Baksis

o tome i pricam, zasto su neke profesije prilivlegovane?

Glavno pravilo koje vidim je onaj ko te uslužuje hranom i pićem dobija bakšiš.
Razlozi su gore opisani.

Recimo dostavljači hrane potpadaju isto pod jedne odonih koji uberu lep bakšiš.

Jel ima neko da nije u tom pravilu, a da često dobija bakšiš?

Kako drugacije da impresioniras zensku, nego da te vidi ka knjaza kako trci posluga oko tebe i savijaju se sa "ima supa ima salata gospodine"
A ona se sva topi preko puta stola :" moj mitjaga, vidi ga kaki je, celicna saka u satenskoj rukavici, e dacu mu veceras, dacu!"

sobarica u hotelu :D

prakticno ispada da ljudi daju basis jer se plase da ce im losa usluga zagorcati zivot..da li je to normalno?

dajem baksis ako je usluga bila dobra,mada uvek uglavnom dajem..ne secam se nekog loseg iskustva.
ali to i jeste sustina teme.

da li si dobru uslugu imala i od tete kasirke u maxiju ili lidlu?
jesi pa ti ne pada na pamet da joj das 200..500 dinara..

slicna stvar je i sa vozacima u autobusima ili profesorima..zasto ucenici ne bi svakom profi dali po sto dinara posle dobrog predavanja ili ako ih nije pitao tog dana :mrgreen:

ali to i jeste sustina teme.

da li si dobru uslugu imala i od tete kasirke u maxiju ili lidlu?
jesi pa ti ne pada na pamet da joj das 200..500 dinara..

slicna stvar je i sa vozacima u autobusima ili profesorima..zasto ucenici ne bi svakom profi dali po sto dinara posle dobrog predavanja ili ako ih nije pitao tog dana :mrgreen:
teta u lidlu sedi u klimatizovanoj prostoriji a ovaj lipsa po suncu i kisi :mrgreen:

u turskoj kad ostavim sobarici da vidis kakav me labud doceka na krevetu :D

sta labud, tigar bato :D
Tako je i u Egiptu.Svaki dan po dolar:)
Ovde u Spaniji nema labudova i tigrova,ako ne stavis znak da ne ciste sobu ,svaki dan dolaze.
Ostavio na kraju po 10 evra svakoj sobarici

ma da.. kad si ga castila za koju uslugu?
ili ga sretnes u hodniku i ono turis mu medju njedra :D

a sta je sa prodavaciama i vozacima autobusa?
prijavi se za postara pa dodji da vidis :whistling:
pa castim ga covece kada mi donese paketic:mrgreen: u autobus nisam usla par godina pa ne znam sta rade unutra, a prodavacicama ostavim 20,30 dinara kusur

Back