BALKANSKI BLUZ

Moreplovka....

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.024
Do Božića bi na Balkanu mogla da izbije kriza, rekao je Dejvid Kameron u Vašingtonu. Njegovo nastojanje da skrene pažnju na sve opstruktivniju politiku Rusije i nesumnjivo težak period koji očekuje region Balkana je sasvim opravdano. Zbog nedavnog neuspeha pregovora o budućem statusu Kosova međunarodna trojka koja je njima rukovodila neće imati šta da predloži Ujedinjenim nacijama kada bude podnosila izveštaj za nešto malo više od nedelju dana - osim ako u poslednjem trenutku ne dođe do nekog preokreta, što je vrlo malo verovatno. Uslediće proglašenje nezavisnosti, možda ne momentalno i možda tek pošto dobrano zagazimo u narednu godinu, ali kada do toga dođe, posledice bi, prema predviđanjima pesimista, mogle da budu ozbiljne. Srpske paravojne grupe bi mogle da posle toga pređu granicu - jedna od njih je već najavila “nasilan ulazak”. Srbija, iz koje stiže 70 odsto robe široke potrošnje koja se prodaje na Kosovu, kao i najveći deo električne energije, mogla bi da prekine isporuku i jednog i drugog. Uz to bi mogla i da ostvari svoju pretnju prekidom odnosa sa svim zemljama koje budu priznale Kosovo.

(The Guardian)
 
Poruka
5.893
taj Gardijan je baš "informisan"... :D

Pazi konstataciju, "neke srpske paravojne formacije su već najavile upad", a nigde ni slova o šiptarskim teroristima koji otvoreno deluju na teritoriji pod kontrolom UNMIK-a i snaga NATO-a...

A, gardu onih ludaka su proglasili srpskim paravojnim formacijama...Piš živi!
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.