AVI fajl u Flashu

• Začetnik teme Začetnik teme Qdar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Qdar

Obećava
Poruka
54
Interesuje me jedna stvar. Kako bih unutar same flash prezentacije mogao da ubacim .avi fajl. Sve bi trebalo da izgleda ovako> na pritisak odredjenog dugmeta da se u istom fajlu (na odredjenom mestu) ucita i pusti .avi fajl.
Hvala na odgovorima, znam da znate.

napravis novi flash dokument, selektujes prvi frejm i ides import to stage, izaberes avi fajl i ako hoces stavi stop() na zadnjem frejmu.
prilikom importa obrati paznju na frame rate iz avi fajla i taj isti frame rate podesi u flashu
na taj film ti nece biti usporen ili ubrzan
exportujes ga u swf (npr film.swf)
i onda otvoris flash prezentaciju, selektujes dugme i ukucas
on(press){
_root.kontejner.loadMovie("film.swf");
}
a ako hoces da ga stopiras ili pustis ispocetka koristis
_root.kontejner.gotoAndPlay(1)
_root.kontejner.stop()

e da napravi pre toga movie clip koji ce se zvati kontejner
nadam se da si razumeo

da mikshin ali je onda on taj film uvezao u flash i sad je swf format i samim tim mnogo tezi.
A ovo sto on trazi je verovatno nemoguce, osim na taj nacin koji si mu ti objasnio, ali onda to vise nije avi format.

ne tezi vise, cak moze da tezi i manje zato sto mozes da brises iste keyframe-ove ili jos manje ako ga kompresujes direktno iz flasha
a u swf mora da se prebaci zato sto kolega hoce da externo ucitava a loadMovie komanda podrzava samo slike, swf i flv
A moze i u flv da ga prebaci (ako nadje program)

miksin je u pravu, mora ili da importuje film bilo u isti, bilo u neki drugi. Jedina stvar nasta bih skrenuo paznju jeste da u mx2004 verziji postoje izvesni MEDIA PLAYBACK medju COMPONENTS (komponentama koje dolaze sa flashom) jedini problem je sto te komponente do sad nikad nisam koristio, tako da ne mogu vise pomoci. Jedino sto znam je da se moraju actionscriptom podesiti. (pretpostavljam da moze da otvara eksterni avi fajl ali jos cu malo prokrstariti pa ako nadjem nesto javicu)

Back