BABE 'GATARE' i TUMACI(CE) NATALNIH karaTA

hellen i betmi optereceni smrcu il' mi se cini? :lol:

ja sam se kao klinka davila i pocela da potanjam
u tom potanjanju puk'o me onaj fles-moj zivot u mnogo 'slika'
onokao meni najupecatljiviji trenuci u zivotu-
tata koji me nosi na krkacama, a ja dodatno uzjahujem i kikocem se
mama koja me kupa i peni i sebi lice da bi me zasmejavala
sestra koja me uci kako da lakiram nokte, a ja sve upijam kako jer mi mnogo bitno
ja na pobednickom tronu zbog pobede na krosu
.....i tako jos bezbroj momenata

a posto je to bilo na bazenu (olimpijcu na kosutnjaku)
u jednom momentu osetim pritisak vode koji me izbacuje na povrsinu
i tako se eto spasem :)

posto mislim da je to neki uvod u smrt, a meni uopste nije bilo strasno,
ne plasim se smrti (plasim se samo eventualno bolne smrti, al' nekako mislim da nece biti bolna-ovo zvuci kontradiktorno, ali ima smisla.. :))

ja kod 'natalkinje' nisam otisla da mi kaze to kao kad cu da mrem i te stvari
mislim da svako ide kod tako nekog kad ima neku muku u zivotu
tipa zna da mu predstoji neka prekretnica
ili mu se nista ne desava (pa kao da vidi kad ce nesto da pocne)
ili prosto da mu taj neko nekako da neki savet kako i sta dalje

ja sam tada otisla zato sto me izvesni bivsi proganjao (u bukvalnom smislu te reci)
pa sam 'tela da cujem da l' ce da mi kaze nesto o tome-kad cu da ga se oslobodim
a ona mi svasta nesto kazala, a njega ni ne pomenu :lol:
svasta mi je od nebitnih stvari pogodila, a od bitnih skoro nista

sad opet imam neku nedoumicu pa se mislim da l' d' idem :)
ne kod nje naravno

:)
ilivam karti
:)

da li ste ih posecivali, kol'ko ste im poverovali,
da li su vam nesto 'pogodili',
da li su uticali na neke vase odluke
i
sta su vam kazali? :p

p.s. al' nemojte da smarate : )
Svaki put kada dodjem u Srbiju, ovih godina koliko nisam tamo nego tu :D ja obavezno gledam na teveju u kasnim vecernjim satima one prorocice, astrologe i kako god se zovu. Mene to potpuno odusevljava. One su genijalne! Ko je vama kriv sto ste ovce, pa se lozite na njihove price :lol: ali ako ih gledate sa poslovno-zabavne strane... zene su sve talentovani komicari ... i usput odlicno zaradjuju. I ja bih volela da sam pametna kao one da mogu da radim taj poso :)

Svaki put kada dodjem u Srbiju, ovih godina koliko nisam tamo nego tu :D ja obavezno gledam na teveju u kasnim vecernjim satima one prorocice, astrologe i kako god se zovu. Mene to potpuno odusevljava. One su genijalne! Ko je vama kriv sto ste ovce, pa se lozite na njihove price :lol: ali ako ih gledate sa poslovno-zabavne strane... zene su sve talentovani komicari ... i usput odlicno zaradjuju. I ja bih volela da sam pametna kao one da mogu da radim taj poso :)

Свет се код Етотако дели на ВАС и на МЕНЕ.:lol:

moja mama je davno zbog bolesti moje tetke isla kod neke gatare, tumacice sudbine..sta li je..

kad je zavrsila sa pricom za tetku ponudila joj sama da joj isprica i za decu..
mama pokazala slike i vrtela glavom na sve sto je cula..tad sam imala petnaestak god..

smejale smo se zajedno kad nam je prepricavala posle kuci..

rekla joj je da cu biti uspesna u poslu i udati se za osobu dosta stariju od sebe..i razvesti..da ce mi posle toga zivot promeniti neko vise od deset godina mladji..

prestala sam tome da se smejem kad se ostvarilo.

