[B]A "BELA" HRONIKA !? [/B]

Filleo

Iskusan
Poruka
6.177
Video sam na jednom podforumu kako se kolege utrkuju ko će (kroz novootvorenu temu) više crnih i mračnih pojava, vesti i događaja iz svakodnevnog života (ljudi) oko nas da objavi;
takođe, primetio sam i kako je sve više negativnih i osuđujućih odgovora i izjašnjavanja na istim tim temama, što (hteo-ne hteo) treba i mogu da razumem !!
Ali, nisam primetio da je iko postavio temu, koja se dijametralno razlikuje od ostalih tema - temu, čiji bi se sažetak sveo na - Ljubav; Dobrotu; Požrtvovanje; Oproštaj; Saosećanje; Prihvatanje; Hrabrost; Pravednost; Uzdržljivost itd, kao da takvih pojava, vesti i događaja svakodnevno nema !?

Nisam ni novinar ni hroničar, ali se pitam - nepravda, tendencija/e ili nešto treće !?!?!?

Lepo nam nije nikakva vest !
Zato što je utopija...
I ne stanuje ovde !

Mi smo predvorje pakla,pa nam takve i teme....
Nažalost, stiče se takav utisak !!
Ali, i pored svega toga, ipak vidim i verujem da mnogi od nas, osim noći, poznaju i dan i da se njemu mnogo više raduju;
primećujem da ima i onih koji, osim crnih i mračnih boja, vide i koriste i one svetlije, vedrije boje, čak mnogo više, ređe i sa mnogo više zadovoljstva; čujem i "njušim" da neki ovde više Vole nego što Mrze ...
Dakle - ipak je, možda, utopija samo utopija, a verovatno je samo "dugačak red ispred čekaonice" !?!?

Uporedi ovo sa rimskom arenom..
niko tamo nije isao da gleda kako maze zveri i gladijatore,
vec da gledaju krv i smrt.
Pri tom,posebno je uzbudjenje sto si u ulozi gledaoca , a ne aktera u areni.

Zato je Rim i propao - jer niko od tih gledalaca nije ni znao ni umeo da primeti da je, zapravo, svako od njih takođe gladijator !?!
Ne znam, nekako mi se ne da da potpuno "povučem" paralelu, RUKA NEĆE DA "SLUŠA"!!

Nažalost, stiče se takav utisak !!
Ali, i pored svega toga, ipak vidim i verujem da mnogi od nas, osim noći, poznaju i dan i da se njemu mnogo više raduju;
primećujem da ima i onih koji, osim crnih i mračnih boja, vide i koriste i one svetlije, vedrije boje, čak mnogo više, ređe i sa mnogo više zadovoljstva; čujem i "njušim" da neki ovde više Vole nego što Mrze ...
Dakle - ipak je, možda, utopija samo utopija, a verovatno je samo "dugačak red ispred čekaonice" !?!?

Zato je Rim i propao - jer niko od tih gledalaca nije ni znao ni umeo da primeti da je, zapravo, svako od njih takođe gladijator !?!
Ne znam, nekako mi se ne da da potpuno "povučem" paralelu, RUKA NEĆE DA "SLUŠA"!!

Nije Rim zato propao, ali nema veze. Pojava koja je opisana karakterise mnoge drustvene zajednice i mnoge epohe (ustvari sve), mozda ne samo utopijska drustva sto rece g-din Grof Vronski :heart:
A da je svaki gledalac potencijalni gladijator, to je tacno...samo svaki misli da nije bas ON taj..:D

Ne vucem paralelu bukvalno,
samo mi se nametnula asocijacija kada sam videla uvod u temu..
postoji nesto u psihologiji ljudi ..nesto tako, da vole tudje nesrece dok za sebe stvaraju privid da su bezbedni..

U mnogim ozbiljnim drzavama zapadne evrope, favorizovanje losih vesti je strogo zabranjeno zakonom. I to nije bez razloga.
Na zalost , te iste zemljne, kad komanduju drugim drzavma, tamo ( ovde ) i te kako rade uparvo suprotno. Ubijanje potencije nacije je deo specijalnog rata.

