jolemisa
Buduća legenda
- Poruka
- 32.063
Pa nece niko da ih zakopava,a drzava nece da obezbedi nesto odredjeno za takav otpad.Kod nas u kontejner ide sve,a retko ih prazne,a naplacuju redovno.Jos su sada podigli cenu.kao i svi pretpostavljam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa nece niko da ih zakopava,a drzava nece da obezbedi nesto odredjeno za takav otpad.Kod nas u kontejner ide sve,a retko ih prazne,a naplacuju redovno.Jos su sada podigli cenu.kao i svi pretpostavljam
Akumulatore,prolaze cesto cigani i kupe,a baterije,gde drugo nego u kontejner.gde bacate stare baterije i akumulatore??
ima kod mene u komsiluku sakupljacaAkumulatore,prolaze cesto cigani i kupe,a baterije,gde drugo nego u kontejner.
to je zanimljivo.Za stare baterije postoji mogucnost da se ubace u neke za to predvidjene kutije u Lidlovim prodavnicama, to i radim.
Srecom kod nas u okolino to ne rade.Imaju kipe na povrsinskom Kopu Kolubare i tamo to rade.ima kod mene u komsiluku sakupljaca
kad zapale kablove odma ides da povracas u kupatilo
ponekad mi je strasno kad shvatim gde zivim, ko da sam u bangladesu
probaj Dr. Max apoteke..meni oni primaju stare lekove...S vremena na vreme prodjem kroz kucnu apoteku (po pitanju kucne apoteke sigurno nisam izuzetak), i pregledam da li je nekom leku istekao rok trajanja. I uvek se nadje nesto.
E sad, krenem da bacim lekove u djubre a onda se setim vince, setim se kanadjana koji kazu 'bacajte sta god hocete u kanalizaciju, sve cistimo i recikliramo, teske metale, ulja, ali za zivu glavu nemojte da bacate medikamente i lekove u kanalizaciju', a to sa vincom je da koliko je meni poznato svo ovo nase djubre zavrsi na nekoj vincanskoj livadi pa i lekovi i medikamenti. Naravno znate da je veliki problem sa antibioticima da prestaju da budu efikasni zato sto su bakterije naucile da ih jedu. I tako, nit da bacim u djubre nit da bacim u wc solju. Skupio sam kesicu lekova i danas posto sam bazao svratio sam u nekoliko apoteka sa pitanjem: 'da li primate istekle lekove za uredjeno unistavanje ili sta vec radite sa njima' ?
Usao sam u 10 apoteka. U jednoj mi kazu - idite tu i tu - ta apoteka prima to, mi ne smemo zabranjuje nam inspekcija
slali su me cak na batajnicki put (ko da cu ja sad da uzmem kesicu lekova i sa tih mozda 10tak kutija odem u neki *ickovac samo da lekovi budu kako treba unisteni ili stavec)
Uz svo duzno postovanje nije mi jasno, apoteke prodaju lekove, i njima istice roba ako je ne prodaju - sta je sad razlicito sto sam ja doneo istekle lekove ili oni imaju da bace svoje istekle lekove?
Jesu li realni ovi iz inspekcije kad ih sprecavaju da skupljaju to, pa ja mogu u prvu kantu da zavrljacim lekove i zabole me djura postar...
Mozda ja malo vise mislim na prirodu, mozda smaram, ali lekovi u prirodi mislim da nisu dobra stvar, olupace nam se o glavu kao sto nam se olupalo i to sa antibioticima.
Ajde mislite malo naglas. Kakva su vam iskustva? Sta radite sa isteklim lekovima?
(btw kazu neki narkici da istekli bensedini dobro rade) ... (mozda nadjem nekog za 'reciklazu')
hvala! Imam izgleda par njih u okolini, nikad nisam cuo za njih (i nije da mi je bas usput, ali moze da bude)probaj Dr. Max apoteke..meni oni primaju stare lekove...
Odneseš u apoteku koja prima. Ima ih. Dobar dio neće da uzme lijekove sa isteklim rokom jer je to njima trošak. One plaćaju uništavanje.Sve potpuno jasno i glasno i potpuno beskorisno za 'moj' problem.
Voleo bih da bacim lekove na 'uredjen' nacin - sta treba da radim tj kako?
