B. Trifunović: Prvi korak opozicija uradila, ima još puno koraka da se uradi

zaluđenik

Domaćin
Poruka
4.199
https://www.danas.rs/politika/b-tri...zija-uradila-ima-jos-puno-koraka-da-se-uradi/

Trifunović: Prvi korak opozicija uradila, ima ih još puno

Jedan od organizatora i govornika na protestima „Jedan od pet miliona“, glumac Branislav Trifunović ocenio je danas da je ideja o prelaznoj vladi „prvi korak“ ali da je prerano reći da je opozicija time ponudila plan građanima, na šta ih je on pozvao tokom protestnog okupljanja prošle subote.
bane-trifunovic-FoNet-Aleksandar-Barda-1-678x381.jpg

„Neki prvi korak je napravljen, ali ima još puno koraka da se uradi“, rekao je Trifunović za agenciju Beta, komentarišući ideju Saveza za Srbiju i naveo da taj korak vidi kao „zrno dobre volje“ i „delić cele priče“.
Prema njegovim rečima, potrebno je da opozicija ponudi još puno toga da bi to bilo plan, kao što je na primer niz budućih zakona, pa je „rano govoriti o njihovoj ponudi jer nema tu ničega još konkretnog“.
Trifunović napominje da plan sa kojim bi izašla opozicija mora da prođe kroz „filter ljudi koji nisu članovi stranke a itekako su pozvani da pričaju o tome“ i koji, kaže, znaju više nego on.
Prema njegovim rečima, to znači javnu raspravu o takvom predlogu, a ako bi to bio okrugli sto, „svakako ne može da bude samo jedan“.
Na pitanje da li bi neko od organizatora protesta prisustvovo takvoj javnoj raspravi, Trifunović je rekao da bi „verovatno neko bio tu“.
„Nas itekako zanima šta imaju da kažu“, naglasio je Trifunović.
„Ali, da vidimo šta će biti, pa da pričamo kad se to desi“, rekao je Trifunović dodajući da „što pre opozicija izađe sa predlogom, to bolje“.
Branislav Trifunović je prošle subote na protestu u Beogradu pozvao opoziciju da ponudi plan građanima.
„Hoćemo dogovor, ne da neko ponovo bude vlast, hoćemo plan kako će se napraviti sistem da se ovo zlo nikad ne ponovi, da niko nikad ne dođe u priliku da radi ovo zlo… Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo i kako ćemo da vas smenimo“, rekao je tada Trifunović.
Juče je otvorena tema na ovu vest, ali uz blago rečeno preoštar komentar, pa je dobila katanac.
Da ne bismo uskratili raspravu na ovu vest, evo je ponovo.

Dakle, šta mislite o ovoj izjavi B. Trifunovića? Da li će opozicija pristati na kontrolu (naravno, ako postane vlast)? Da li će dati odgovor na pitanje "kako ćemo da vas kontrolišemo i kako ćemo da vas smenimo"? Ali da taj sistem radi... pričalo se uvek o tome, a i dalje spada pod SCI-FI.

Ма ко је бре Бранислав Трифуновић да он као одређује да ли је 'план у 30 тачака', а који од момента када га је потписало десет организација представља управо ту понуду грађанима Србије од стране анти-вучићевске опозиције , довољан или није?! Па јел` ће то Бранислав Трифуновић да одређује? Ко је њега делегирао за то? Нико, већ се сам наметнуо на кварно, јер Бранислав Трифуновић је позван само као говорник на први протест у Београду, и није био међу организаторима протеста. Миц-по-миц, Бранислав Трифуновић је самог себе поставио за некакву, да парафразирам Санду Рашковић, "моралну вертикалу" протеста. А када је тако политички "паметан" како је умислио, и хоће да се гузи као некакав вођа протеста (што он није јер вође протеста нема), како му није пало на памет да на протесту прочита програм СзС у '30 тачака' и пита народ да ли то приихвата те да подигне руку ако прихвата? То се зове акламација, и тако су гласали грађани у древној Атини, колевци демократије. Није се сетио или зато што је политичка дилеја, или зато што има скривену агенду да уништи протест; треће не постоји.
Бранислава Трифуновића по мом мишљењу треба одмах удаљити са протеста или у најбољем случају да представници СзС са њим обаве разговор који ће се снимати, тако да ако Бранислав Трифуновић после прекрши договорено и када буде удаљен са протеста, да не може да измишља и лаже по новинама.

