Бајден: Кина још није послала оружје Русији, њихово зближавање преувеличано

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
28.886
Почиње првобитна акомулација капитала али полако
Лао Це 500 г.п.н.е

ОТАВА – Председник САД Џозеф Бајден изјавио је на заједничкој конференцији са канадским премијером Џастином Трудоом у Отави да Кина још није послала оружје Русији, али да то не значи да се то неће десити у будућности.

„Последња три месеца стално слушам да ће Кина послати Русији значајну испоруку оружја,” рекао је Бајден, додавши да Пекинг то још није урадио, преноси Танјуг.
Председник САД је оценио да је зближавање Русије и Кине „изразито преувеличано” и да су САД успешније у стварању савеза.

Као пример је навео Квад, алијансу САД, Аустралије, Јапана и Индије, као и АУКУС, трилатерални пакт САД, Аустралије и Велике Британије.

Бајден је додао да ће САД и Канада наставити да врше притисак на Русији „санкцијама које нису забележене у историји.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...ruzje-Rusiji-njihovo-zblizavanje-preuvelicano

Кинеско-руски односи су нека врста парадокса, а овај парадокс је постао јачи од руске инвазије на Украјину крајем фебруара.. . . . Русија је подразумевано више дужна Кини него што је била пре инвазије.
Русија се све више угурала у загрљај Кине. А Кина очигледно признаје да, с обзиром на руске економске потешкоће тренутно, може извући уступке на увоз, посебно енергије.
А Русија, с друге стране, није забринута за утицај Кине, јер Централну Азију сматра делом своје сфере утицаја. Кина жели да ограничи утицај Индије у региону, док Русија жели да задржи своје партнерство са Индијом. Након повлачења САД из Авганистана, већ сте могли да видите неке знаке неслагања. Што дуже траје рат [украјини], Кини ће бити теже да избегне ту политичку трилему.
_126762998_putxipromo.jpg

Кинези су познате поштењачине који гледају да свима буде добро, а не само њима....
:think:
 

јанпи

Veoma poznat
Poruka
14.305
Русија је покренула веома важно Питање у УН-у(мислим да је Седница већ заказана),
са 1 Тачком дневног Реда:
- Ко је од ВАС СТОКЕ минирао Северни Ток 2-?

Уколико се то не разјасни-бићете сарматизовани.
 

dixieland

Domaćin
Poruka
4.878
Kao običan gradjanin , nemam neko poverenje u Kinu da će u bitnim situacijama stati na stranu Rusije .
.......................................................................................................................................................................
Kina nema snage ni do Tajvnana da dodje .
 

Top