Ti si potpuno pogresila smer i tok sa kombinacijama
juznih Slovena.
- Kao prvo, dokazi za migraciju slovena su mizerni kada se gleda sa istorijske osnove i nastali su oko 300-400 godina nakon
migracije, sto se moze i definisati politickim manipulacijama. Ovde ne znas istoriju na osnovu cega je nastala opsteprihvacena mitomanija znana kao "slovenska migracija".
- Kao drugo, ljudi nasih prostora imaju baltoslovenski, odnosno balticki, skandinavski i slovenski odnos gena, sto u mnogim studijama pokazuje da su upravo Balkanci koji se smatraju Srbima medju najvisim ljudima na svetu (kosarka, vaterpolo itd). Prednjace jedino Holandjani, ali njihove studije nisu naucno dokazane, dok nase jesu.
- Kao trece, cak i da su dosli Sloveni na nase prostore onako kako je definisano u istorijskim nalazima, i dalje su se mesali sa ljudima koji su uveliko bili na ovim prostorima, sto tebe ako si rodjena na Balkanu cini BALKANKOM, a ne "juznim slovenom". Ti mozes da se deklarises kako god zelis, ali si rodjena na Balkanskom poluostrvu.
- Kao cetvrto, ti nisi nikakav migrant sa bilo kog podrucja jer je zivot na Balkanu tu jos od neolitske Vince, ako ne i duze od toga. Ako gledas politicku korektnost kao osnovu, onda je najpravilnije reci da si sa Balkana, tj. da imas balkansko poreklo.
Sta predlazem?
- Predlazem da se pogleda genetsko naslednje i da se utvrdi isto ako je to pitanje. Politicka korektnost nije nesto sto bilo koga zanima, ali reda radi ne bi bilo lose da se odradi neka analiza krvi i da se ustanovi poreklo.
Ja sam BALKANAC, recimo, imam slovensku tradiciju i poreklo, ali takodje i vizantijsku, grcku i jos neke tu i tamo. Ne mozes ni sve da ih pohvatas.
Najpravilnije je reci da sam Srbin, a sada sta to sa sobom donosi, nosi, naglasava itd - nije ni bitno na kraju krajeva.
Ne postoji nikakav "tudj" identitet kada se govori o Balkancima jer genetika se nije razvijala hiljadama godina na konzumiranju pirinca kao u Aziji gde su svi niski, vec na siru i mesu kakav se moze naci samo na nasim predelima. I to bi bilo to.
Pozdrav i svako dobro.