Бачка Паланка: Био на протесту због смрти дечака, па добио отказ

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1691119446145.png

Bačka Palanka: Bio na protestu zbog smrti dečaka, pa dobio otkaz

Građani Bačke Palanke okupili su se i danas ispred zgrade opštine, protestujući zbog smrti 13- godišnjeg dečaka koji je stradao od strujnog udara, iako je nadležnima prijavljivan problem sa kablovima na tom mestu čak 27 puta, a niko ih nije uklonio

backa-palanka-protest-n1.jpg

3.8. 23

Radnik javnog komunalnog preduzeća u Bačkoj Palanci Željko Pejčić dobio je otkaz dan pošto je učestvovao na protestu građana zbog smrti dečaka (13), koji je stradao od strujnog udara u tom gradu.

Građani Bačke Palanke okupili su se i danas ispred zgrade opštine, protestujući zbog smrti 13- godišnjeg dečaka koji je stradao od strujnog udara, iako je nadležnima prijavljivan problem sa kablovima na tom mestu čak 27 puta, a niko ih nije uklonio.

Pejčić je za N1 ispričao da je na protest u sredu uveče ispred zgrade Opštine Bačka Palanka otišao kao kolega dečakovog oca i neko ko je poznavao celu porodicu, a sa dečakovim bratom se i družio.

U četvrtak ujutro kada je došao na posao pozvali su ga da dođu u kancelariju direktora, gde mu je rečeno da je dobio otkaz zbog učešća na protestu, uz pitanje "kako ga nije sramota“.

"Tamo me je sačekala sekretarica ili zamenik direktora, ne znam tačno, koja mi je rekla šta sam tražio juče vamo. Rekao sam ‘išao sam sa ljudima’. Kaže ona ‚kako ti možeš‘. Ja sam rekao ‚što ne bih mogao‘. Ona mi je rekla da ‚ti ćeš sad dobiti otkaz i nećeš raditi nigde‘. Ona mi je rekla da treba da me bude sramota. Ja sam rekao ‚dobro, mene treba da bude sramota? A vas ne treba da bude sramota jer je dete nastradalo?‘“, prepričava Pejčić svoj razgovor na poslu jutro posle protesta.

Ceo tekst pročitajte na N1.

link

Како Чипуљчанину пада рејтинг, тако је његов анти-Србијански режим све гори по грађане. Спроводи се терор. Освета народа биће страшна.

1691120167976.png

Ceo razred došao: Protest ispred opštine Bačka Palanka zbog stradalog dečaka

"Oni su se i u sredu uveče okupili i minutom ćutanja odali počast stradalom dečaku, ali i njegovom dedi (66), koji je takođe stradao od strujnog udara, posle oluje"

Protest-Backa-Palanka-poginuli-decak-foto-N1.jpg

03. avg 2023.

Građani Bačke Palanke okupili su se i danas ispred zgrade opštine, protestujući zbog smrti 13- godišnjeg dečaka koji je stradao od strujnog udara, iako je nadležnima prijavljivan problem sa kablovima na tom mestu čak 27 puta, a niko ih nije uklonio.

Puno mladih ljudi i ceo razred stradalog dečaka bio je danas na protestu, javlja reporterka N1.

„Pravda za Acu“, „Koliko košta život jednog deteta“ – samo su neki od plakata koji su viđeni danas.
Građani su nam se požalili na tromost institucija u rešavanju problema nakon oluje.

Oni su se i u sredu uveče okupili i minutom ćutanja odali počast stradalom dečaku, ali i njegovom dedi (66), koji je takođe stradao od strujnog udara, posle oluje. On je pokušao sam da otkloni kablove koji su pali na njegovo dvorište i tada je poginuo, a devet dana kasnije poginuo je njegov unuk. Kako je javio ranije RTS, 27 puta su građani zvali nadležne da reaguju i otklone problem s palim kablovima na tom mestu, ali reakcije nije bilo.

Stanovnici Bačke Palanke su revoltirani, a zatražili su i smenu predsednika opštine Bačka Palanka Branislava
Šušnice iz SNS-a, koji je verbalno napao novinarku portala BAP vesti jer je pitala koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom. Vidno ljut zbog pitanja, predsednik opštine Branislav Šušnica se izvikao na novinarku.

