Književnost Bajka o Teofilu

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
20.392
U srcu carevine živeo je novinar po imenu Teofil Pančić.
Njegova ljubav prema rečima i strast prema istini su bili poznati širom carstva.
Bio je poznat po svojoj posvećenosti pravdi i pravednosti, kao i po hrabrosti da
otkrije nepravde i štiti slabije.

Jednog dana, dok je šetao ulicama svog voljenog grada, Teofil je čuo glasine o
zlom čarobnjaku koji je koristio svoje moći da ugnjetava narod i širi laži.

Rešio je da istraži ove tvrdnje i da svojim perom, koje je bilo moćnije od mača,
otkrije istinu i oslobodi narod straha.

Teofil je krenuo na put, posetio je svaku kuću i razgovarao sa svakim stanovnikom
kako bi saznao što više. Njegov oštar um i besprekorno pero beležili su svaku reč,
svaku priču i svako svedočanstvo koje je čuo. Kada je sakupio dovoljno dokaza,
vratio se u svoju kancelariju i napisao članak koji je razotkrio pravu prirodu zlog
čarobnjaka.

Njegov članak je bio objavljen u najvažnijim novinama u carevine i narod je čitajući
Teofilove reči shvatio istinu. Snaga istine i pravednosti proširila se brzinom vetra i zli
čarobnjak je izgubio moć koju je imao nad narodom.

Stanovnici su se okupili i uz podršku Teofila konačno se suprotstavili čarobnjaku
isterujući ga iz carstva.

Teofil Pančić je postao simbol istine i pravde, a njegova reč je postala svetionik za
sve one koji su tražili pravdu. Carstvo je postalo poznato po svojim hrabrim i pravednim
stanovnicima, a Teofilovo ime se sa ponosom spominjalo u svakom kutku carevine.

I tako... Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti jednog novinara, istina je trijumfovala i
carstvo je živelo u miru i harmoniji...

Screenshot_71.png

Svirao sam njegovom društvu u kafani tamo negde pred peti oktobar, ili možda posle.
Nije naručivao ni plaćao pesme.
Bila je opuštena atmosfera, sitni sati.
Sećam se da je obećao da će dekriminalizacija mariške biti prioritet novih vlasti.
Opšte oduševljenje cele kafane ne može da se opiše.
Nažalost nije to jedino u nizu neispunjenih petooktobarskih obećanja

Ko ja je fora sa Teofilom Pancicem? Priznajem da bar 10 godina nisam procitao nista od njega, nemam pojma ni gde ni o cemu danas pise. Zadnje sto sam o njemu procitao je da su ga namlatili u nekom busu na Muharu.

Ko ja je fora sa Teofilom Pancicem? Priznajem da bar 10 godina nisam procitao nista od njega, nemam pojma ni gde ni o cemu danas pise. Zadnje sto sam o njemu procitao je da su ga namlatili u nekom busu na Muharu.
Nije voleo đeda ratka i cara volođu. To su neoprostivi i smrtni gresi u očima dične prve Srbije koja čini 90% i one studentarije na ulici.

Back