Azili,logori ili raj?Sta promeniti?

• Začetnik teme Začetnik teme yota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Put do pakla poplocan je najboljim namerama. Vazi i za vecinu azila u Srbiji, na zalost. :( Umesto u prosirenje kapaciteta i poboljsanje uslova u NO KILL azilima uporedo sa promovisanjem sterilizacije i udomljavanja mesanaca, vlasti, lokalne i one iznad, trose novac na odstetu ujedenim gradjanima i/ili na ubijanje pasa.

Sta promeniti i kako? Svi znamo sta treba da se menja, samo sad moramo da cekamo konstituisanje vlade, pa da se pokrene neka peticija makar.

Mislim da znam resenje,ali to treba ostvariti!Pogledajte okolinu,sta primecujete,tu lezi resenje!Ako neko poseduje plac na selu,pogotovo ako je to udaljeno od grada,pa drzavna imovina,koja moze veoma brzo da stvori idealan azil za djukce,i uz veliki prostor obezbedi ono sto treba,svim tim lutalicama,da placaju ljude koji ce voditi brigu!Sve to treba drzava da iskakulise u cilju edukacije SAMIH NAS!Resenje je tu,samo ga treba ostvariti!Azile koje sam danas gledao HAOS I BEDA!Azil treba da ima veliki prostor,organizaciju,skolu,dresere,pustanje,vezbe,aktivnosti,hranu lekove,itdTO NIJE MNOGO!

Postoje i privatna lica i udruženja građana koja već dobrano pomažu spasavanje ,negu i udomljavanje napuštenih pasa i mačaka. Međutim, još uvek ne postoji spremnost da se Država u ovom poslu osloni, delom i na privatan sektor. Postojanje i poslovanje privatnih azila i privatnih činilaca koji bi našli svoj interes da se bave ovim poslom ne stimuliše nijedna državna organizacija.
Mišljenja sam i zalažem se da sve ove ljude koji se trude i rade na ovom poslu a pravno su nevidljivi treba. za početak popisati , umrežiti, organizovati ... Možda je to posao za neku državnu instituciju , možda za neko udruženje za zaštitu životinja. Sigurno je da se u celoj Srbiji armija ljudi , među kojima ima i dosta veterinara, bave ovim poslom. Treba ih povezati sa državnim institucijama, napraviti od njih saradnike i pomoći da čitav sistem radi efikasnije.

Država smo svi mi , a ne ljudi koji su u nekom trenutku na političkoj sceni. Samo ujedinjenje kompletne javnosti oko nekog cilja dovodi do poteza ,ovakvih ili onakvih, državnih činovnika. Pričati, apelovati, i opet pričati. Nebi ni ovoliko bilo urađeno da svi zajedno nismo ukazivali na probleme. I sama ova komunikacija je jedan vid zalaganja.

Back