Ма ко је бре Бранислав Трифуновић да он као одређује да ли је 'план у 30 тачака', а који од момента када га је потписало десет организација представља управо ту понуду грађанима Србије од стране анти-вучићевске опозиције , довољан или није?! Па јел` ће то Бранислав Трифуновић да одређује? Ко је њега делегирао за то? Нико, већ се сам наметнуо на кварно, јер Бранислав Трифуновић је позван само као говорник на први протест у Београду, и није био међу организаторима протеста. Миц-по-миц, Бранислав Трифуновић је самог себе поставио за некакву, да парафразирам Санду Рашковић, "моралну вертикалу" протеста. А када је тако политички "паметан" како је умислио, и хоће да се гузи као некакав вођа протеста (што он није јер вође протеста нема), како му није пало на памет да на протесту прочита програм СзС у '30 тачака' и пита народ да ли то приихвата те да подигне руку ако прихвата? То се зове акламација, и тако су гласали грађани у древној Атини, колевци демократије. Није се сетио или зато што је политичка дилеја, или зато што има скривену агенду да уништи протест; треће не постоји.
Бранислава Трифуновића по мом мишљењу треба одмах удаљити са протеста или у најбољем случају да представници СзС са њим обаве разговор који ће се снимати, тако да ако Бранислав Трифуновић после прекрши договорено и када буде удаљен са протеста, да не може да измишља и лаже по новинама.

Inače tvoje mišljenje je vrlo bitno. Naročito pošto svakako protestuješ samo preko interneta. Ma koliko ja ne podnosio njih dvojicu ovaj put je u pravu. I žalosno je da je to prije shvatio on nego opozicija.

Ма ко је бре Бранислав Трифуновић да он као одређује да ли је 'план у 30 тачака', а који од момента када га је потписало десет организација представља управо ту понуду грађанима Србије од стране анти-вучићевске опозиције , довољан или није?!
Неко кога већина протестаната радије слуша него било кога из политичке структуре протеста- Ђиласа, Јеремића или Обрадовића.
И знам зашто ти то смета...z:D

Jel se bre vi zaje.bavate. Prelazna vlada. Razumem ja konkretne zahteve, smeniti ovog i onog, objektivnije izvestavanje i te stvari. A onda zalazimo u zonu naucne fantastike. Posle 5. oktobra pobeda je ostvarena na predsednickim izborima, dok je skupstina jos bila pod vecinskom kontrolom SPS/a. Ali u tom slucaju je tek formirana prelazna vlada koju su cinili po jedan predstavnik SPS/a, DOS/a i ako se ne varam SPO/a. Ali ta vlada je sluzila samo da obezbedi minimalno funcionisanje drzave do raspisivanja novih izbora koji su uskoro i raspisani.

Dakle cak je 5. oktobra uslov za prelaznu vladu bila pobeda opozicije makar negde. Danas, ova opozicija ne moze da pobedi na izboru za predsednika skupstine stanara, a kamoli na negde drugde. Na osnovu kakve snage se onda trazi ucesce u prelaznoj vladi. Zasto bi naprednjaci trebali sada da se povinuju tom zahtevu. Kapiram ja, argument opozicije, neregularna kampanja, sto donekle ima smisla, jer su veci mediji mahom zatvoreni za opoziciju, ali tako je bilo i dok su ovi bili opozicija pa su pobedili. Pa tako je bilo i za vreme Milosevica pa je ovan na kraju srusen i to na izborima, sto je narod morao da potvrdi i na ulici. Ali danas kada imate istrazivanja javnog mnjenja koja govore da je podrska opoziciji na najvise trecini podrske vladajucoj garnituri, i kada se to skoro uvek potvrdi na izborima odakle takva samouvereost. I Milosevic i Tadic su pali kada je sazrelo vreme, kada je situacija bila pola pola (odnosno malo vise od pola). Sada smo jos daleko od toga.