Građani su juče odšetali i do zgrade Elektrodistribucije. „Elektrodistribucija Srbije“ je, kako je preneo RTS, saopštila da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

1691120364430.png

ČOVEČE, IMAŠ LI OBRAZA? DETE POGINULO, TI URLAŠ NA NOVINARKU: Užasno ponašanje prvog čoveka Bačke Palanke

1691120601835.png

Autor: Republikа 03.08.2023

Branislav Šušnica ne vidi problem u činjenici da je čak 27 puta prijavljeno da je vetar pokidao kabl pod naponom koji je ubio dečaka (13).
ČOVEČE, IMAŠ LI OBRAZA? DETE POGINULO, TI URLAŠ NA NOVINARKU: Užasno ponašanje prvog čoveka Bačke Palanke

Trinaestogodišnji dečak stradao je od strujnog udara u Bačkoj Palanci. Preminuo je u ponedeljak, a devet dana ranije na isti način poginuo je i njegov deda (majčin teča) kad je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali u dvorište nakon oluje.

Prva tragedija dogodila se neposredno posle razorne oluje i jasno je da nije mogla biti sprečena. Druga je, međutim, i te kako mogla da bude izbegnuta s obzirom na to da je nadležnima problem s kablovima pod naponom na mestu gde je stradao dečak prijavljen čak 27 puta. Niko ih nije uklonio...

BIĆE ISTRAGE​

I nije sada najvažnije ko je kriv, to će se utvrditi u istrazi koja je pokrenuta. Ali važno je da se javnost pozabavi skandaloznim ponašanjem predsednika opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice.

Šušnica napada novinare jer su se, zamislite, usudili da mu traže pojašnjenje zašto se nije reagovalo na prijave građana, kao i informaciju da li i koliko još ima kablova pod naponom koji nisu uklonjeni? Umesto objašnjenja, Šušnica je verbalno napao novinarku portala BAP vesti, bukvalno urlajući na nju.

- Treba da vas je sramota. Treba da pitate nešto drugo. Kako ćemo sanirati grad? Je l' možemo vratiti dete? Nećemo vratiti dete. Treba da vas je sramota. Završio sam s vama! Imate, ljudi, Elektrovojvodinu, imate montere, struku koji treba da priča o tome. Vi postavljate predsedniku opštine pitanje koliko ima kablova. Sram vas bilo, bre - čuje se (i vidi) na snimku koji je napravila novinarka tokom razgovora sa Šušnicom.

I dok je tako vikao, izrekao je da, srećom, kako kaže, nije bio u zgradi opštine kad ga je istim povodom tražila druga novinarska ekipa. Pa šta bi radio, tukao?

Palančani traže smenu Šušnice

Građani Bačke Palanke okupljaju se posle tragedije ispred zgrade opštine protestujući zbog smrti dečaka. Na protestu je juče bio i ceo razred stradalog dečaka. Nošene su parole "Pravda za Acu", "Koliko košta život jednog deteta" i slične.

Šušnica nije odgovorio na pitanja koja smo mu danas poslali, od kojih je najvažnije zašto je izostala reakcija na 27 prijava, odnosno zašto opasni kablovi nisu uklonjeni i čija je to odgovornost. S druge strane, iz Elektrovojvodine nisu odgovorili na prozivke Šušnice, ali su iz EPS, krovne firme kojoj pripada i Elektrovojvodini, upitani za tragedije u Bačkoj Palanci, loptu vratili u dvorište Šušnice, odnosno opštinskih komunalnih preduzeća:

- Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže "Elektrodistribucije", nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke. U vezi predmetnog tragičnog događaja, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi nismo u mogućnosti da dostavimo izjašnjenje o pojedinostima događaja zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Pogledajte prilog 1389311

Bačka Palanka: Bio na protestu zbog smrti dečaka, pa dobio otkaz

Građani Bačke Palanke okupili su se i danas ispred zgrade opštine, protestujući zbog smrti 13- godišnjeg dečaka koji je stradao od strujnog udara, iako je nadležnima prijavljivan problem sa kablovima na tom mestu čak 27 puta, a niko ih nije uklonio

Pogledajte prilog 1389312

3.8. 23

Radnik javnog komunalnog preduzeća u Bačkoj Palanci Željko Pejčić dobio je otkaz dan pošto je učestvovao na protestu građana zbog smrti dečaka (13), koji je stradao od strujnog udara u tom gradu.

Pejčić je za N1 ispričao da je na protest u sredu uveče ispred zgrade Opštine Bačka Palanka otišao kao kolega dečakovog oca i neko ko je poznavao celu porodicu, a sa dečakovim bratom se i družio.

