Pa da, stanovnik Balkana. Retko koristim tu rec, ali uvek za mene ima pozitivnu konotaciju. To je neko sa istog geografskog podrucja sa kojim mogu da se slazem ili ne slazam, ali se uvek savrseno dobro razumem.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa da, stanovnik Balkana. Retko koristim tu rec, ali uvek za mene ima pozitivnu konotaciju. To je neko sa istog geografskog podrucja sa kojim mogu da se slazem ili ne slazam, ali se uvek savrseno dobro razumem.
Evo šta sam ja ukapirao da se najčešće podrazumeva kad se kaže Balkanac (kod onih koji prave ovakvu podelu). Balkanac je konzervativan, slabo nadzire svoje impulse, agresivan često, grub, ne pokazuje svoje emocije. Ne pridaje veliki ili uopšte značaja estetici. Čvrsto insistiranje na što bliskijem održavanju porodičnih odnosa. Ženi je mesto u kući. Neće se buniti ako ona i radi, ali će indirektno pokazivati negodovanje. Žena ima veću platu od muškarca-daleko bilo! Depilacija leđa-daleko bilo!
Naravno, ne mora da znači da i drugi ovako svrstavaju osobine, ovo su neka moja iskustva.
Time si opisao neki procenat italijana, spanaca, arapina, afrikanaca, kineza, juzno amerikanaca, takodje i gradjanina USA....otkudsve to samo balkanac?![]()
Upravo o tome pričamo, koliko je besmislena podela, a koliko se na njoj insistira na našim televizijama!
Pored rečenica ,,Moj novi album će se naći u prodaji tad i tad'' i ,,Za tekstove mojih pesama se pobrinula Marina Tucaković'', naše vokalne umetnicenajčešće izjavljuju ,,Pa ja volim kad je muškarac Balkanac'' a da pritom, 100% nemaju pojma da navedu bar dve osobine takvog muškarca. Dakle, žene, ajde navedite koje su to osobine tipičnog Balkanca, ali pazite da tu osobinu ne može imati onaj drugi tip muškarca (koji se naravno u Srbiji, obavezno proglasi za homoseksualca), koji se naziva ,,savremeni muškarac''.
![]()
Ma da super su balkanci,ne se lažemo,brePa da, stanovnik Balkana. Retko koristim tu rec, ali uvek za mene ima pozitivnu konotaciju. To je neko sa istog geografskog podrucja sa kojim mogu da se slazem ili ne slazam, ali se uvek savrseno dobro razumem.