Бајден, Путин, Си, да ли руше свет?

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
26.598
https://www.trustnodes.com/2022/01/22/biden-putin-xi-are-they-crashing-the-world

Мора да је то први пут у историји да толиким делом света тако дуго владају тако веома стари људи који су до сада морали потпуно изгубити додир са потребама, жељама и амбицијама својих народа.

За Џозефа Робинета Бајдена млађег, америчког председника, било је само неколико недеља од његовог председничког мандата када су се неки шалили да ли су ти судски спорови о изборима још увек у току.
Сада, тачно годину дана касније, акције су пале. Дизни је пао 7%. РКЛБ такође. Лилиум је пао за 10%, као и биткоин. ПЛТР је у паду од 7,5%, Насдак у целини пао је за још 2,72%.
То је у једном дану, у монотоном понављању црвене боје јер је било много таквих дана у протекле две недеље где се горе наведено понављало скоро свакодневно.
Амерички народ мисли да Бајден ради ужасан посао на економији и мора да се запита шта је требало да уради.
Именовати секретара трезора који ради све за почетак, а не најстаријег секретара трезора за кога се никада и не чује.
Покушајте са модернизацијом, дигитализацијом, прилагођавањем правила писаних за папирно доба, дигиталном добу. Разговор о подизању нивоа као што то чини Борис Џонсон који, иако је то можда копирао са овог простора, ипак даје неку врсту визије за Британију.
Каква је Бајденова визија Америке? Зашто је уопште ту, шта хоће? Само наставак када су се гласачи побунили против тога, или он има, 40 година од владавине на овај или онај начин, нешто ново да понуди?

Шта може пасти на памет овој тројици манијака .. који воде још хиљаде и мионе манијака и манијакиња

Буквално да уцене цео свет.

Могућа заједничка изјава:

Ако не слушате све шта нам падне напамет .... Све ће вас поспемо атомкама .....

Miris Pokošene Trave

Buduća legenda
Moderator
Poruka
25.081
https://www.trustnodes.com/2022/01/22/biden-putin-xi-are-they-crashing-the-world

Мора да је то први пут у историји да толиким делом света тако дуго владају тако веома стари људи који су до сада морали потпуно изгубити додир са потребама, жељама и амбицијама својих народа.

За Џозефа Робинета Бајдена млађег, америчког председника, било је само неколико недеља од његовог председничког мандата када су се неки шалили да ли су ти судски спорови о изборима још увек у току.
Сада, тачно годину дана касније, акције су пале. Дизни је пао 7%. РКЛБ такође. Лилиум је пао за 10%, као и биткоин. ПЛТР је у паду од 7,5%, Насдак у целини пао је за још 2,72%.
То је у једном дану, у монотоном понављању црвене боје јер је било много таквих дана у протекле две недеље где се горе наведено понављало скоро свакодневно.
Амерички народ мисли да Бајден ради ужасан посао на економији и мора да се запита шта је требало да уради.
Именовати секретара трезора који ради све за почетак, а не најстаријег секретара трезора за кога се никада и не чује.
Покушајте са модернизацијом, дигитализацијом, прилагођавањем правила писаних за папирно доба, дигиталном добу. Разговор о подизању нивоа као што то чини Борис Џонсон који, иако је то можда копирао са овог простора, ипак даје неку врсту визије за Британију.
Каква је Бајденова визија Америке? Зашто је уопште ту, шта хоће? Само наставак када су се гласачи побунили против тога, или он има, 40 година од владавине на овај или онај начин, нешто ново да понуди?

Шта може пасти на памет овој тројици манијака .. који воде још хиљаде и мионе манијака и манијакиња

Буквално да уцене цео свет.

Могућа заједничка изјава:

Ако не слушате све шта нам падне напамет .... Све ће вас поспемо атомкама .....

kriv je NATO i sa širenjem na istok i zapad je Putina učinio agresivnim..od nekad 16 drzava u Nato sad ih ima kao 30 i sve parkiraju rakete kvazi putinu ispred kuce i ako ovako nastave nije sikljucheno da netje stisnuti dugmitje

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.600
kriv je NATO i sa širenjem na istok i zapad je Putina učinio agresivnim..od nekad 16 drzava u Nato sad ih ima kao 30 i sve parkiraju rakete kvazi putinu ispred kuce i ako ovako nastave nije sikljucheno da netje stisnuti dugmitje
U novoprimljenim članicama uopšte nema nuklearnih bojevih glava, a nisi se pitala zašto su svi oni pobegli od Rusa čim su mogli? Zašto Ukrajinci danas ginu samo da ne bi bili s njima?
Niko Putina nije učinio agresivnim. On je takav kakav je.

