AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 28.882
A metar kubni gasa koliko je?
Рачуна се на kWh а не на 'кубик' .. јер су у кубик убацивали гасовиту глину ( патетнат Грчић )
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
A metar kubni gasa koliko je?
Moj stari je jučer platio po metru 80€. Bukva i grab.
A kak si došao do tog zaključka? Što sam ja to tak napisao da si ti skužio to tako? Zato što sam napisao da se grijanje plaća po potrošnji? Zato jer se smeće plaća po količini i broju članova? Ako tebi to znači uređena država, onda dobro, onda jesmo uređena država.Na sve. Po tvom pisanju Hrvatska je uređena država blagostanja.
Ali i bolja od Švedske jer nema onoliko azilanata.
Ako je tako, ili opet, ako ti to veruješ čak i da nije tako, a kako pričaš - jeste, onda je tebi jako lepo u životu.
U tom ime nazdravlje.
Žale se već na nas unazad 10g.Саће и сељацима да забране да ложе јер загађују димом туристичке дестинације.
Žale se već na nas unazad 10g.
Ne znam kad bih samo tvoje postove čitao verovatno bih se preselio u Cro.A kak si došao do tog zaključka? Što sam ja to tak napisao da si ti skužio to tako? Zato što sam napisao da se grijanje plaća po potrošnji? Zato jer se smeće plaća po količini i broju članova? Ako tebi to znači uređena država, onda dobro, onda jesmo uređena država.
Ali po meni, daleko smo od toga.
Opet ponavljam, reci što ti nije jasno? Što misliš da je netočno ili da nije istina?Ne znam kad bih samo tvoje postove čitao verovatno bih se preselio u Cro.
Verujem da je sve istina i zato planiram da se preselim u CroOpet ponavljam, reci što ti nije jasno? Što misliš da je netočno ili da nije istina?
To su od struje. Rekao sam ti da je račun za struju u 12. mjesecu bio 34.28€, ali da sam na polugodišnjem obračunu imao pretplatu, pa sam u 4. mjesecu platio samo 0.37€. Piše ti.A kakvi su sad to računi? To je voda? Daj grejanje.
Pa da ali su plate mnogo veće tako da to izađe džabe.To su od struje. Rekao sam ti da je račun za struju u 12. mjesecu bio 34.28€, ali da sam na polugodišnjem obračunu imao pretplatu, pa sam u 4. mjesecu platio samo 0.37€. Piše ti.
Voda je kod nas jako skupa. Kubik vode je kod mene 2.4€. Vodu prosječno plaćam oko 47-48€ mjesečno za 4 člana, sveukupno. Potrošnja, pročišćavanje, PDV, naknade.
Pa plaće jesu veće kod nas nego kod vas. I standard je veći. Ali je osjetno manji nego u Austriji, Njemačkoj, Irskoj.Pa da ali su plate mnogo veće tako da to izađe džabe.
Nemoj sad da kriješ lep život tamo. Nema potrebe da osećaš grižnju savjesti!
A brate i u Srbiji od dve medijalne plaće ukupno 1500 eur može odlično da se živi. Ja sam mislio da je tamo medijalna bar 1500 po osobi.Pa plaće jesu veće kod nas nego kod vas. I standard je veći. Ali je osjetno manji nego u Austriji, Njemačkoj, Irskoj.
Gle, shvati kako hoćeš. Ako dvoje radi i imaju plaće oko medijalne i imaju riješeno stambeno pitanje, mogu živjeti sasvim pristojno. To je znači oko 1800-2000€ mjesečno. Medijalna neto plaća za 05/2023 je 970€.
https://dzs.gov.hr/vijesti/prosjecna-neto-placa-u-svibnju-1-133-eura/1616
Ne znam jel samo trolaš (vjerojatno) ili ti je teško shvatiti. Naravno da u Srbiji ima ljudi koji imaju veće plaće od onih u Hrvatskoj i žive bolje od Hrvata. To nije ništa čudno. Ako si ti jedan od njih, super.
Ja govorim općenito, za prosječnog stanovnika Hrvatske/Srbije, gdje i sam spadam.
Ne znam. Po RZS Srbije medijalna plaća je 66244din ili oko 565€. A kod nas je 970€. Znači 2 srpske medijalne plaće su 1130€, a dvije hrvatske 1940€. Znači 810€ mjesečno više.A brate i u Srbiji od dve medijalne plaće ukupno 1500 eur može odlično da se živi. Ja sam mislio da je tamo medijalna bar 1500 po osobi.
