljisa i knjiškog moljca. Za sve je kriv Bau. - Konj na belom princu
- Nekada ste pisali pesme? - Moderatorka.
- Da, ali tako to valjda bude u tim mlađim danima.. Čovek preraste neke periode svog života. Sad pišem nedovršene priče.. Sve je manje slobodnog vremena iako se u suštini ništa nije promenilo. - Konj na belom princu
- Da usledi veliki potop i da možete da povedete najviše pet likova u vašu konjevu barku ko bi to bio? - Moderatorka.
- Ne bih posebno da izdvajam nikog ali mislim da tih pet znaju da su među tih pet. - Konj na belom princu
- I za kraj.. možete li nešto reći za publiku? - Moderatorka.
- Hm.. evo jednog mog omiljenog citata..

Ja, Čuang-ću, sanjao sam da sam leptir, leptir koji leprša ovamo i onamo, sa željama i mislima što ih ima leptir. Znao sam samo to da sledim običaje koje sledi leptir i bio sam posve nesvestan svoje ljudske prirode. Odjednom sam se probudio i ležao u krevetu JA SAM. I sada više ne znam jesam li bio čovek koji je sanjao da je leptir, ili sam sada leptir koji sanja da je čovek.

Čuang-ću (369?-286? pre n.e.) kineski filozof

Poslednja izmena:

Back