"Bachelor's Grove Cemetery"

• Začetnik teme Začetnik teme HYPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HYPE

Domaćin
Poruka
4.617
Bachelor's Grove Cemetery

Neki dan prelistavam stare teme na NPIM, i naidjem na temu "15 najpoznatijih slika duhova." Vec sam citao o tome, i fotografije su inace prilicno uverljive (a i strucnjaci su potvrdili njihovu autenticnost), ali ono sto me je posebno zaintrigiralo je jedna fotografija i opis ispod.

U pitanju je fotografija poznata kao "The Madonna of Bachelor's Grove" ili "White Lady of Bachelor's Grove".

afg5c7.jpg

U opisu kaze:

"Ovu su fotografiju snimili članovi Društva istraživača duhova tijekom istrage na groblju Bachelor nedaleko od Chicaga, 10. kolovoza 1991. godine. Malo, napušteno, groblje poznato je kao mjesto kojeg opsjedaju duhovi. Više od stotinu osoba tvrdilo je kako su na tom mjestu vidjeli prikaze ili čuli neobjašnjive zvukove. Članovi Društva snimili su brojne fotografije, a na jednoj od njih, nakon razvijanja pojavila se žena koja izgleda usamljeno i sjedi na jednoj od grobnica."

Mene naravno zainteresuje deo u tekstu koji sam boldovao, i odlucim da se dodatno informisem o groblju, njegovoj istoriji, naravno i da vidim da li postoji jos fotografija, da mozda saznam neke informacije iz prve ruke... i evo sta sam saznao:

Ova lokacija je 1844. godine izabrana da bude mesto za pokop preminulih. Trenutno se groblje ne koristi, a poslednji pokop je odrzan 1989. Posto se groblje nalazi na zabacenom mestu, jer se sa glavnog puta mora ici peske stazom kroz sumu da bi se doslo do samog groblja, vandalizam je bila cesta pojava. Pocelo je ranih '70-ih, i od tada, od preko 200 nadgrobnih spomenika, ostalo je samo 20-ak, koji su preteski da bi mogli da se pomere. Takodje, nekoliko grobova je iskopano, i to pretpostavlja se od strane raznih sekti, jer je poznato i da su se na groblju vrsili satanisticki rituali. Smatra se da su upravo ova skrnavljenja razlog sto je groblje opsednuto.

Nesto o najpoznatijoj fotografiji:

Fotografija je snimljena od strane Ghost Research Society (GRS) - Drustva za istrazivanje paranormalnih pojava, 10. avgusta 1991. Tog dana, nekoliko clanova je bilo na groblju. Jedan od clanova fotografisao je svojom infracrvenom kamerom podrucje za koje je oprema za lov na duhove pokazala odredjene anomalije. Kad su slike razvijene, videli su to sto su videli: mladu zenu obucenu u belo kako sedi na spomeniku. Takodje, neki delovi njenog tela izgledaju kao da su transparentni (providni), a i haljina koju nosi cini se staromodna. Najbolji strucnjaci u zemlji su je proucavali i dosli su do zakljucka da je verodostojna.

Citat iz knjige "The Ghost Hunter's Guidebook" o ovoj fotografiji:

Dobio sam kopiju ove fotografije i dao sam je nekolicini nezavisnih strucnjaka da je prouce. Stekao sam utisak da je vecina njih zelela da nadje nesto zbog cega bi mogli da kazu da je fotografija lazna, ali nazalost po njih nisu mogli.

Iskljucili su mogucnost duple ekspozicije (koja je inace u vreme kad nije bilo Fotosopa bila tipican fazon za manipulisanje fotografijama), kao i to da je na fotografiji ziva osoba namestena da izgleda kao duh. Jedan skeptik je tvrdio da osoba sa slike "baca" senku, medjutim strucnjaci koji su analizirali fotografiju tvrde da je to samo prirodna senka podrucja. Takodje, ako osoba sa slike baca senku u tom smeru, kako to da to nije slucaj sa svime ostalim sto se nalazi u kadru?

Eto toliko o istoriji same lokacije i najpoznatijoj fotografiji, sada cu postaviti neke fotografije i komentare "iz prve ruke", i to uglavnom novije, iz poslednje dve-tri godine.

Demon at Bachelor's Grove

Zeleo bih da podelim sa vama fotografiju koju je "uhvatio" jedan moj prijatelj, Henry Pena, na cuvenom groblju Bachelor's Grove, u julu 2001. godine. Stigao je tamo oko 2 ujutro, bila je veoma ugodna i mirna letnja noc. Nikog vise u tom trenutku nije bilo na groblju. Nakon sto je prosao jedan sat, iznenada je cuo zvuk, koji se "pomerao" kroz groblje. Zvucalo je kao da neko govori "SSSHHHHH". Odjednom, zvuk je prestao. Deset minuta posle, ponovo je pocelo, ovog puta oko 30 cm iza njega.