Akumulator dam onom od kog kupujem nov. Umanji se tako cijena novog za neki mali procenat.gde bacate stare baterije i akumulatore??
S vremena na vreme prodjem kroz kucnu apoteku (po pitanju kucne apoteke sigurno nisam izuzetak), i pregledam da li je nekom leku istekao rok trajanja. I uvek se nadje nesto.
E sad, krenem da bacim lekove u djubre a onda se setim vince, setim se kanadjana koji kazu 'bacajte sta god hocete u kanalizaciju, sve cistimo i recikliramo, teske metale, ulja, ali za zivu glavu nemojte da bacate medikamente i lekove u kanalizaciju', a to sa vincom je da koliko je meni poznato svo ovo nase djubre zavrsi na nekoj vincanskoj livadi pa i lekovi i medikamenti. Naravno znate da je veliki problem sa antibioticima da prestaju da budu efikasni zato sto su bakterije naucile da ih jedu. I tako, nit da bacim u djubre nit da bacim u wc solju. Skupio sam kesicu lekova i danas posto sam bazao svratio sam u nekoliko apoteka sa pitanjem: 'da li primate istekle lekove za uredjeno unistavanje ili sta vec radite sa njima' ?
Usao sam u 10 apoteka. U jednoj mi kazu - idite tu i tu - ta apoteka prima to, mi ne smemo zabranjuje nam inspekcija
slali su me cak na batajnicki put (ko da cu ja sad da uzmem kesicu lekova i sa tih mozda 10tak kutija odem u neki *ickovac samo da lekovi budu kako treba unisteni ili stavec)
Uz svo duzno postovanje nije mi jasno, apoteke prodaju lekove, i njima istice roba ako je ne prodaju - sta je sad razlicito sto sam ja doneo istekle lekove ili oni imaju da bace svoje istekle lekove?
Jesu li realni ovi iz inspekcije kad ih sprecavaju da skupljaju to, pa ja mogu u prvu kantu da zavrljacim lekove i zabole me djura postar...
Mozda ja malo vise mislim na prirodu, mozda smaram, ali lekovi u prirodi mislim da nisu dobra stvar, olupace nam se o glavu kao sto nam se olupalo i to sa antibioticima.
Ajde mislite malo naglas. Kakva su vam iskustva? Sta radite sa isteklim lekovima?
(btw kazu neki narkici da istekli bensedini dobro rade) ... (mozda nadjem nekog za 'reciklazu')
E jeste vi Bosanci nekad teški - pa pusti čovjeka da zaradi na tebi.Akumulator dam onom od kog kupujem nov. Umanji se tako cijena novog za neki mali procenat.
Takva je njihova praksa.E jeste vi Bosanci nekad teški - pa pusti čovjeka da zaradi na tebi.
Ispade bolje prodavat televizora nego komulator za auto.
Sad će ti se jave isključivo pošteni:gde bacate stare baterije i akumulatore??
Ni ti ne spavaš?Takva je njihova praksa.
Truješ jetru badava.Bacam lekove samo kojima je prosao rok vise od godinu dana.Inace redovno pijem svoju terapiju i nema viska.To su vecinom suplementi.
U reku zajedno sa veš mašinamagde bacate stare baterije i akumulatore??
Za to barem neke prodavnice imaju kutije za odlaganje baterija. Sin ih skuplja pa ih odloži tamo.gde bacate stare baterije i akumulatore??
Spali u kanti za đubre ispred skupštine evo sad će biti protestaja sam obilazila apoteke, niko nije hteo da primi lekove sa isteklim rokom...
stavila sam u providnu kesu, i zakačila na kontejner...računam da je ipak neko uzeo i iskoristio (popio ili prodao na buvljaku)
pa prvo da zaspemo poslovnicu globaltela/mts ambalažom, pa ćemo onda tu drugu akcijuSpali u kanti za đubre ispred skupštine evo sad će biti protesta![]()
pogotovo ove litijumskeSpali u kanti za đubre ispred skupštine evo sad će biti protesta![]()
Ja još uvek koristim freepa prvo da zaspemo poslovnicu globaltela/mts ambalažom, pa ćemo onda tu drugu akciju