Balašević dobija muzej u Novom Sadu?

Da li treba da se napravi muzej posvećen Balaševiću?

• Treba svakako

glasova: 3 50,0%
  • Treba, ali ne na tom mestu

glasova: 1 16,7%
  • Ne, nikako

glasova: 2 33,3%
  • Nemam stav

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    6

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.287
Čitam sad tekst u kom piše da će Balaševiću da naprave muzej tu negde između Keja i fakulteta. Pa onda kako već u takvim tekstovima biva - te kvadrati, te lokacija, te sadržaj, ovo, ono ...
A onda mi pade pogled na komentare kojih ima veoma mnogo. To pokazuje da su ljudi na neki način zainteresovani za tu priču, ali zapravo su komentari iz raznih razloga uglavnom negativni. Šta je razlog tome? Mnogi se sećaju da ovi koji se sad pitaju uopšte zapravo nisu voleli Balaševića, a ni on njih, da se ne lažemo. Lokacija je jedna od retkin preostalih novosadskih šuma koja bi time bila uništena. Sve to liči na predizbornu kampanju. Mnogo je razloga, a i ključno pitanje - šta bi sam Balašević rekao na sve to?
Moja malenkost pre svega uopšte ne veruje da če toga uopšte i biti, kao ni mnogih drugih stvari koje su ostale samo u pričama. No, ostaje da se vidi. A šta vi mislite o ovome dragi moji forumaši i još draže forumašice?

Čitam sad tekst u kom piše da će Balaševiću da naprave muzej tu negde između Keja i fakulteta. Pa onda kako već u takvim tekstovima biva - te kvadrati, te lokacija, te sadržaj, ovo, ono ...
A onda mi pade pogled na komentare kojih ima veoma mnogo. To pokazuje da su ljudi na neki način zainteresovani za tu priču, ali zapravo su komentari iz raznih razloga uglavnom negativni. Šta je razlog tome? Mnogi se sećaju da ovi koji se sad pitaju uopšte zapravo nisu voleli Balaševića, a ni on njih, da se ne lažemo. Lokacija je jedna od retkin preostalih novosadskih šuma koja bi time bila uništena. Sve to liči na predizbornu kampanju. Mnogo je razloga, a i ključno pitanje - šta bi sam Balašević rekao na sve to?
Moja malenkost pre svega uopšte ne veruje da če toga uopšte i biti, kao ni mnogih drugih stvari koje su ostale samo u pričama. No, ostaje da se vidi. A šta vi mislite o ovome dragi moji forumaši i još draže forumašice?
Da,otvorila sam temu na Zanimljivostima.I treba da dobije.On je jedan + ponos Novog Sada

Samo onaj ko je potpuno objektivan(a to je jako tesko), moze da vidi kakvo je to nase drustvo zapravo... Kada bi smo ga personalizovali bio bi to covek koji o sebi ima misljenje koje niko drugi na planeti o njemu nema, neko ko prezire civilizovani svet, ko se kada ima veliku nadmoc nad drugima ponasa kako se ponasamo prema romima. Neko ko ne vidi svoje grehe, ko je ubedjen da je na strani Boga i pravde. Neko ko bi ubio Hristosa u ime svetosavlja....
Bilo bi cudo da ne blati Balasevica....

Samo onaj ko je potpuno objektivan(a to je jako tesko), moze da vidi kakvo je to nase drustvo zapravo... Kada bi smo ga personalizovali bio bi to covek koji o sebi ima misljenje koje niko drugi na planeti o njemu nema, neko ko prezire civilizovani svet, ko se kada ima veliku nadmoc nad drugima ponasa kako se ponasamo prema romima. Neko ko ne vidi svoje grehe, ko je ubedjen da je na strani Boga i pravde. Neko ko bi ubio Hristosa u ime svetosavlja....
Bilo bi cudo da ne blati Balasevica....
Ne znam da li je čudo, ali rekao bih da su oni koji blate Balaševića u debeloj manjini.

Ne znam da li je čudo, ali rekao bih da su oni koji blate Balaševića u debeloj manjini.
Mozda sticamo drugaciji utisak... Najcesci komentar po mom mosljenju je "Postujem ga kao pesnika, ali kao coveka ne"...
I u ovom slucaju kao i u slucaju danasne vlasti primecujem da se veoma razlikuju stanovista razlicitih krajeva, delova Srbije... Recimo i danas ljudi u vecim gradovima, Beogradu npr. ubedjeni su kako je veci broj ljudi protiv ove vlasti, medjutim Srbia je mnogo veca od Beograda i garantujem vam da je ova vlast cvrsca nego Miloseciceva.... Da se ovome ni ne nadzire kraj...
Tako i u slucaju Balasevica, naravno da je postovaniji u velikim gradovima, a verovatno i u Vojvodini koja je urbanija od ostatka Srbije...

Ja živim 200 m od mesta gde treba da bude navodni muzej. I naravno da sam protiv. Fan sam Balaševića oduvek. Kao i moja sestra, kao i što je bila moja mama. Ne plačem za poznatim ljudima, ali za ovom dušom sam pustio suzu. I mislim da Balaševiću treba podići 3 muzeja, ali ne ovde i ne od ovih. Jer ovo oko ovog muzeja je sve apsurd do apsurda. Prvo, seča parka? Pa Balašević bi prvi bio protiv toga. Drugo, video sam nacrt muzeja. Kakve ova suluda betonska konstrukcija ima idejne veze sa Balaševićem? Zar nije daleko lepše da se adaptira neki već postojeći objekat /kuća na Salajci u skladu sa duhom njegovog stvaralaštva? I treće, muzej će da mu podiže vlast koju je opevao u "Dno dna"? Gospode koji cirkus... Ne znam razloge zbog čega se njegova porodica slizala sa ovom vlašću i podržavaju ovo, ali oni možda jesu Balaševići, ali nisu Đorđe tako da me njihovo mišljenje ne dotiče previše.

Back