Odmah se okrenuo i poceo da fotografise. Nije detektovao nista sa EMF detektorom niti sa termalnim skenerom. Ovo je ono sto je uspeo da uhvati. Izgleda kao ektoplazmicna figura zene iz profila.

Dan Jungles
GhostHunter1@sbcglobal.net
Will County Ghost Hunters Society

demon.jpg

Poslednja izmena:
To groblje(a) u Čikagu je/su poznato/a...Devojka sa dugom plavom kosom koja je plesala sa mladićem i rekla mu da je ''ostavi'' kod groblja i nestala unutra pa se mladić setio kako su mu se ruke sledile dok su plesali jer je bila hladna kao led,a jednom je viđen njen duh na groblju i kad je policija došla naišla je na debele šipke ograde savijene i na njima otisci ljudskih prstiju usečeni u gvožđe:arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/Resurrection_Mary ...Pojavljuju se i neki monasi,al Kapone i slično...To je odavno deo turističke ponude Čikaga....

Ghost Girl at Bachelors Grove

Moje ime je Melissa Hall i htela bih sa vama da podelim fotografiju koju sam uslikala na Bachelor's Grove groblju 21. septembra 2008. godine. Otisla sam tamo sa svojom prijateljicom Mary i kad smo stigli tamo nije bilo nikog sem nas dve. Naravno odmah sam pocela da fotografisem, naravno uvek pazim da nema nikog u kadru. Dok sam na fotoaparatu pregledala slike nisam primetila nista, medjutim kad sam dosla kuci i prebacila fotografije na racunar, moja cerka je na jednoj fotografiji primetila nesto plavo u pozadini. Kad sam zumirala i videla sta sam uhvatila, skoro nisam pala sa stolice. Pisala sam Suntimes-u, History-u, ali niko mi jos nije nista odgovorio.

2qs8a6v.jpg

Link za original, prevelikih dimenzija za post

http://oi53.tinypic.com/208tjkg.jpg

To groblje(a) u Čikagu je/su poznato/a...Devojka sa dugom plavom kosom koja je plesala sa mladićem i rekla mu da je ''ostavi'' kod groblja i nestala unutra pa se mladić setio kako su mu se ruke sledile dok su plesali jer je bila hladna kao led,a jednom je viđen njen duh na groblju i kad je policija došla naišla je na debele šipke ograde savijene i na njima otisci ljudskih prstiju usečeni u gvožđe:arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/Resurrection_Mary ...Pojavljuju se i neki monasi,al Kapone i slično...To je odavno deo turističke ponude Čikaga....

Za monahe i Al Kaponea si u pravu, naime tu je u blizini i neko jezero gde je on navodno bacao leseve, pa je to sad ukleto, ali za Ressurection Mary si pomesao, u pitanju je drugo groblje, "Resurrection Cemetery" i ono se lepo vidi sa glavnog puta dok je ovo bas zabaceno, nepristupacno automobilom

Zato sam i rekao grobljA

Ah da, nisam video... izvinjavam se.

Misim da za skoro 100% slika duhova možeš staviti ruku u vatru da su fejk...Bestelesni se ne mogu zabeležiti pa sve da imaš NASA tehnologiju

Ne znam sta da ti kazem... sve slike (ove amaterske) su ispitane, doduse od strane foto amatera, sa obicnim programom koji i ja i ti mozemo skinuti sa neta... ali program pokazuje netaknute EXIF podatke, sto znaci da slika nije editovana ni u jednom programu...

To je moguće ali je moguća i dvostruka expozicija i razne druge stvari koje nisu namerno urađene ali...Ako duše postoje one hodaju paralelno sa nama ali samo na nekim mestima ulaze u naš svet i možemo ih videti ali samo ljudskim okom...Misim ovo su sve nagađanja.

Wolf Creature

Ovo je verovatno jedna od najcudnijih fotografija koje sam ikad uslikao. Ovo je bilo u julu 2007. Na slici je moj prijatelj koji gleda u svoj fotoaparat da vidi kako mu je ispala slika. Pogledajte sa njegove desne strane, sta je to sto ga je gledalo? Ovo se takodje vidi samo na forografiji, siguran sam da bi smo primetili nesto tako veliko da je bilo materijalno.

