Bademi će vam pomoći da smršate

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
345.400
images.jpg

Badem je iz roda ruža. Raste na drvetu, ima lepe mirisne cvetove roze boje, a seme ploda je ono što konzumiramo kao badem. Španski misionari su ga u 18. veku doneli u Kaliforniju, koja je i danas jedan od najvećih proizvođača i distributera na svetu.Kao najbolju vrstu orašastih plodova koje možete jesti za mršavljenje, dijetetičari su izdvojili bademe Evo i zašto

Visok sadržaj vlakana
"Vlakna su važna hranljiva materija u većini dijeta. Ako pokušavate da smršate, vlakna mogu biti važna jer vam pomažu da budete siti i zadovoljni duže", kaže dijetetičar Samanta. Hrana bogata vlaknima može poboljšati metabolizam, smanjiti rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2 i poboljšati funkciju varenja, izveštava Eating Well.

Oni su bogati antiinflamatornim svojstvima
Bademi su bogati antiinflamatornim biljnim jedinjenjima zvanim flavonoidi, polifenoli i proantocijanidini. Anti-inflamatorna hrana poput badema pomaže u gubitku težine jer dokazi pokazuju da prekomerna težina može dovesti do hronične upale. MacCleod ističe da "vlakna u orašastim plodovima mogu pomoći u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, što utiče i pomaže u smanjenju upale u telu".

Puni su proteina
Telo neprestano obnavlja i održava kosti, mišiće, ćelije i tkiva, a za sve to su potrebni proteini. Tamburelo ističe da je "preterano ograničavanje unosa hrane uobičajena greška u gubitku težine i da kasnije može dovesti do prejedanja". Zato je preporučljivo jesti hranu bogatu proteinima, koja će usporiti varenje i učiniti nas sitima.

(B92)
 
nešto što ima 700 kCal/100gr će vam teško "pomoći da smršate" ako ih samo dodate u ishranu, naprotiv...
ali, u okviru Low-carb ishrane mogu da budu korisni kao snack jer nemaju ugljene hidrate...
dakle, u ishrani bez šećera, 'leba, kolača, peciva, pizze, testenine, šećera, zasladjenih napitaka, itd. u tom slučaju bademi će vam možda pomoći da smršate, inače ćete se samo još dodatno natoviti od njih! :rtfm:
 

Back
Top