Imala sam jednog druga koji je bio opsednut gatarama.Mene u susutini,proricanje sudbine i magija zanimaju mada samo u domenu teorije.Nikad nista nisam pokusavala,ali sam dosta slusala i citala o tome.
Nekoliko puta sam otisla sa drugaricama kod pojedinih prorocica i astrologa.
Ponekad bih se zgadila kada bih videla kakvi su to ljudi foliranti i kako se poigravaju sa tudjom nesrecom.Opet,ponekad bih izasla od njih zantrigirana kako su dobri psiholozi.Samo nekoliko puta u zivotu sam ostala bez daha nad darom nekih od njih.
Jednom sam otisla kod te gatare sa tim mojim drugom.On je prosto bio opsednut time da ce mu se desiti nesto lose,da neko i nesto rade protiv njega,itd,itd...Iako je bio sasvim ok decko imao je te svoje uobrazilje.
Elem,nagovori on mene da odem kod nje.Ja prvio nisam htela,bila sam u fazonu da cu de se navadim i ja na te price,ali posto sam tada bila u fazi velike ljubavne patnje,pristanem ja i odem sa njim.
Takvu zenu nikada nisam srela.Naizgled prosecna,dobrodrzeca starica,kakvu mozda srecete svakog dana,na ulici,u prodavnici...Ali kada se malo bolje covek zagleda u nju shvati da ima nesto cudno u tom liku,posebno u tim ocima i pogledu.
Zacudilo me je sto nije htela da ''gleda''svakom.Mozes da joj nudis milione i ne znam sta sve,ali ako ona nece,tu je kraj price.Videla sam da je par ljudi odbila.
Meni je primila.Prvo mi je pricala o mojoj licnosti,strahovima,blokadama,mogucnostima....
"klasicna zvaka"pomislila sam,posto sam vec uz svoje drugarice susrela mnogo tih vidovnjaka.
A onda je pocela....zapisivala sam.Gledala je u tarot karte.
Pogodila je cak neke stvari koje su me plasile u snovima.Isla je daleko u buducnost.
Tada nisam mogla da znam da li je to tacno ili ne.Samo,posle tog susreta nisam se osecala isto.Kao da sam osetila neki smiraj,bio je to neki cudan osceaj koji ne mogu opisati.
Mnogo toga je pogodila.Slobodno mogu reci sve dogadjaje koje je navela desili su se,eventualno je promasila za neku godinu.
Bilo je to davno.Visenisam isla ni kod kakvih proroka.Jedino ponekad sa drugaricama otvorim obicne,igracke karte,ali cisto iz zezanja.
Sigurno je da u svemu tome ima dosta prevare i lazi.Ali postoji taj mali broj ljudi koji zaista ima neke moci.I oni to,poput ove zene ne rade za novac.Ja sam htela da joj ostavim simbolicnu sumu.Nije prihvatila.Rekla mi je samo da ako mi je pomogla.ako njene smernice i saveti budu dobri za mene,bice joj dovoljno.
Jedva je prihvatila i poklon od tog mog druga,koji je inace voleo da slika,pa joj je jednu jako lepo sliku poklonio.

cuj pravi proroci ne govore eksplicitno nego ko pitije neshto izmrmljaju neku nebulozu pa sad ti skapirahj ako mozesh. tako ja zamishljam pravog proroka

inache kupila sam knjigu Prakticna intuicija mogu cak i da ti je dam ako hoces posto sam je reshila onako malo me je nervirala ali moze covek da se zabavi.