U četvrtak ujutro kada je došao na posao pozvali su ga da dođu u kancelariju direktora, gde mu je rečeno da je dobio otkaz zbog učešća na protestu, uz pitanje "kako ga nije sramota“.

"Tamo me je sačekala sekretarica ili zamenik direktora, ne znam tačno, koja mi je rekla šta sam tražio juče vamo. Rekao sam ‘išao sam sa ljudima’. Kaže ona ‚kako ti možeš‘. Ja sam rekao ‚što ne bih mogao‘. Ona mi je rekla da ‚ti ćeš sad dobiti otkaz i nećeš raditi nigde‘. Ona mi je rekla da treba da me bude sramota. Ja sam rekao ‚dobro, mene treba da bude sramota? A vas ne treba da bude sramota jer je dete nastradalo?‘“, prepričava Pejčić svoj razgovor na poslu jutro posle protesta.

Ceo tekst pročitajte na N1.

link

Како Чипуљчанину пада рејтинг, тако је његов анти-Србијански режим све гори по грађане. Спроводи се терор. Освета народа биће страшна.
Е ово је срамота. Али не слажем се са тобом ни по чему комшо

Ал да се за ово губи посао, срамота

1691138853833.png

SDS i Zajedno traže smenu predsednika opštine Bačka Palanka zbog odgovornosti za smrt dečaka

.

SDS i Zajedno traže smenu predsednika opštine Bačka Palanka zbog odgovornosti za smrt dečaka 1

Beta 03.08.2023

SDS Borisa Tadića i Zajedno Nebojše Zelenovića u odvojenim saopštenjima zatražili su smenu predsednika opštine Bačka Palanka (SNS) zbog odgovornosti za smrt dečaka.

Pokrajinski odbor stranke Zajedno saopštio je danas da zbog „nereagovanja“ traži smenjivanje Branislava Šušnice, predsednika Opštine Bačka Palanka, koji je i šef opštinskog štaba za vanredne situacije.

Smenjivanje se traži zbog odgovornosti Šušnice što su neobezbeđeni kablovi pod naponom danima poosle nevremena ubili dedu (66) i unuka (13), kao i zbog verbalnog napada na novinarku lokalnog medija koja je postavila pitanje o tome.

Zajedno navodi da Šušnica treba da bude smenjen jer „očigledno ne zna da radi svoj posao“.

„Umesto da radi svoj posao i bavi se zaštitom građanki i građana nakon vremenskih nepogoda, dere na novinare koji postavljaju konkretna pitanja. Još je strašnije odsustvo reakcija nadležnih službi na 27 prijava građana o kablovima pod naponom koji su ;visili neobezbeđeni. Usled nereagovanja došlo je do smrti“, navodi Zajedno.

ocijaldemokratska stranka (SDS) je danas tražila hitno smenjivanje predsednika Opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice i „pokretanje istrage radi utvrđivanja njegove krivične odgovornosti“ zbog navoda da je problem sa kablovima nadležnima prijavljivan 27 puta, ali je ipak jedan dečak (13) poginuo od strujnog udara.

SDS navodi da je „nedopustivo da predsednik Opštine napada novinarku i da se na čelu opština nalaze ljudi koji pokazuju ovakvu neodgovornost i bahatost“.

„Neshvatljivo je da predsednik Opštine ovako reaguje na pitanje koliko još postoji neobezbeđenih mesta nakon olujnih udara koji su pogodili Bačku Palanku i kada će takva mesta biti sanirana“, piše SDS.

SDS Borisa Tadića i Zajedno Nebojše Zelenovića u odvojenim saopštenjima zatražili su smenu predsednika opštine Bačka Palanka (SNS) zbog odgovornosti za smrt dečaka.

Pokrajinski odbor stranke Zajedno saopštio je danas da zbog „nereagovanja“ traži smenjivanje Branislava Šušnice, predsednika Opštine Bačka Palanka, koji je i šef opštinskog štaba za vanredne situacije.

Smenjivanje se traži zbog odgovornosti Šušnice što su neobezbeđeni kablovi pod naponom danima poosle nevremena ubili dedu (66) i unuka (13), kao i zbog verbalnog napada na novinarku lokalnog medija koja je postavila pitanje o tome.

Zajedno navodi da Šušnica treba da bude smenjen jer „očigledno ne zna da radi svoj posao“.