Video sam na jednom podforumu kako se kolege utrkuju ko će (kroz novootvorenu temu) više crnih i mračnih pojava, vesti i događaja iz svakodnevnog života (ljudi) oko nas da objavi;
takođe, primetio sam i kako je sve više negativnih i osuđujućih odgovora i izjašnjavanja na istim tim temama, što (hteo-ne hteo) treba i mogu da razumem !!
Ali, nisam primetio da je iko postavio temu, koja se dijametralno razlikuje od ostalih tema - temu, čiji bi se sažetak sveo na - Ljubav; Dobrotu; Požrtvovanje; Oproštaj; Saosećanje; Prihvatanje; Hrabrost; Pravednost; Uzdržljivost itd, kao da takvih pojava, vesti i događaja svakodnevno nema !?

Nisam ni novinar ni hroničar, ali se pitam - nepravda, tendencija/e ili nešto treće !?!?!?

ode mi sad monolog :lol:

poenta je da kada pises o iskrenosti pozrtvovanosti dobroti prihvatanju i uopste o pravoj ljubavi sa romantikom bez patetike, ispadam da si folirant zaista patetican, licemer itd
ovde uglavnom, svaka cast izuzecima, postuju ljudi sa dosadom problemima na tom planu, samci koji traze kombinacije veze srodne duse stali...ili se jednostavno zezaju
zato i nema tema o ljubavi, onaj ko je srecan ima porodicu, nema komplekse ili je jednostavno zadovoljan, o tome ne pise, nema potrebu valjda
kada pogledam koliko se svi inate, koliko su frustrirani, traze ebacine zene devojke i kraljice
dodje mi da subijem, i da ukinem nalog, ili jednotavno svie nikad sa se ne ulogujem
al onda, koga briga, ljudi svasta rade, ako nista drugo naucis kojih profila licnosti ima i tako...
svako nadje ono sto trazi
a ne znaju da ...
ZIVOT JE LEP I JEDNOSTAVNO GA TREBA ZIVETI :zaljubljena:

a kome to sve pruziti kad sve sam olos

Da, a osvojila ga je i rasparčala ogromna armija plišanih meda na jednorozima koji su svima nosili kolače :lol: Mislim, Huni koji su svima želeli sreću i blagostanje..
Iako je ideja teme pozitivna (ali na pogrešnom mestu), ovo si lupio..

Elem, evo sajta koji predstavlja kul antipod crnoj hronici
http://www.mojheroj.com/sr/spisak-heroja.html

Nije Rim zato propao, ali nema veze. Pojava koja je opisana karakterise mnoge drustvene zajednice i mnoge epohe (ustvari sve), mozda ne samo utopijska drustva sto rece g-din Grof Vronski :heart:
A da je svaki gledalac potencijalni gladijator, to je tacno...samo svaki misli da nije bas ON taj..:D

Ne vucem paralelu bukvalno,
samo mi se nametnula asocijacija kada sam videla uvod u temu..
postoji nesto u psihologiji ljudi ..nesto tako, da vole tudje nesrece dok za sebe stvaraju privid da su bezbedni..
Razumeo sam, ni ja je bukvalno ne vučem, mada, kad malo bolje i šire razmislim o pomenutoj (psiho)patologiji i pojavama koje je određuju, možda bih i mogao !?!
ode mi sad monolog :lol:

poenta je da kada pises o iskrenosti pozrtvovanosti dobroti prihvatanju i uopste o pravoj ljubavi sa romantikom bez patetike, ispadam da si folirant zaista patetican, licemer itd
ovde uglavnom, svaka cast izuzecima, postuju ljudi sa dosadom problemima na tom planu, samci koji traze kombinacije veze srodne duse stali...ili se jednostavno zezaju
zato i nema tema o ljubavi, onaj ko je srecan ima porodicu, nema komplekse ili je jednostavno zadovoljan, o tome ne pise, nema potrebu valjda
kada pogledam koliko se svi inate, koliko su frustrirani, traze ebacine zene devojke i kraljice
dodje mi da subijem, i da ukinem nalog, ili jednotavno svie nikad sa se ne ulogujem
al onda, koga briga, ljudi svasta rade, ako nista drugo naucis kojih profila licnosti ima i tako...
svako nadje ono sto trazi
a ne znaju da ...
ZIVOT JE LEP I JEDNOSTAVNO GA TREBA ZIVETI :zaljubljena:
Ali da bismo svi znali koliko Život zaista ume i može da bude lep, potrebno je da se međusobno Volimo i Razumemo, a da Sreću i Radost, koje steknemo, nesebično i beograničeno podelimo drugome i sa drugim(a) !!! ...

a kome to sve pruziti kad sve sam olos
Ne znam, Đole - koliko god drugačije da izgleda, ja uvek vidim polu punu čašu !!

Људи пишу о ономе што их окружује.
Dobro, slažem se, ali smatram da krug ipak ima 360, a ne samo 180 !?!
Da, a osvojila ga je i rasparčala ogromna armija plišanih meda na jednorozima koji su svima nosili kolače :lol: Mislim, Huni koji su svima želeli sreću i blagostanje..
Iako je ideja teme pozitivna (ali na pogrešnom mestu), ovo si lupio..
Elem, evo sajta koji predstavlja kul antipod crnoj hronici
http://www.mojheroj.com/sr/spisak-heroja.html

Ne znam da su tema, vreme, mesto i ljudi pogrešni, ali zaista smatram da -
kad neko ne gaji, a samim tim i nema dovoljno (ili uopšte) prave Ljubavi, Svesti i Samosvesti, Čovekoljublja, Vere, Milosti itd; kada mu nedostaju Mudrost, Solidarnost, Saosećanje i Trpeljivost; kad izgubi Milosrđe, Savest, pa i Razum, ... je PROPAO I PRE SAME PROPASTI !!!

Mislis da Engleze i Nemce ne okruzuju slicne stvari ko i nas... Mislis li da u Franciskoj nema cedomorstva??? E al he bi ga. Tamo je zabranjeno objavljivanje tih podataka.

Мислим да Енглези и Немци нису ни у приближној ситуацији као ми, ни њихова омладина, ни стари, уосталом не долазе Немци и Енглези овде него ми тамо..

Dobro, slažem se, ali smatram da krug ipak ima 360, a ne samo 180 !?!

А овде је доброг толико мало, да се често учини и да га нема, а лошег имамо на извоз, а људи иначе остају под већим утиском лошег, ти кад прођеш испит после пет дана заборавиш на то, оне што си пао памтићеш увек..

Predobro Fili :heart:
mislim da je u pitanju samo=depresija :sad2:

Osniva se TŽS

Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici je rešila da se osnuje i na tenderu proda 51% preduzeća Toaleti Železnica Srbije (TŽS). Da bi se ova strateška odluka sprovela, naloženo je Železničkim Stanicama Srbije (ŽSSu) da pokrene proceduru osnivanja novog preduzeća (TŽS) gde bi se izmestilo poslovanje. U sastavu ovog preduzeća bi se našli svi objekti staničnih WC-a, metle, džogeri, rukavice, mračni ćoškovi, kao i žbunje u okolini stanica u kojima se vrše ove potrebe. Novo preduzeće bi preuzelo i sve baba sere uz potpisivanje novog kolektivnog ugovora na rolnama papira. U ovo preduzeće ne bi ušli klozeti po vagonima, pošto su oni već prodati u okviru preduzeća ŽPSS (Železnička Prevozna Sredstva Srbije) renomiranom strateškom partneru Železnice Kipra.
Sindikat higijenskotaletnih radnika ŽS je već reagovao na ovu odluku izdavši saopštenje da se slaže sa ovom odlukom, uz uslov da u uslovima tendera bude decidno navedeno da novo preduzeće sindikatu mora da obezbedi upravnu zgradu, vozni park, obavezno prisustvo svim seminarima, kao i plate rukovodstvu na nivou poslanika.
Kupac će morati da zadovoljava stroge kriterijume, između ostalog i da se bavi datom delatnošću bar 5 god, da ima bar 2000 mesta za veliku i bar 500 mesta za malu nuždu, uključujući i vašarske, mobilne i statične objekte, sa i bez tečne vode..
Novac dobijen od prodaje ovog preduzeća će biti utrošen na strateške projekte na putnoj infrastrukturi poput izvlačenja bele linije na putu Ovča-Borča, a ako preostane sredstava i na kulturne ustanove - za krečenje kabineta predsednika vlade.
Ekonomisti su podeljeni po ovom pitanju, dok jedni smatraju da ovakvo ulaganje novca u infrastrukturne projekte znači dalji napredak zemlje u pravcu smanjenja pada proizvodnje i integracije u svetske privredne tokove, drugi smatraju da je bolje zadržati profitabilno preduzeće i ostvarivati profit, kojim bi se kasnije podmirivale potrebe penzija i ostalih socijalnih davanja.