ma svako od nas ima nekad te moci neko mozda izrazenije a mozhda se nekim treningom mogu malo vise kontrolisati tj biti ih svestan *nasta ukazuje ova knjiga ali meni sama knjiga nije bila dovoljna, cak taj neki jako intuitivni period kod mene odavno ne traje ali ni tad nije bio pod nekom kontrolom nego neki splet cudnih slucajnosti ok ne toliko jak ali jaci nego inace

ok postoje ti ljudi koji mozda zaista imaju to jako izrazeno i ne mogu svakog da "citaju" a mozda se neki polakome na neki svoj uspeh pa onda na 10 mesta lazu a na dva im se otvara

mislim da u americi sad postoje ti kursevi za razvijaenj intuicije ali meni je to malo previshe. doduse dopao mi se forum sa kog su me shutnuli :I

Poslednja izmena:
Ja sam bila i kod "gatara" i kod numerologa,dosta,da ne kažem sve,sve iz prošlosti,rekle su mi i za budućnost,ali....rekle su mi šta mi se sprema ako ne preduzmem neke stvari,naravno da nisam ništa preduzela,jer nisam verovala da budućnost može da se predvidi,kao prošlost...jer prošlost stoji,ne možeš je menjati,i to može da se vidi,mislila sam....a onda se desilo to što su rekle.Htela sam da crknem od muke što nisam nešto preduzela,kad sam već bila upozorena.Pa sam opet otišla...možda nešto može da bude...ali ne može,idemo dalje.A onda mi je numerolog rekla da neke stvari stoje,mogu se predvideti,pitanje je vremena kad će se nešto desiti,nešto...ono što mora da se desi.

A onda sam se setila fantastičnog filma "Vrata sudbine"!To je to,ono što stoji da ti se desi,desiće se,na ovaj ili onaj način,pre ili kasnije!Pitanje je koliko smo jaki,i spremni da se suočimo sa...sudbinom,da tako kažem.

Ја сам само једном отишла и то да ''чувам страх'' другарици (њој је то био први и последњи пут)... Баба је имала неке лисичије очи, била је проста али очигледно мудра и добар посматрач.
Ништ аније погодила, али је све време напипавала... Рат је, много наши вршњаци мобилисани, она каже мојој другарици да јој је неко страдао у рату. Другарица каже да није. ''Па онда је макар рањен.'' Није. ''Па размисли мало, сигурно знаш некога ко јесте рањен у рату''...па тако ископамо неког момка са којим смо ишле у школу, али не у исти разред, нити смо се икад дружиле са њим... А баба сва срећна што је погодила.
Па онда настави да нагађа:'''Имаш маму?'' Имам. ''Она је старија жена, видим да је болесна''... Није. ''Па мислим, није јако болесна, али има неку бољку''... Нема. ''Па, веровтно је боле ноге...''(а њена мама била риба и по у штиклама од дванаест цм )

..И све тако. Натукне нешто, па онда гледа реакцију, па према томе усмерава даља ''погађања''...

(Тај принцип сам ја користила код гледања у шољу неким клинкама из родбине. Оне се одушевљавале како све погађам, а како и не бих кад знам шта су преокупације петнаестогодишњих клинки...''посматрају те неке очи, он те воли али не сме да ти приђе...бла, бла..''
Проблем је настао када су оне то испричале по родбини, па ми сутра дошао чопор стрина и тетака да им свима гледам у шољу, јер се прочуло како ''све погађам''!!! )
pa upravo tako :D fora je u tome da se gleda reakcija osobe kojoj se 'proriče' , i da se na osnovu toga oblikuju pogađanja. ali nije svako za to, treba biti mudar, treba biti rođen psiholog :)
inače ne verujem u vidovnjake i slično, astrologiju ne posmatram kao nauku jer ona to i nije... ali mi je fascinantno sa koliko moći takozvani vidovnjaci upravljaju ljudima. i mislim da bih volela jednom da probam da nekom proričem :lol: pretpostavljam da se nakon nekog vremena uđe u štos, ako se ima imalo talenta (za psihologiju, da se razumemo ;) )

Back