Balkanac???

apsolutno se slazem da je adekvatnija podela na zanimljive i nezanimljive; ali...

da se ne lazemo, postoji odredjena grupa shvatanja i razmisljanja koja su karakteristicna za Balkan...
i Balkancem ne mozete nazvati samo zadrtog kretena... Ima i onih pametnih i skroz normalnih, a da opet imaju poneko "balkansko shvatanje"...
ja sam tako cula da se podrazumeva da musko vodi glavnu rec u kuci jer donosi vise para, da dzip nije auto za zene, itd...

volela bi da cujem da li ima jos neko da doda neki primer nekog slicnog shvatanja?? :D

a ovo sto je neko rekao:
razdrljene koshulje sa rukama uvis i flashom u tripu, sunchanim naocharima pod neonskim sijalicama
se ne zove BALKANAC nego DIZELAS(fosilni ostatak 90tih) :D

Evo šta sam ja ukapirao da se najčešće podrazumeva kad se kaže Balkanac (kod onih koji prave ovakvu podelu). Balkanac je konzervativan, slabo nadzire svoje impulse, agresivan često, grub, ne pokazuje svoje emocije. Ne pridaje veliki ili uopšte značaja estetici. Čvrsto insistiranje na što bliskijem održavanju porodičnih odnosa. Ženi je mesto u kući. Neće se buniti ako ona i radi, ali će indirektno pokazivati negodovanje. Žena ima veću platu od muškarca-daleko bilo! Depilacija leđa-daleko bilo! :D

Naravno, ne mora da znači da i drugi ovako svrstavaju osobine, ovo su neka moja iskustva.

Evo šta sam ja ukapirao da se najčešće podrazumeva kad se kaže Balkanac (kod onih koji prave ovakvu podelu). Balkanac je konzervativan, slabo nadzire svoje impulse, agresivan često, grub, ne pokazuje svoje emocije. Ne pridaje veliki ili uopšte značaja estetici. Čvrsto insistiranje na što bliskijem održavanju porodičnih odnosa. Ženi je mesto u kući. Neće se buniti ako ona i radi, ali će indirektno pokazivati negodovanje. Žena ima veću platu od muškarca-daleko bilo! Depilacija leđa-daleko bilo! :D

Naravno, ne mora da znači da i drugi ovako svrstavaju osobine, ovo su neka moja iskustva.

Time si opisao neki procenat italijana, spanaca, arapina, afrikanaca, kineza, juzno amerikanaca, takodje i gradjanina USA....otkudsve to samo balkanac? :mrgreen:

Upravo o tome pričamo, koliko je besmislena podela ;), a koliko se na njoj insistira na našim televizijama!

pa tako isto i u italiji i spaniji i arabiji...:)

u engleskoj na primer..d ali vise volite britasnke ili kineskinje? :zper:

naravnmo kineskinje...zato sto su manje...:rumenko: a engelzi isto...:rumenko: )
tako sam cula..ima bas puno englekso kineskih brakova...sve je pitanje sexa...

Pored rečenica ,,Moj novi album će se naći u prodaji tad i tad'' i ,,Za tekstove mojih pesama se pobrinula Marina Tucaković'', naše vokalne umetnice :roll: najčešće izjavljuju ,,Pa ja volim kad je muškarac Balkanac'' a da pritom, 100% nemaju pojma da navedu bar dve osobine takvog muškarca. Dakle, žene, ajde navedite koje su to osobine tipičnog Balkanca, ali pazite da tu osobinu ne može imati onaj drugi tip muškarca (koji se naravno u Srbiji, obavezno proglasi za homoseksualca), koji se naziva ,,savremeni muškarac''. :D

To je muškarac kome smetaju moje iscepane pantalone, muškakrac kome je važan moj himen, muškarac kom nije normalno imati dve rupice na uhu, muškarac koji me je vratio kući kad sam se našminkala....muškarac kome smetaju moje uske i plitke farmerke, muškarac koji veruje da je žena samo majka...muškarac koji veruje u demonstraciju sile...muškarac koji misli da je poniženje jedini način, muškarac koji mi nameće svoje mišljenje svaki dan...muškarac koji veruje da sve drugačije nije normalno...
Možda ovo i nije Balkanac..ali kreten jeste u svakom slučaju...

Back