Quantcast

Avganistanka pogubljena jer dvojica talibana nisu mogli da se dogovore čija je

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.300
U prisustvu navijački raspoloženih meštana, 22-godišnja Avganistanka iz sela Kvimčok, u avganistanskoj provinciji Parvan, ubijena je zbog učešća u ljubavnom trouglu. Iako je bila udata za pripadnika talibana, imala je ljubavnu vezu sa talibanskim komandantom.


Na snimku se vidi kako naoružani taliban u belom prilazi s leđa ženi koja sedi...

... Puca u nju iz "kalašnjikova", a meci podižu prašinu u kamenjaru...

... I na kraju je "overava" hiclima iz blizine
Na amaterskom snimku, koji redakcija "Blica" ovde neće prikazati zbog isuviše uznemirujućeg sadržaja, prikazano je brutalno ubistvo devojke iz neposredne blizine, dok okupljena gomila “navija” i uzvikuje “bog je veliki!”

Rošna Kalid, portparol vlade u provinciji Parvan, rekla je da reč o ženi koja je bila udata za pripadnika talibanske militantne grupe. Ona je optužena da je počinila preljubu sa komandantom talibana, posle čega je po kratkom postupku proglašena krivom i osuđena na smrt.

Na snimku je prikazana žena kako sedi na ivici jarka, dok nekoliko desetina muškaraca sedi na krovovima obližnjih kuća kako bi imali što bolji pogled na pogubljenje koje će da usledi.

Pored nesrećne devojke je muškarac koji čita delove iz Kurana u kojima se osuđuje preljuba i koji završava rečima:

"Ne možemo joj oprostiti, Bog nam kaže da završimo sa njom. Džuma Kan, njen muž, ima pravo da je ubije."

Onda se na snimku vidi kako joj prilazi muškarac u beloj odeći sa "kalašnjikovim". Zaustavlja se, uzvikuje "Bog je veliki" i puca dvaput, ali ne pogađa žrtvu. Treći metak, pak, završava u leđima devojke, posle čega ona pada unatrag. Muškarac je potom ispalio još šest hitaca, dok je publika uzvikivala: "Živeo islam, živeli mudžahedini".

Snimak se završava tako što muškarac ispaljuje još četiri metka u telo žene.

Okupljena rulja je smaknuće posmatrala sa velikim interesovanjem
Potera za dvojicom talibana, i NATO ponudio pomoć
Bašir Salangi, guverner provincije Parvan, potvrdio je Si-En-Enu da su dvojica talibana "imali neku vrstu odnosa sa ženom", pa su odlučili da je optuže za preljubu kako bi sačuvali svoj obraz.

Salangi je izjavio da su avganistanske vlasti danas pokrenule poteru za tom dvojicom muškaraca.

- Poslali smo policijske snage u tu oblast - izjavio je Salangi, a preneo AFP.

Predsednik Avganistana Hamid Karzai nazvao je ubistvo "gnusnim i neoprostivim" i naredio snagama bezbednosti da ne štede napore prilikom hapšenja. On je ocenio da napaćeni narod Avganistana nije očekivao da će se pogubljenja dešavati i posle pada talibanskog režima.

I komandant NATO snaga u Avganistanu, general Džon Alen, ponudio je pomoć lokalnim snagama bezbednosti u potrazi za muškarcima koji su pomogli da se izvede, kako je ocenio, "užasno svirep zločin".

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/33231...ca-talibana-nisu-mogli-da-se-dogovore-cija-je
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.