Ne znam. Po RZS Srbije medijalna plaća je 66244din ili oko 565€. A kod nas je 970€. Znači 2 srpske medijalne plaće su 1130€, a dvije hrvatske 1940€. Znači 810€ mjesečno više.
Prosječna, a ne medijalna. Medijalna je onaj iznos od kojeg 50% svih zaposlenih ima manju, odnosno veću plaću. U Hrvatskoj je medijalna plaća za 05/2023 bila 970€, a u Srbiji 565€.Prosečne zarade po zaposlenom, maj 2023.
Prosečna zarada (bruto) obračunata za maj 2023. godine iznosila je 118 992 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 86 220 dinara.
86220 to je nekih 735 eur a to je dakle oko 1500 kako sam rekao.
Pogledajte prilog 1395114
Нис није поклоњен.Poklonili nis pa vučić prdeo kako imamo najbolji ugovor sa rusima za gas i naftu![]()
E tako to je sveža informacija.Prosječna, a ne medijalna. Medijalna je onaj iznos od kojeg 50% svih zaposlenih ima manju, odnosno veću plaću. U Hrvatskoj je medijalna plaća za 05/2023 bila 970€, a u Srbiji 565€.
Prosječna plaća je drugo. U Srbiji je znači prosječna plaća za 05/2023 bila 735€, a u Hrvatskoj 1130€. Dvije Hrvatske prosječne plaće iznose 2260€. Samo jedna "sitnica". 70% zaposlenih u Hrvatskoj ima plaću manju od prosječne (uključujući i mene).
Prosječna plaća je potpuno neupotrebljiv podatak koji ne govori skoro pa ništa. Zašto? Pa zato jer ovi na vrhu sebi dignu plaće i poraste prosječna plaća. Puno bolji i realniji podatak je ta medijalna plaća. Evo ni Slovenija nema prosječnu plaću 1500€. Kod njih je 1435€ neto, prosječna plaća.E tako to je sveža informacija.
Onda mi se ne sviđa jer izgleda da propadate pod EU i NATO.
Recimo jula 2013. pre deset godina, uoči vašeg ulaska u EU Srbija je imala prosečnu zaradu 390 eur a Hrvatska 722 eur.
Odnos je bio 1:1,85, danas je 1:1,53. Kada uzmemo u obzir koliko se para od ulaska slilo u Hrvatsku onda je rezultat još poražavajući.
A možda je Srbiji lakše da se razvija jer ima više potencijala. Može i to da bude.
Morate malo bolje inače kako da objasnimo Srbima da Evropa nema alternativu!![]()
Medijalna zarada je ta koja donekle može da pokaže nešto o standardu. Da se ne lažemo ni kod vas nije puno bolje.Prosječna plaća je potpuno neupotrebljiv podatak koji ne govori skoro pa ništa. Zašto? Pa zato jer ovi na vrhu sebi dignu plaće i poraste prosječna plaća. Puno bolji i realniji podatak je ta medijalna plaća. Evo ni Slovenija nema prosječnu plaću 1500€. Kod njih je 1435€ neto, prosječna plaća.
Što bi mi vama pokazivali? Pa vidite vi sve i sami, imate oči. Zato i idete na rad svuda, pa i kod nas.
Pa sve zavisi. Ja samo kažem da se sa medijalnom plaćom živi bolje i može više u Hrvatskoj nego u Srbiji. 970€:565€. Sve zavisi, živiš li sam, imaš li svoju nekretninu ili ne? Kod nas ni sa 970€ nemaš što tražiti, ako nemaš svoju nekretninu, a pogotovo ako imaš obitelj ili ju misliš uskoro osnovati. Kod nas u Hrvatskoj za obitelj s djecom treba bar 1500€, pod uvjetom da imaš svoju nekretninu (otplaćenu, naslijeđenu).Medijalna zarada je ta koja donekle može da pokaže nešto o standardu. Da se ne lažemo ni kod vas nije puno bolje.
Ja imam svoju i naslijediti ću jednog dana. Ali netko tko sad kreće u obiteljski život, tko kupuje stan, pa ima stambeni kredit ili misli ući u stambeni kredit, gdje je kvadrat stana 1500 ili 2000€, a plaća 970€, taj će teško do nekretnine i još plaćati režije, hranu i sve drugo.Sta su vam roditelji, babe i dede radili kad nemate nasledjenu nekretninu jbt...