Najveci blagoslov za Srbiju bi bila brzo menjanje vlasti, da svaka vlast plati greske i da se politicari suoce sa time da nisu nezamenjivi. Tek onda pocinje da se radja politicka odgovornost. Kada nema opasnosti od smene vlasti koliko god lose radio, onda samo raste bahatost. DOS, odnosno DS je to savrseno demonstrirao u poslednjih nekoliko godina mandata. Sve pocinje od kraduckanja, da se ne vidi, pa kada nema kazne na izborima onda sve vise, na kraju pred tvojim ocima.

Ovo pricam jer je DS postavio tako niske standarde da je bilo kome, cak i SNS/u lako da budu bolji od njih. A i dalje se nude kao opozicija, kao alternativa. Pa narod kada ih vidi digne ruke i od glasanja i od svega, bez obzira koliko im se AV i ekipa gade.

Komsija kako ko je Bane Trifunovic,pa covek koji je okupio 40 000 ljudi na protestu! Kako je to uspeo ?Pa tako sto nije dozvolio strankama da to upropaste, Nema recikliranja propalih politicara,samo novi ljudi dolaze u obzir, Bez obzira ko ti je simpatican,

Ма какви он окупио, будалаштина. Да се мало подсетимо како је све ишло од самих почетака ових протеста. Протести су кренули са првом протестном шетњом у Крушевцу коју је организовао Савез за Србију одмах после покушаја убиства једног од лидера СзС друга Борка Стефановића. Инспирисани тим окупљањем у Крушевцу, група ПРОТИВ ДИКТАТУРЕ осмишљава први протест у Београду под називом СТОП КРВАВИМ КОШУЉАМА и као говорнике најављује Мирјану Карановић, Душка Вујошевића и Бранислава Трифуновића који једини говори на том првом протесту јер су наводно неке екстремне групе претиле да ће прекину говор Мирјане Карановић. Онда се по инерцији ствари, како обично бива код таквих ад-хок организација, Бранислав Трифуновић као говорник позива и на следеће протесте, а да би он сада себе представљао као вођу истих што нема везе са животом. Нити је он некакав народни вођа нити он има капацитет за то. Позната личност, глумац и ништа више.

Poslednja izmena:
https://www.danas.rs/politika/b-tri...zija-uradila-ima-jos-puno-koraka-da-se-uradi/

Juče je otvorena tema na ovu vest, ali uz blago rečeno preoštar komentar, pa je dobila katanac.
Da ne bismo uskratili raspravu na ovu vest, evo je ponovo.

Dakle, šta mislite o ovoj izjavi B. Trifunovića? Da li će opozicija pristati na kontrolu (naravno, ako postane vlast)? Da li će dati odgovor na pitanje "kako ćemo da vas kontrolišemo i kako ćemo da vas smenimo"? Ali da taj sistem radi... pričalo se uvek o tome, a i dalje spada pod SCI-FI.

Зоки Живковић, Коштуница и Тадић су уредно смењивани на изборима.

Неко кога већина протестаната радије слуша него било кога из политичке структуре протеста- Ђиласа, Јеремића или Обрадовића.
И знам зашто ти то смета...z:D

Па слуша га јер је он доведен од организатора да ту прича још на првом протесту. Није маса узвикивала "хоћемо Банета Трифуновића" па га они довели, већ су га позвали организатори заједно са Мирјаном Карановић и Душком Вујошевићем на први протест. А сада се он сам намеће као вођа протеста што он није.
Нико се из СзС није наметао да говори, не лажи и не замењуј тезе, чак су се лидери СзС повукли из првог реда већ после првог протеста, али СзС неће ни да дозволи да га један говнарко Бане Трифуновић прозива на протестима, а да при томе није ни питао народ да ли прихвата 'програм у 30 тачака' Савеза за Србију претходно га прочитавши на протесту уместо што жвалави безвезе, па како сам горе већ објаснио да народ акламацијом то одобри или извижди.
А почео је Трифуновић и да се меша у саму организацију протеста и то са јасном намером да се он пита за све. Па је тако спречио бацање јаја на РТС што је било у плану организатора после неуслишавања захтева да РТС одвоји пет минута у главној информативној емисији за београдске протесте али и за протесте који су се у међувремену почели одржавати широм Србије.