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
26.598
U novoprimljenim članicama uopšte nema nuklearnih bojevih glava, a nisi se pitala zašto su svi oni pobegli od Rusa čim su mogli? Zašto Ukrajinci danas ginu samo da ne bi bili s njima?
5f6a2888-fc46-455e-834b-dc63786ee3a8.gif

Miris Pokošene Trave

Buduća legenda
Moderator
Poruka
25.081

ja sam samo zhena

i ostaje pitanje zashto je zapad dozvolio i namjerno hushkao da dodje do rata i gde im je diplomatija!? chemu sluzhi i da li uopshte postoji DIPLOMATIJA!?

ameri su hronichno ratoljubivi, to im je u krvi
Gde su god oni upetljani tu ostaje samo pepeo, vidi samo afganistan i na kraju se povuku i ????

Nema veće Prokletije od amera

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.600
ja sam samo zhena

i ostaje pitanje zashto je zapad dozvolio i namjerno hushkao da dodje do rata i gde im je diplomatija!? chemu sluzhi i da li uopshte postoji DIPLOMATIJA!?

ameri su hronichno ratoljubivi, to im je u krvi
Gde su god oni upetljani tu ostaje samo pepeo, vidi samo afganistan i na kraju se povuku i ????

Nema veće Prokletije od amera
Kakvo huškanje, Putin je napao drugu državu. To je činjenica, ostalo su izgovori, muljanja, vađenja. Nijedan agresor neće reći kako je to učinio zato što hoće da otima.
Možeš ti da voliš ili ne voliš koga hoćeš, ali to je tako. Rusi su agresori, a Ukrajinci narod koji se brani. Tako stvari stoje.

Miris Pokošene Trave

Buduća legenda
Moderator
Poruka
25.081
Kakvo huškanje, Putin je napao drugu državu. To je činjenica, ostalo su izgovori, muljanja, vađenja. Nijedan agresor neće reći kako je to učinio zato što hoće da otima.
Možeš ti da voliš ili ne voliš koga hoćeš, ali to je tako. Rusi su agresori, a Ukrajinci narod koji se brani. Tako stvari stoje.

Ukrajina država korupcije i kriminala ali je po tvome nevina i naravno da su Rusi u donbasu živeli apsolutno bezbedno

Jesu malo sutra

Pošaljite zelenskom još malo kokaina

I nemoj zaboraviti da je i Srbija ušla u (H)istoriju kao agresor

Tako priča komšiluk

I jeste nepravda da zapad želi biti svjetski policajac i petlja se tamo gde mu nije mjesto

Svak ima svoje mišljenje, to je moje lično moje i za mene rus nije agresor već brani svoj narod i svoje teritorijalne interese i stim državu

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.600
Ukrajina država korupcije i kriminala ali je po tvome nevina i naravno da su Rusi u donbasu živeli apsolutno bezbedno

Jesu malo sutra

Pošaljite zelenskom još malo kokaina

I nemoj zaboraviti da je i Srbija ušla u (H)istoriju kao agresor

Tako priča komšiluk

I jeste nepravda da zapad želi biti svjetski policajac i petlja se tamo gde mu nije mjesto

Svak ima svoje mišljenje, to je moje lično moje i za mene rus nije agresor već brani svoj narod i svoje teritorijalne interese i stim državu
Rusija je takođe država korupcije i kriminala i šta ćemo sad' Treba li zbog toga neko nju da napadne? Ima takvih država koliko hoćeš.
Mišljenje je jedno, a činjenice drugo. Činjenica je da su Rusi upali na Krim početkom 2014., odmah zatim Strelkov i ekipa u Donbas i onda je zaista stanje za Ruse tamo postalo nebezbedno, ali to važi i za Ukrajince. Niko nema pravo da svoje teritorijalne interese brani otimanjem tuđih teritorija.
Srbija? Pa mi smo bar u prošlosti bili žrtve velikih agresorskih sila, kao i Ukrajinci sada? Kako onda možeš da podržavaš Ruse u toj priči?
Uzgred, ugrožena prava nacionalnih manjina je pominjao i Hitler kad je okupirao Češku i Poljsku.

Poruka
20.968
To ne znači da ne mogu da se pojave, i to bez najave. Kako to da neko ko razume sve o “malignim uticajima” ovih i onih nije u stanju da shvati da i drugi umeju da percipiraju akcije druge strane kao još maligniji uticaj. Kognitivna disonanca.

Miris Pokošene Trave

Buduća legenda
Moderator
Poruka
25.081
Rusija je takođe država korupcije i kriminala i šta ćemo sad' Treba li zbog toga neko nju da napadne? Ima takvih država koliko hoćeš.
Mišljenje je jedno, a činjenice drugo. Činjenica je da su Rusi upali na Krim početkom 2014., odmah zatim Strelkov i ekipa u Donbas i onda je zaista stanje za Ruse tamo postalo nebezbedno, ali to važi i za Ukrajince. Niko nema pravo da svoje teritorijalne interese brani otimanjem tuđih teritorija.
Srbija? Pa mi smo bar u prošlosti bili žrtve velikih agresorskih sila, kao i Ukrajinci sada? Kako onda možeš da podržavaš Ruse u toj priči?
Uzgred, ugrožena prava nacionalnih manjina je pominjao i Hitler kad je okupirao Češku i Poljsku.