„Umesto da radi svoj posao i bavi se zaštitom građanki i građana nakon vremenskih nepogoda, dere na novinare koji postavljaju konkretna pitanja. Još je strašnije odsustvo reakcija nadležnih službi na 27 prijava građana o kablovima pod naponom koji su ;visili neobezbeđeni. Usled nereagovanja došlo je do smrti“, navodi Zajedno.

ocijaldemokratska stranka (SDS) je danas tražila hitno smenjivanje predsednika Opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice i „pokretanje istrage radi utvrđivanja njegove krivične odgovornosti“ zbog navoda da je problem sa kablovima nadležnima prijavljivan 27 puta, ali je ipak jedan dečak (13) poginuo od strujnog udara.

SDS navodi da je „nedopustivo da predsednik Opštine napada novinarku i da se na čelu opština nalaze ljudi koji pokazuju ovakvu neodgovornost i bahatost“.

„Neshvatljivo je da predsednik Opštine ovako reaguje na pitanje koliko još postoji neobezbeđenih mesta nakon olujnih udara koji su pogodili Bačku Palanku i kada će takva mesta biti sanirana“, piše SDS.

Umesto da odgovori na pitanje novinarke i preuzme odgovornost za to što nadležni u ovoj opštini nisu reagovali na 27 prijava, predsednik Opštine Bačka Palanka izjavljuje da njemu ne bi trebalo postavljati takvo pitanje, jer je dete nastradalo i jer ga odgovor na to pitanje ne može vratiti, navedeno je u saopštenju.

„To je zastrašujući pokušaj zloupotrebe tragedije i demonstracija besramne teatralnosti u svrhu prikrivanja sopstvene neodgovornosti“, rekao je potpredsednik SDS Goran Radosavljević.

On je kazao da je način na koji je Šušnica „dao ovu sramnu izjavu“ očigledno imitiranje „reakcije vrha SNS-a na tragedije koje smo imali u maju (u Beogradu i okolini) i jasno pokazuje pogubnost modela ponašanja Vučićevog režima širom Srbije i na svim odgovornim pozicijama“.

U Bačkoj Palanci su zbog smrti dede i unuka sinoć i danas održani protest građana ispred Opštine.

Z.Ž. (66) je tokom nevremena koje je 21. jula pogodilo Bačku Palanku, poginuo kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju, a njegov unuk A. M. (13) je od strujnog udara poginuo 31. jula, jer kablovi pod naponom još nisu bili sklonjeni.

Nazalost i ako smene ovog,postavice drugog,jos goreg.SNS-ovca.
Tako je.
Treba odmah tražiti smenu Vučića i kompletnog REM-a, dodeljivanje nacionalne frekvencije samo
televizijama N1 i Nova S, zabrana svih rijalitija, osim na N1 i Nova S...
Naravno da bi i ministar unutrašnjih poslova trebao da podnese neopozivu ostavku.
Formirati privremenu vladu koju će činiti Đilas i Marinika i još par smradova.
Pa dokle više mislite da jašete na takvim tragedijama?

Zna se ko je odgovoran za tako nešto, gradonačelnik nije sigurno jedan od njih.
Niti njemu stižu prijave, niti je u njegovoj nadležnosti da rešava prijave građana upućene Elektrodistribuciji.
Druga je stvar ako se utvrdi da je znao za te prijave a nije reagovao.
Ali kako o tome izveštava Nova S, u kojoj ne može da se zaposli niko ako nije provereni lažov i srbomrzac,
nešto ne verujem u to "objektivno" izveštavanje...

Tako je.
Treba odmah tražiti smenu Vučića i kompletnog REM-a, dodeljivanje nacionalne frekvencije samo
televizijama N1 i Nova S, zabrana svih rijalitija, osim na N1 i Nova S...
Naravno da bi i ministar unutrašnjih poslova trebao da podnese neopozivu ostavku.
Formirati privremenu vladu koju će činiti Đilas i Marinika i još par smradova.
Pa dokle više mislite da jašete na takvim tragedijama?

