Азербејџан обуставио испоруку гаса Србији

Poruka
16.427

Азербејџан обуставио испоруку гаса Србији​

Танјуг|11. јануар 2025|11:55

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је добио обавештење из Азербејџана да у наредном периоду због проблема које имају неће моћи да испоручују Србији сваког дана 1,7 милиона кубних метара гаса.

"Добио сам обавештење од наше азербејџанске браће и пријатеља да због више силе, због проблема које имају, ми од данас више не можемо да рачунамо на 1,7 милиона кубних метара гаса који нам је долазио сваког дана", рекао је Вучић након састанка са замеником америчког државног секретара за управљање и ресурсе Ричардом Вермом.

Додао је и да није сигурно и није јасно колики је процењени временски рок за повратак гаса.

"То значи да ћемо од данас почети много више и озбиљније да трошимо наше резерве. Сада се испоставило да је паметно што смо и пре две године и пре годину попуњавали наше резерве и трошили паре на резерве", казао је Вучић.

Додао је да се нада да ће Азербејџанци за месец, два успети то да поправе и указао да ће, ако се то не деси у наредна четири месеца, по два, три милиона дневно морати да се додаје.

"Сада трошимо много више у зимском периоду. Таман ће да нам буде довољно да све резерве потрошимо, али неће бити несташице гаса", истакао је Вучић.

https://www.nin.rs/ekonomija/vesti/65973/azerbejdzan-obustavio-isporuku-gasa-srbiji

Амерички пријатељи су нам увели санкције, а руска браћа су увела контра санкције преко својих партнера из Азербејџана.
Увек су све радили у договору, прво преко Јељцина, од кога су као направили пијаницу, да би Русија остала чиста, а он као један човек одговоран за издају, а после смо добили подршку на речима и гласању у ЕУ од Путина, такође без икакве конкретне ни војне ни дипломатске подршке.

To se Volodja sveti zbog Nis-a preko turkofilske brace.

1663061502-Putin-Vucic-1200x800.jpg

Ja njemu bas nista ne verujem
Zakuvao, zakuvao pa sad hoce da nas kao spasava,
Da kaze * vidite koliko vam vredim, kako cete bez mene*
Nije prvi put
Uostalom i od studentskog zahteva da se kazne krivci je napravio zaveru iz vise nivoa da se on skine
Pa tu umesao i zapad i istok i tajne sluzbe i masone i hrvate i ...
Iako su oni rekli - nisi nadlezan

Азербејџан обуставио испоруку гаса Србији​

Танјуг|11. јануар 2025|11:55

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је добио обавештење из Азербејџана да у наредном периоду због проблема које имају неће моћи да испоручују Србији сваког дана 1,7 милиона кубних метара гаса.

"Добио сам обавештење од наше азербејџанске браће и пријатеља да због више силе, због проблема које имају, ми од данас више не можемо да рачунамо на 1,7 милиона кубних метара гаса који нам је долазио сваког дана", рекао је Вучић након састанка са замеником америчког државног секретара за управљање и ресурсе Ричардом Вермом.

Додао је и да није сигурно и није јасно колики је процењени временски рок за повратак гаса.

"То значи да ћемо од данас почети много више и озбиљније да трошимо наше резерве. Сада се испоставило да је паметно што смо и пре две године и пре годину попуњавали наше резерве и трошили паре на резерве", казао је Вучић.

Додао је да се нада да ће Азербејџанци за месец, два успети то да поправе и указао да ће, ако се то не деси у наредна четири месеца, по два, три милиона дневно морати да се додаје.