Original:

http://oi52.tinypic.com/2hwkwax.jpg

Original sa oznacenim podrucjem gde se vidi vuk:

http://oi54.tinypic.com/33n9rua.jpg

Zumirano i procisceno

160zzm8.jpg

Bachelor's Grove Cemetery

Neki dan prelistavam stare teme na NPIM, i naidjem na temu "15 najpoznatijih slika duhova." Vec sam citao o tome, i fotografije su inace prilicno uverljive (a i strucnjaci su potvrdili njihovu autenticnost), ali ono sto me je posebno zaintrigiralo je jedna fotografija i opis ispod.

U pitanju je fotografija poznata kao "The Madonna of Bachelor's Grove" ili "White Lady of Bachelor's Grove".

afg5c7.jpg

U opisu kaze:

"Ovu su fotografiju snimili članovi Društva istraživača duhova tijekom istrage na groblju Bachelor nedaleko od Chicaga, 10. kolovoza 1991. godine. Malo, napušteno, groblje poznato je kao mjesto kojeg opsjedaju duhovi. Više od stotinu osoba tvrdilo je kako su na tom mjestu vidjeli prikaze ili čuli neobjašnjive zvukove. Članovi Društva snimili su brojne fotografije, a na jednoj od njih, nakon razvijanja pojavila se žena koja izgleda usamljeno i sjedi na jednoj od grobnica."

Mene naravno zainteresuje deo u tekstu koji sam boldovao, i odlucim da se dodatno informisem o groblju, njegovoj istoriji, naravno i da vidim da li postoji jos fotografija, da mozda saznam neke informacije iz prve ruke... i evo sta sam saznao:

Ova lokacija je 1844. godine izabrana da bude mesto za pokop preminulih. Trenutno se groblje ne koristi, a poslednji pokop je odrzan 1989. Posto se groblje nalazi na zabacenom mestu, jer se sa glavnog puta mora ici peske stazom kroz sumu da bi se doslo do samog groblja, vandalizam je bila cesta pojava. Pocelo je ranih '70-ih, i od tada, od preko 200 nadgrobnih spomenika, ostalo je samo 20-ak, koji su preteski da bi mogli da se pomere. Takodje, nekoliko grobova je iskopano, i to pretpostavlja se od strane raznih sekti, jer je poznato i da su se na groblju vrsili satanisticki rituali. Smatra se da su upravo ova skrnavljenja razlog sto je groblje opsednuto.

Nesto o najpoznatijoj fotografiji:

Fotografija je snimljena od strane Ghost Research Society (GRS) - Drustva za istrazivanje paranormalnih pojava, 10. avgusta 1991. Tog dana, nekoliko clanova je bilo na groblju. Jedan od clanova fotografisao je svojom infracrvenom kamerom podrucje za koje je oprema za lov na duhove pokazala odredjene anomalije. Kad su slike razvijene, videli su to sto su videli: mladu zenu obucenu u belo kako sedi na spomeniku. Takodje, neki delovi njenog tela izgledaju kao da su transparentni (providni), a i haljina koju nosi cini se staromodna. Najbolji strucnjaci u zemlji su je proucavali i dosli su do zakljucka da je verodostojna.

Citat iz knjige "The Ghost Hunter's Guidebook" o ovoj fotografiji:

Dobio sam kopiju ove fotografije i dao sam je nekolicini nezavisnih strucnjaka da je prouce. Stekao sam utisak da je vecina njih zelela da nadje nesto zbog cega bi mogli da kazu da je fotografija lazna, ali nazalost po njih nisu mogli.

Iskljucili su mogucnost duple ekspozicije (koja je inace u vreme kad nije bilo Fotosopa bila tipican fazon za manipulisanje fotografijama), kao i to da je na fotografiji ziva osoba namestena da izgleda kao duh. Jedan skeptik je tvrdio da osoba sa slike "baca" senku, medjutim strucnjaci koji su analizirali fotografiju tvrde da je to samo prirodna senka podrucja. Takodje, ako osoba sa slike baca senku u tom smeru, kako to da to nije slucaj sa svime ostalim sto se nalazi u kadru?

Eto toliko o istoriji same lokacije i najpoznatijoj fotografiji, sada cu postaviti neke fotografije i komentare "iz prve ruke", i to uglavnom novije, iz poslednje dve-tri godine.

Men' se ćini da je malo podeblja, ono slatko popunjena (termin za debeljuce koje bi da se osećaju dopadljivo)... dama sedi sama zato što:

a) želi nekoga da preplaši, i to baš na napuštenom groblju gde niko ne zalazi, znači, ima da čeka do besvesti
b) Nije maznula frajera na onom svetu jer je debela a konkurencija je jako oštra (zamislite sve umrle žene od postanka čoveka pa do danas. Ima ih bre na stotine milijardi na kvadrat. )
c) ona u stvari ne postoji jer je to montaža nekog kretena koji se loži na "slatko popunjene!"

Odaberi ago šta ti srcu drago! :)

Back