Zna se ko je odgovoran za tako nešto, gradonačelnik nije sigurno jedan od njih.
Niti njemu stižu prijave, niti je u njegovoj nadležnosti da rešava prijave građana upućene Elektrodistribuciji.
Druga je stvar ako se utvrdi da je znao za te prijave a nije reagovao.
Ali kako o tome izveštava Nova S, u kojoj ne može da se zaposli niko ako nije provereni lažov i srbomrzac,
nešto ne verujem u to "objektivno" izveštavanje...
Ne radis dobro posao od javnog znacaja, ode glava, sine...Fike-fike...Sta si ti uobrazio, da ste nedodirljivi? :p
Hu,boze...:roll:

1691618972836.png

Građanima Bačke Palanke prete muškarci u crnom, ali od protesta ne odustaju

"Protesti u Bačkoj Palanci su vapaj za očuvanje osnovnih ljudskih prava i vrednosti koja su nam svima oduzeta"

Protest-Backa-Palanka-poginuli-decak-foto-N1.jpg

07. AVG 2023.

Protesti u Bačkoj Palanci nastavljaju se i tokom ove nedelje, a kako kažu meštani ove opštine, ništa ih ne može zaustaviti, pa ni pretnje koje su dobijali.

Kako ističe Miroslav Tubaković iz Bačke Palanke koji svako veće otvora protest i koji je komšija porodice u kojoj su stradala dva člana od strujnog udara, večeras će se od 19 časova ispred opštine u sklopu protesta skupljati potpisi koji će zajedno sa zahtevima biti predati na pisarnicu opštine.

Jedan od glavnih zahteva je smena predsednika opštine i šefa Štaba za vanredne situacije Branislava Šušnice. Ako do petka u 10 sati ne dobiju odgovor, kako kaže Tubaković, kreće radikalizacija protesta.

„Razgovarao sam sa premijerkom juče kada je obilazila Bačku Palanku jer je bila pored moje kuće. Rekao sam joj da tražimo da se smeni predsednik opštine, neka odgovara za ovu situaciju. Ona mi je rekla da će neko da odgovara, na šta sam joj odgovorio da ne može neko, nego to treba bude odgovorno lice“, rekao je Tubaković.
Dragan Petrović kaže da se juče odjednom stvorilo mnogo policije, ubrzo su shvatili da je premijerka u poseti njihovom mestu.

„Nisu dozvolili ljudima da se približavaju premijerki. Mi smo samo hteli da joj poručimo da ne može da odgovara neki dispečer u elektrodistribuciji, da se samo on proglasi krivim i idemo dalje. Zna se kako funkcioniše štab za vanredne situacije, lako se mogu utvrditi propusti ko i šta nije radio, a morao je. Kao što se lako može utvrditi da je imovinska karta predsednika opštine u poslednjih šest godina veoma podebljana, ali to je paradoks naše države, te stvari nikog ne zanimaju“, rekao je Petrović.

Pretnje i ucene kako bi se protesti prekinuli​

Kako kažu ovi meštani Bačke Palanke, nakon prvih dana protesta krenuli su pritisci, pa i pretnje. Tubakoviću je posle prvog dana nakon što je govorio ispred opštine auto izgreban, ali ne želi tome da daje na važnosti.
„Ne želim o tome da polemišem, niti bilo koga da optužujem, mogu da pretpostavim da je namerno“, nastavlja Tubaković.

Kako ističe pretnje su dobili neki ljudi koji su se obraćali na protestu, pa posredno i on, ali ni tome ne želi da pridaje veliku pažnju.

„Dobijali smo dojave da će doći neki batinaši, ali nismo se na to obazirali, ljudi pričaju svašta. Međutim, pojavio se jedan dan i Zdravko Ponoš koji je prišao da se upoznamo. Do tada nisam ni znao da ima stranku. On nam je rekao da je došao jer je saznao u Beogradu da bi u Bačku Palanku trebali doći batinaši. Kad smo to od njega čuli, nije nam baš bilo svejedno. Hvala mu svakako što je bio da nas podrži“, rekao Tubaković koji je nakon ovog susreta sa Ponošom u režimskim tabloidima predstavljen kao član njegove partije, kako bi se protesti u Bačkoj Palanci što više prikazali kao nekakav bespotrebni hir opozicije.

Tubaković dodaje da su i njegovom kolegi pretili neki ljudi koji su bili obučeni u crno.

Slična saznanja ima i Petrović koji kaže da su jednom od govornika na protestu pretili pred kućom. Čovek se od tog dana ne pojavljuje na protestima.

„Otvorili su toliko novih botovskih naloga da je to strašno. Preko njih izmišljaju i vređaju. Upravo napadaju Festival ekološkog pozorišta jer su podržali proteste. Ja sam završio u dnevniku Pinka gde sam predstavljen kao čovek koji je promenio šest stranaka, iako svi znaju da sam u Demokratskoj stranci, što ne krijem i nikada je nisam menjao“, izjavio je Petrović.

