avg update

• Začetnik teme Začetnik teme Toxic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro je što si naglasio da koristiš FREE verziju, inače bi odgovor bio logičan - istekla licenca.
E sad...
Da li je tvoja konekcija stabilna?
A ako uspevaš da ga ipak dopuniš, onda ne vidim problem.
Na sreću spada u "pametnije" te nastavlja odakle je stao prilikom update-a.
Šta misliš, koliko ljudi updateuje ovaj program?
Da ti kažem - mnogo!
Serveri trebaju da odgovore svakom korisniku...
Probaj uveče ili rano ujutru.
Samo, štiti od udarnih problema a ne od svih.
Proverava poštu i ume da se zaglupi, tj ostavi u svom temporaryju pre slanja a onda ni da bekne!?
Kombinuj ga sa nekim boljim.

Toxic:
A koji je dobar a da ne opterecuje sistem(kao avg).Koristio sam norton 2005 i uzasno mi je usporio i onako spor sistem(zbog dva prepuna harda).

Uhhh...
Vrtimo se u krug...
Norton ima jednu manu - prilikom instalacije MENJA sistemske fajlove te posle add/remove dobijaš problem veći nego da ti se zapatio neki virus. Dalje, PROVERAVA da li si regularan korisnik. Ako jedan te isti ključ koristi 1000 ljudi (a bude i više) koja je verovatnoća da jesi?
Mislite li da su programeri antivirusnih i firewall programa toliko naivni?
Zaista, možeš da ga updateuješ ali on će jednostavno "preskakati" viruse (provereno i to kako sa novim tako sa starim virusima). Jedino će ti prijavitti postojanje crva. Zašto? Pa pod crvom tvoj računar predstavlja "zombi mašinu" preko koje se vrše automatizovani napadi. Ako se traga ko je napadač dobiće se nebuloza - tvoj računar. Možda ti nisi napadao tj išao si na Krstaricu recimo, ali mašina jeste...

Drugi problem je usporenje računara prilikom korišćenja REALTIME antivirusnih programa.
AVG Free ili AntiVir (najbolji besplatni antivirus) su "statički", da prostiš na izrazu.
Kreću sa analizom tek kada to ti narediš.
Ali šta je sa ostalima? Zašto oni usporavaju?
Nije to zbog loše napisanog koda, već zbog konfiguracije koju poseduješ.
Da, da imaš Pentium4 ali...
Da li si analizirao kakav procesor imaš, kakvu memoriju i kakvu magistralu?
To je onaj momenat kada se prilikom kupovine računara "štedi", kada trgovci podvaljuju a kada se zaboravi i činjenica da se kod nas prodaje trećerazredna roba koja je prošla elementarne fabričke testove ali nije zadovoljavajućeg kvaliteta da bi se prodala u nekoj industrijski razvijenijoj zemlji.

Da, igrice ti rade punom brzinom jer se oslanjaju na grafičku kartu, a veruj da bi brže i one radile kad bi odnos north bridge, memorija i procesor bili balansirani kako treba...

Kada se to nauči i primeni na sebi onda nisi "profi" već pravi korisnik PC računara koji će znati šta njegova mašina može da "proguta" a šta ne....

Kada sam kupovao racunar znam sta sam kupio.nisam od onih bolida sto racunar odu da kupe u obliznju prodavnicu bele tehnike i kucnih aparata, pa uzmu najjeftiniju sastavljenu konfiguraciju koja je zamisli p4.tako da znam sta imam i kako radi i u kom je stanju.samo da ti kazem sistem mi je nestabilan i u uzasnom stanju,pa ni te igrice koje pominjes mi jedva rade a i inace nisam neki igrac.primera radi meni se komp (hard) zakuca kad skidam vise fajlova za redom(ne odjednom) sa interneta.cinjenica je da su mi dva harda(jedan od 76 i jedan 120gb plus beckup hard od 20 gb)prepuni(ukupno imam 7.4gb praznog mesta).

Jednostavno samo sam pitao koji je antivirus dobar a da ne opterecuje sistem?

Dlakavi, uz svo duzno postovanje decko je postavio jednostavno da/ne pitanje...

Toxic,
ako ti AVG pravi problem oko automatskog update-a, postoji opcija da odes na njihov sajt i da rucno skines update...mozda ti je to resenje.
Drugi antivirusi tog profila ''dobra zastita/malo resursa''....hmmm...meni je sa sistemom stigao davno F-Prot, on je vrrrrrlo lepo radio a malte ne ga nisam ni primecivao...a mislim da je i Avast Anti-virus jedan od onih sto ne guse sistem mnogo...
ps. Norton je smrt kolko gusi...probao jednom i ne hvala...

Back