Узгред буди речено, када смо већ код говорника, до сада најбољи говор, може се чак казати историјски говор, одржао је Никола Којо, а не Бранислав Трифуновић.

Poslednja izmena:
Ма какви он окупио, будалаштина. Да се мало предсетимо како је све ишло од самих почетака ових протеста. Протести су кренули са првом протестном шетњом у Крушевцу коју је организовао Савез за Србију одмах после покушаја убиства једног од лидера СзС друга Борка Стефановића. Инспирисани тим окупљањем у Крушевцу, група ПРОТИВ ДИКТАТУРЕ осмишљава протест под називом СТОП КРВАВИМ КОШУЉАМА и као говорнике најављује Мирјану Карановић, Душка Вујошевића и Бранислава Трифуновића који једини говори на том првом протесту јер су наводно неке екстремне групе претиле да ће прекину говор Мирјане Карановић. Онда се по инерцији ствари, како обично бива код таквих ад-хок организација, Бранислав Трифуновић као говорник позива и на следеће протесте, а да би он сада себе представљао као вођу истих што нема везе са животом. Нити је он некакав народни вођа нити он има капацитет за то. Позната личност, глумац и ништа више.
Nisi li baš ti mene ubeđivao da proteste nije organizovala opozicija (iako si opet baš ti otvarao teme "Đilas poziva 1" i "Đilas poziva 2")*, već da su proteste organizovali B. Trifunović i ona ženska... kako se zvaše? Nije ni bitno.

Зоки Живковић, Коштуница и Тадић су уредно смењивани на изборима.
Znači da može. Sa istim biračkim spiskovima.
Tačno je da mnogi mrtvi nisu izbrisani, ali nisu ni onda bili izbrisani, a sigurno nisu novi upisani. Neki su na tim spiskovima već 20 godina, pa nisu izbrisani u periodu '00-'12.

* - Teme su "Đilas poziva na proteste 8.12." i "Đilas poziva na nastavak protesta 15.12."

Nisi li baš ti mene ubeđivao da proteste nije organizovala opozicija (iako si opet baš ti otvarao teme "Đilas poziva 1" i "Đilas poziva 2")*, već da su proteste organizovali B. Trifunović i ona ženska... kako se zvaše? Nije ni bitno.
Ти, дрски човече- сумњаш у Комшијино политичко поштење!?z:shock:
Ја уопште не сумњам!z:mrgreen:
Знам да би продао целу Србију, без да трепне, само да гледа наше пропадање...z:D

- - - - - - - - - -

Чим ти то као СНС бот кажеш, Банета одма` треба скинути са оног камиона!
Ма, Комшо, ти треба да водиш колону!
Пету...z:mrgreen:

Nisi li baš ti mene ubeđivao da proteste nije organizovala opozicija (iako si opet baš ti otvarao teme "Đilas poziva 1" i "Đilas poziva 2")*, već da su proteste organizovali B. Trifunović i ona ženska... kako se zvaše?

И ја сам погрешно мислио да је он учествовао у организацији првог протеста у Београду, али није, већ је од стране групе ПРОТИВ ДИКТАТУРЕ позван као говорник заједно са Мирјаном Карановић и Душком Вујошевићем, па је услед наводних претњи Карановићки и Вујошевићу, од њих троје говорио само Бранислав Трифуновић.