Podrška protestima u Bačkoj Palanci

Udruženi građani opštine Bačka Palanka saopštili su da je trenutno stanje u njihovom gradu pokazatelj da su kao građani odavno i u potpunosti lišeni svake slobode i prava na dostojanstven život.

„Protesti u Bačkoj Palanci su vapaj za očuvanje osnovnih ljudskih prava i vrednosti koja su nam svima oduzeta. Jedini način je da se složno, svi zajedno, borimo za bolje sutra u koje moramo da verujemo. Način na koji se manipuliše informacijama, svaki put kada se iskaže nezadovoljstvo običnog sveta, po bilo kom pitanju u ovom gradu, više ne sme biti nešto u šta ljudi veruju i zbog čega odustaju! Zato ovim putem želimo da damo podršku svima koji žele da nam bude bolje i da se bez straha bore za ono što nam je svima oduzeto,“ navodi se u saopštenju.

Podršku protestu dale su organizacije i udruženja: Udruženje Akvila, Lokalni pravnici BP, Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP), SOS BP, Ekološki front NS, Pokret OŠFG, Eko straža, Eko straža NS, Dunavac (Šodroš) i Ne damo Jadar.

1691619258858.png

Kukavički igrokaz Ane Brnabić u Bačkoj Palanci

Kukavički igrokaz Ane Brnabić u Bačkoj Palanci 1

Aleksandar Latas 08.08.2023.

Ana Brnabić ipak je bila u nedelju u Bačkoj Palanci u nenajavljenoj, gotovo tajnoj poseti, koju je zabeležio samo njen Instagram nalog.

Obišla je i porodicu stradalog dečaka, rekla kako „neko mora odgovarati“ i obećala obnovu uništenih krovova. Ulica je za vreme njene posete bila blokirana, a novinari nisu pozvani. Ovo je tako više ličilo na kratak desant za spas predsednika opštine kom se ozbiljno ljulja fotelja, nego obilazak građana u olojom opustošenom području.

Njen dolazak u Bačku Palanku zvanično je najavljen za subotu na sajtu opštine, te je poslat i poziv lokalnim medijima sa detaljnom agendom šta će sve premijerka pohoditi. Kada se počeo dogovarati doček Palančana sa namerom da premijerki postave nekoliko pitanja, događaj je otkazan.

Kada su mediji to primetili, Brnabić je uradila ono što najbolje zna. Optužila je novinare da lažu.

Objasnila je da na sajtu Vlade nema nikakve najave za taj događaj iako je, u trenutku dok je to govorila, na zvaničnom sajtu opštine Bačka Palanka stajala najava njene posete za subotu.

Ovaj mali kukavički igrokaz pratila je i kampanja lokalnih naprednjačkih medija u Novom Sadu koji već danima pišu protiv građana koji se okupljaju u centru Bačke Palanke tražeći ostavku predsednika opštine i šefa štaba za vanredne situacije Branislava Šušnice.

Podsetimo, to je onaj čovek koji se izderao na novinarku nakon što ga je pitala koliko još ima kablova pod naponom koji su na zemlji, jer dete je stradalo od strujnog udara dvanaest dana posle oluje.

Kukavički igrokaz Ane Brnabić u Bačkoj Palanci 2
Aleksandar Latas

Ubrzo smo saznali i da dok nedeljama vise kablovi po ulicama, a srušeno drveće je i dalje razbacano slično onako kako ga je oluja ostavila, put kroz šumu do lokala „Florida“ na obali Dunava, u vlasništvu supruge predsednika opštine, je očišćen.

Ana Brnabić u zemlji gde se, po njenim rečima, živi nikad bolje, a sloboda nikad nije bila opipljivija, nije u stanju da izađe pred građane jedne male opštine, koji su potreseni neradom onoga što bi se državnim preduzećima i javnim upravama trebalo zvati, i kaže im bar jednu reč: „Izvinite.“

Umesto toga odlučila se za stare metode svojih mentora. Slagati, doći tajno, sve blokirati, obećati sve što treba, otići. I odgovaraće „neko“.

Za sada su to dvojica suspendovanih dispečera koji su radili po 12 sati dok im je pomoć stizala malo i nedovoljno. Nećemo ni brinuti, šef štaba za vanredne situacije neće odgovarati, jer je lokalni naprednjački šerif, a takvih se ova stranka ne odriče, pa ni po cenu života.

Back