I da, za belu hroniku je i što su onom sirotom japancu vratili bajk.........( kako je mogao pola sveta proći, pa tek ovde da mu ga ukradu, čudno.......)
Namerno ne želim da spomenem gospodina Gljivicu koji se nacrtao gde sevaju blicevi :D
Nego, fin neki taj lopov-sam se prijavio :D

Razumeo sam, ni ja je bukvalno ne vučem, mada, kad malo bolje i šire razmislim o pomenutoj (psiho)patologiji i pojavama koje je određuju, možda bih i mogao !?!

Ali da bismo svi znali koliko Život zaista ume i može da bude lep, potrebno je da se međusobno Volimo i Razumemo, a da Sreću i Radost, koje steknemo, nesebično i beograničeno podelimo drugome i sa drugim(a) !!! ...
apsolutno
ja volim i razumem ceo svet
samo su ljudi glupi, ne prihvataju srecu i radost i ne veruju u nju jer teze pogresnom i sebicni su

zato sto negativno vestacki dize adrenalin, zabavlja narod, kroz to im se cini da su ipak malo mocniji nego sto jesu, komentarisuci na negativan nacin sude o nekome i cini im se da su mali bogovi. i tako se nahrane time i vrate u svoje maglovite snove. do nove prilike :)

lepe vesti ih samo suoce sa tim da vode ipak male, mizerne zivote, da nisu tako mocni i srecni. ne daje im nikakvu satisfakciju...nazalost :)

Po tome, vidiš koliko je svet prolupao. Loša vest odjekne. To je senzacija, aman zaman. A, romantika, ma kome to treba, jel te? Romantika ili patetika? :) Hm...Koga bre to pa zanima, moj Filleo, m? Mada...ja sam tu. Čuvam noć od budnih. :) Sada malo karikiram, ali ljudi su generalno otupeli. Ništa ne osećaju. Izgubili nit zdravog rezonovanja, onoga šta je lepo. Značenje reči Nežnost, Saosećanje, Istina, Pravda. Ljubav. Nema toga bre , više. Ja znam da se ja šokiram kada vidim, jer ne vidjam to svakodnevno u svom životu, ali kada vidim obris bilo čega toga na ulici, meni natakne najveći mogući osmeh. Na neke stvari progutam knedlu, neke me na nesto podsete, ali u svakom smislu, mom srcu jeste drago. daje neku veru, i nadu, u ono šta sma ja od svojih verovanja...Izgubila. ♥

Filleo dragi, uvek pozitivni :cmok2:
Mislim da je to upravo zbog toga što većina pored svetlih, vedrijih boja, više primećuje i obraća pažnju na one tamnije i mračnije. To vedrije se nekako podrazumeva i često se ni ne primeti da je prisutno, dok ono mračno itekako. Čašu dok je puna niko ne primeti, ako je polu puna/ polu prazna ;) već se pitamo, ako se razbije onda se primeti sigurno...
I da, za mene je isto polu puna ;)

Back