Krim je bio poklon koji su rusi vratili! Kao u Braku razvedes se od zhene ona hotje poklone nazad!

da li ti vidish da je danashnji "hitler" upravo NATO?

zašto je Nato trebalo proširenje na istok? Zbog chega? Chemu? odgovori

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.219
bajden je napravio takticku gresku

ujedinio je rusiju i kinu a i ostali vide svoju buducnost ako ne postoje bar 2 bloka

tramp je lepo hteo fino sa rusijom dok ne vrati poslove iz kine , sto bi kinu dugorocno spustilo

pa kad se spusti kina da spusti rusiju

ali sad hoce sve na brzinu i na silu i vidimo da to nece proci

nit ce dobro proci ako se ovako nastavi , evropa (gde smo i mi) lako moze postati nuklearno zgariste

dok ce amerika zadnjicu u stranu

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
bajden je napravio takticku gresku

ujedinio je rusiju i kinu a i ostali vide svoju buducnost ako ne postoje bar 2 bloka

tramp je lepo hteo fino sa rusijom dok ne vrati poslove iz kine , sto bi kinu dugorocno spustilo

pa kad se spusti kina da spusti rusiju

ali sad hoce sve na brzinu i na silu i vidimo da to nece proci

nit ce dobro proci ako se ovako nastavi , evropa (gde smo i mi) lako moze postati nuklearno zgariste

dok ce amerika zadnjicu u stranu
Kina ne podržava vašu klempavu agresiju

Prošle godine je Ši rekao: "Nemoj da pretiš nuklearkama. Daj mi umesto toga datum kad se rat završava."

Ostao si sam.

Vuchler ti pada 2023

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.219
Kina ne podržava vašu klempavu agresiju

Prošle godine je Ši rekao: "Nemoj da pretiš nuklearkama. Daj mi umesto toga datum kad se rat završava."

Ostao si sam.

Vuchler ti pada 2023
rusi ne zure i cuvaju civile jer ima mnogo rusa medju njima.

da su zavrsili za nedelju dana ne bi ispumpali i unistili toliko naoruzanja i nacista

mislis da nisu mogli da roknu 1000 bombi na bitna mesta prvog dana , da ih odmah vrate u kameno doba?

ali nekad moras uraditi nesto sto je bolnije jer je to ispravno

Miris Pokošene Trave

Buduća legenda
Moderator
Poruka
25.081
BILD: Ali treba li zaista samo gledati kako Rusija baca Ukrajinu u haos jer želi nezavisnost?

Šmit: Sumnjam da cela zemlja to želi. U oblastima oko Harkova ili Donjecka očigledno je potpuno drugačiji stav, čak i ako ljudi nemaju poverenja u tamošnje referendume. Mislim da narod Ukrajine mora dobiti vremena da se organizuje prije nego što EU ili Rusija pokušaju da preuzmu državu. Naime, u razgovorima sa Rusijom i drugim susjednim zemljama. Niko ne treba da odustane, svi koji su uključeni treba da podrže Ženevu II i da tamo zajedno tražimo rešenja.

BILD: Kako vidite Putina? Kao agresor?

Šmit: Putin je političar koji gleda u budućnost i koji takođe ima veoma različite probleme od Krima ili Ukrajine. On mora održati na okupu multietničku državu u kojoj, na primjer, udio muslimana raste mnogo brže od svih drugih grupa. O ekonomskim problemima da i ne govorimo. Ali s obzirom na Putinov pogled na Ukrajinu je neophodno.

BILD: Dakle, Gerhard Schröder je imao pravo da se sastane sa svojim prijateljem u Sankt Peterburgu?

Schmidt: Da, nije bilo razloga da se ovaj sastanak otkaže. Bilo bi loše u sadašnjoj situaciji da se prekinu lična prijateljstva između Nemaca i Rusa!

BILD: Dakle, vi i Gerhard Schröder se držite toga: Putin traži mir i kompromis sa svojim susjedima?

Šmit: Mislim da Putin nije sposoban da želi rat. I Evropa bi trebala učiniti sve što je u njenoj moći da ohrabri Rusiju da zauzme ovakav stav, umjesto da brblja o Trećem svjetskom ratu poput vlade u Kijevu ili nekih ljudi bliskih američkom predsjedniku Obami.

deo intervjuja 16 mai 2014 Helmut Šmit

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

to su bile pametne glave koje su trazhili politichko reshenje mi , ovaj svijet danas takvih nema, njemacka ima analenu koja je neki dan izjavila da smo u ratu protiv rusije

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
rusi ne zure i cuvaju civile jer ima mnogo rusa medju njima.

da su zavrsili za nedelju dana ne bi ispumpali i unistili toliko naoruzanja i nacista

mislis da nisu mogli da roknu 1000 bombi na bitna mesta prvog dana , da ih odmah vrate u kameno doba?

ali nekad moras uraditi nesto sto je bolnije jer je to ispravno
Da, to je tvoja uteha što ste izgubili 130,000 oficira bez razloga.

Jasno je da je EU najjača zemlja sveta