Bakir Izetbegović: Đukanović korektniji od većine lidera Srbije

Mrdaywalker

Iskusan
Banovan
Poruka
5.006
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ocijenio je da su odnosi Crne Gore i BiH "korektni", ali da treba raditi na jačanju političkih i kulturnih veza dvije države.

Izetbegović je današnjim podgoričkim Vijestima kazao da je bivši premijer Milo Đukanović "mogao biti jasniji u ogradama od ratnog dijela svoje političke karijere", ali je naveo i da je Đukanović "preduzeo istrage za deportaciju bosanskih izbjeglica 1992. godine i progon Bošnjaka iz Bukovice" i dodao da od Crne Gore očekuje da do kraja istraži te slučajeve.

"Činjenica je i da je Đukanović prednjačio u popravljanju odnosa sa BiH i imao korektniji odnos od većine lidera iz Srbije, a naročito od lidera bosanskih Srba", naveo je Izetbegović.

Po njegovim riječima, položaj Bošnjaka u Crnoj Gori se popravio, ali je za njihovu punu ravnopravnost u bitnim segmentima društva, smatra Izetbegović, potrebna podrška države i većinske zajednice.

Bošnjački član Predsjedništva BiH je ocijenio da je Crna Gora "imala rukovodstvo koje je smoglo snage da se okrene budućnosti, Evropskoj uniji i duhu civilizovane, evropske zajednice".


http://www.rtcg.me/vijesti/region/37300-djukanovic-korektniji-od-vecine-.html
 
Pitam se zašto...

Znam ja, zato sto Srbi nijesu gradjani prvog reda, zato sto se samo oni ne pitaju, jer jelte' Crna Gora je srpska zemlja, srpska Sparta, treba da bude sastavni dio Velike Srbije, najsrpskiji Srbi su iz Crne Gore :lol:

Zbog toga najvise kukaju, pitaj mene, sve znam :lol:

Salu na stranu, svi kukaju a oni koji su zaista ugrozeni zivi se ne cuju, sto je apsurd, al' ajde sad.
 

Back
Top