Ово су организатори протеста, а који су 2017 године организовали своје колеге студенте у протесте после крађе гласова и документованих превара на председничким изборима исте године:

Ти си још један доказ да Браниславу Трифуновићу треба забранити да се попне на камион са озвучењем.

Znaš komšo i ti ja smo u tom smislu nebitni likovi. Oko tih protesta ni ja ti se ništa ne pitamo. A zašto ti tako burno reaguješ na njegovu istinitu izjavu i slaganje forumaša sa njim valjda samo ti znaš.

Komso zaista bi trebalo da se dogovoris prvo sam sa sobom koja je tvoja ultimativna prica. Prilicno si dezorjentisan i cesto si najveci neprijatelj sam sebi, pravi predstavnik opozicije. Dakle da li su proteste organizovali SZP i stranke ili su ovo gradjanski protesti gde su stranke samo statisti. Jer neka verzija ovih idealizivanihi protesta pada u vodu. Da li su ovo samo nezadovljni gradjani bez ikakvih stranaka, ili je ovo ipak stranacka prica. SNS ionako optuzuje da su ovo stranacki, odnosno politicki protesti, sto ti danas svojim pisanjem i potvrdjujes, iako si ih nekako predstavljao do skoro kao cisto gradjanske.

Ili da se dogovoris sa NIN-om oni u nedavnom izdanju pisali o ovim perjanicama protesta, Jeleni, Martinu i Aleksandru. Evo ti naslovne strane. Mlsim, vidi ti te nadr.kane face. Ako AV sada ne drhti u svom krevetu ja ne znam sta cini.

Vodje protesta.jpg

Komso zaista bi trebalo da se dogovoris prvo sam sa sobom koja je tvoja ultimativna prica. Prilicno si dezorjentisan i cesto si najveci neprijatelj sam sebi, pravi predstavnik opozicije. Dakle da li su proteste organizovali SZP i stranke ili su ovo gradjanski protesti gde su stranke samo statisti. Jer neka verzija ovih idealizivanihi protesta pada u vodu. Da li su ovo samo nezadovljni gradjani bez ikakvih stranaka, ili je ovo ipak stranacka prica. SNS ionako optuzuje da su ovo stranacki, odnosno politicki protesti, sto ti danas svojim pisanjem i potvrdjujes, iako si ih nekako predstavljao do skoro kao cisto gradjanske.

Ili da se dogovoris sa NIN-om oni u nedavnom izdanju pisali o ovim perjanicama protesta, Jeleni, Martinu i Aleksandru. Evo ti naslovne strane. Mlsim, vidi ti te nadr.kane face. Ako AV sada ne drhti u svom krevetu ja ne znam sta cini.

Pogledajte prilog 528170

Komša otvara još jednu temu "Vučić u panici - Tek su počeli"

Znaš komšo i ti ja smo u tom smislu nebitni likovi. Oko tih protesta ni ja ti se ništa ne pitamo. A zašto ti tako burno reaguješ na njegovu istinitu izjavu i slaganje forumaša sa njim valjda samo ti znaš.

Али ипак је прилично загонетно али и интересантно одгонетнути КО ЈЕ, КАДА и ГДЕ ИЗАБРАО БРАЋУ ТРИФУНОВИЋ ДА КРЕШТЕ И ТАНДРЧУ... ја не знам КО је потписник Захтева за одржавање протеста - можда су то жуте странке или појединци...... стварно има доста недоумица.....

Ja sam saglasan sa Komšom. Uz svo poštovanje prema Banetu Trifunoviću, ko je njega postavio za vođu protesta i osobu koja nešto odlučuje?

Kad sam video njegov komentar pre neki dan tipa "Opozicija nema program, samo priča o Vučiću", odmah mi je bilo jasno da je čovek diletant.

Ево га се*ре на твН1(интервју)........ тртља ли тртља тотално без мозга а свака трећа реч му је "овај", "овај", "овај" - потпуно лик није елоквентан али је зато умишљен........ циркус жутих постаје права загонетка.. треба открити КО СТОЈИ ИЗА ОВИХ "ПЕРФОРМАНСА"..........

Back