Back up

• Začetnik teme Začetnik teme aca5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aca5

Obećava
Poruka
69
Mozete li mi reci sa kojim programom mogu pravite back up na sistemu, i da pitam ako na primer ako pri back up-u sistem nije u redu dali kad preinstaliram kom i uradim back up dali ce se pojaviti isti problem sto je bio pre preinstalacije?

Mozete li mi reci sa kojim programom mogu pravite back up na sistemu, i da pitam ako na primer ako pri back up-u sistem nije u redu dali kad preinstaliram kom i uradim back up dali ce se pojaviti isti problem sto je bio pre preinstalacije?

Acronis True Image Home 2011 je kompletno rešenje po pitanju backup-a.

Koliko mi je poznato, ne bi trebao da ti se pojavi isti ili sličan problem, osim ako ne uradiš i backup nekog trojanca, pa kada sve reinstaliraš, reinstaliraš i njega, pa ništa nisi uradio.
Prvo skeniraj sve sa nekim antivirusnim, pa onda uradi backup.

Ukoliko imaš jedan prazan eksterni disk viška, možeš presnimiti sve podatke na eksterni, uraditi format:/C na svojoj particiji, instalirati ponovo OS, pa zatim prebaciti podatke.
Tako je nekada brže i lakše.

Што се тиче back up-а или боље речено, прављење резервне/их копије/а, зависи опет шта конретно хоћеш да урадиш. Да ли хоћеш да направиш резервну копију система (системске партиције), или резервну копију неких теби битних докумената, фотографија, можда музике, филмова итд.

Ако желиш да направиш резервну копију система, да у случају кад постојећи систем није више у баш понајбољем функционалном стању, исти могао да реинсталираш у року од 5 мин. и наставиш нормално са коришћењем истог. То ћеш најбоље урадити као што рече @Moonster са Acronis True Image-om. На овом подфоруму (Софтвер), под лепљивом темом Туторијали, наћи ћеш тему о Acronis-u где је управо објашњено све у вези прављења резервних копија система и како да их касније вратиш на постојећи систем.

И само једна мала напомена! Резервна копија система се прави кад је Windows свеже инсталиран, или евентуално, након неког времена коришћења истог, кад смо сигурни да систем ради како треба и да нема никаквих проблема (или их бар не примећујемо).

То што си ти питао значи, да уколико направиш "фаличну" резервну копију система, можеш да очекујеш да ће ти се и на новом систему јавити исти проблем који си имао и на старом! Јер у суштини, ради се о "копији", зар не?! ;)

Back