"Сада трошимо много више у зимском периоду. Таман ће да нам буде довољно да све резерве потрошимо, али неће бити несташице гаса", истакао је Вучић.

https://www.nin.rs/ekonomija/vesti/65973/azerbejdzan-obustavio-isporuku-gasa-srbiji

Амерички пријатељи су нам увели санкције, а руска браћа су увела контра санкције преко својих партнера из Азербејџана.
Увек су све радили у договору, прво преко Јељцина, од кога су као направили пијаницу, да би Русија остала чиста, а он као један човек одговоран за издају, а после смо добили подршку на речима и гласању у ЕУ од Путина, такође без икакве конкретне ни војне ни дипломатске подршке.
Za ovu zimu dovoljno. Za sledeću bežite u toplije krajeve.

Vučić: Dobili smo još jednu lošu vest, ne možemo očekivati više gas od Azerbejdžana!!!​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dobio obaveštenje iz Azerbejdžana da u narednom periodu zbog problema koje imaju neće moći da isporučuju Srbiji svakog dana 1,7 miliona kubnih metara gasa.

Još jedna loša vest nas je pogodila jutros, dobili smo obaveštenje od Azerbejdžana, od danas ne možemo da računamo na 1,7 miliona kubnih metara gasa koje nam je dolazilo svakog dana. Mi ćemo od danas početi da mnogo više i ozbiljnije trošimo naše rezerve", rekao je Vučić.

Dodao je i da nije sigurno i nije jasno koliki je procenjeni timeline za povratak gasa.

Svi koji su govorili "ludi Vučić", sad se ispostavilo kao pametno što smo skupljali rezerve. Imamo toliko gasa da možemo da popunimo dok nam ne dođe neki novi maler. Nadam se da će Azerbejdžanci moći ovo da za mesec, dva poprave, a ako ne bude to moguće računajte da ćemo u naredna četiri meseca po 2 do 2 i po, 3 miliona morati da trošimo rezerve", rekao je on.

https://www.b92.net/biz/srbija/vest...ozemo-ocekivati-vise-gas-od-azerbejdzana/vest

Jadan je onaj koga Nemac brani a Amerikanac hrani!

Bez Rusije Srbiji nema ni gasa ni spasa!!!

Ma sta @Sizif i @dlugomir koji nemaju pojma ni o energetici ni o geopolitici pricali

Koliko je pametno oslanjati se na zapad po pitanju snabdevanja energijom vidimo po apsolutnoj propasti i seriji bankrota nemacke industrije.

Sve se to može zahvalit premudrom vođenju države od strane cara Vučića. Proći će Srbija ko Moldavija uskoro. Može se očekivat obraćanje Cara u kojem će građanstvu Srbije dati upute kako da preživi tešku zimu koja dolazi. Svi da se pokriju jednim ćebetom! Srbija napreduje!
Србији од 5. октобра политику води С.А.Д. као и свима у окружењу као и целој Европи. Чак и за време Милошевића, запад се мешао, али не у потпуности.

Никакав проблем није да поставимо неког путинофила на власт, да нам запад уведе санкције опет, да се опет вратимо у 90е, да нас опет Русија подржава речима и гласањем у ЕУ.

Србија неће проћи као Молдавија, али нећемо ни престићи Бугарску и Хрватску, а Словенију можемо само да сањамо.

Gledala sam jutros ,,obraćanje,,! Obratio se pravo!!
Onaj dio preobraćanja kada se smijao kao Poručnik Draguljče proganja me od jutros. Šta je ono? Kako nazvati sve ,,ono,,?
Па смејао се због ове вести. Није имао му$а да каже да је то био Путинов поздрав Србији.

Gledala sam jutros ,,obraćanje,,! Obratio se pravo!!
Onaj dio preobraćanja kada se smijao kao Poručnik Draguljče proganja me od jutros. Šta je ono? Kako nazvati sve ,,ono,,?
psyho voli kad su sranja jer tad može da dramoseri satima na tv-u i plaši njegove. To mu je duševna hrana za ego.
On se ljudi raduje svakoj nesreći, pa najsretniji je bio prvih par meseci korone kad je zatvarao ljude i "nabavljao" respiratore i vakcine.

Back