Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nepristojnost je nepristojnost, nebitno od koga je izrecena.Od vernika ih je svakako bilo. Al se preko toga prelazi, valjda da im se ne povrede krhka osecanja.
A da li si shiptarka?
Ima valjda i njih ateista
Ko zna zasto te ta oceni tako mozda joj licics

Nepristojnost je nepristojnost, nebitno od koga je izrecena.
Voli te, samo ne zeli da te hebe i ne zanimaju ga tvoji selfiji , Fejbuk itd...pa zato nije dozvoljeno zenama ulaziti u crkvu bez marame i golog doopeta ( helanke, minici) ...iako to velike pravoslavke ne postuju.
Isto tako, nema sta zena da trazi u muskom manastiru, kao sto ni musarci ne mogu u zenski manstir...
Gde je tu nepravda, za sta ste uskracene zivota ti ?
Prostih i glupih ljudi na svakom koraku, koliko hoces.Aha duboka osecanja. Rece mi jedna vernica s.kojom sam se popichkala kada je pokusala preko reda da se ufulja kos lekara da sam siptarka. Pocela da se poziva na boga (koja manipulacika fuj tjah pokusaj manipulacije). Ja reko ja sam ateista, ona meni kaze da sam siptarka. :zceapanje: koja glupaca siptari su muslimani, dakle islam. E takvi su vernici. A da ti veru prenesu u svakodnevni zivot, po zakoni, skicala bi ko svinjce pred klanje.
- - - - - - - - - -
Najgori su ovi tolerantni na sve..bolje i verski fanatici, nego tolerantni.![]()
Ti meni ne licis ni na sta, a smrdis na go.vno.![]()
Voli te, samo ne zeli da te hebe i ne zanimaju ga tvoji selfiji , Fejbuk itd...pa zato nije dozvoljeno zenama ulaziti u crkvu bez marame i golog doopeta ( helanke, minici) ...iako to velike pravoslavke ne postuju.
Isto tako, nema sta zena da trazi u muskom manastiru, kao sto ni musarci ne mogu u zenski manstir...
Gde je tu nepravda, za sta ste uskracene zivota ti ?
nisi otchepila poljski WC dusho

sto bih te ja cistila, a i sumnjam da se mozes ocistiti.Proglasiti polovinu ljudskog roda samo zbog polne pripadnosti, kao smetnju na duhovnom putu, a bez te polovine bi za vrlo kratko vreme nestale sve zajednice, pa i ta, je nelogično. U suprotnosti je sa životom, a mi smo ipak živa bića. Treba naći takav put, kojim se može ići zajedno.
Deklarises se kao poljski wc.sto bih te ja cistila, a i sumnjam da se mozes ocistiti.
Vidim polomili se svi u upražnjavanju duhovnosti, pa da zapečate već postojeću vrlinu u svom životu fali im još samo Atos da budu kompletni.
Nije to potraga za duhovnošću nego upravo nepoštovanje duhovnosti kršenjem slobode izbora grupe pojedinaca da žive životom koji su odabrali tj. monaškim životom.
Ne razmeš šta sam napisala, ni suštinu nisi pohvatao, pokušaj opet.
e jesi ogranicena
hteo sam da kazem da je to verovatno razlog sto ti po sela smrdi
ili mozda niste promenili seno u ambaru
ko zna
ja sam gradski momak ne razumem se u zaharija trnavecevica

Šta? Da oba pola treba da idu ruku pod ruku, zajedno na putu ka dugi koja se vidi na horizontu i svet će postati jedna velika rajska bašča?
Nemam pojma što ih u tome ometa ovaj zakon o Atosu.
Nemam ništa protiv toga da monasi koji žele ostanu verni svojoj tradiciji.
Nisam nikada ni imala želju da kročim tamo, niti fiksacije da bi mi to nešto značilo.
Mene više brine što mi sve liči na one lažne sindikate u firmama,
te se za prava žena bore žene koje izdržavaju tate ili muževi,
a za religijske dogme se bore oni koji najmanje žive po tim pravilima,
itd...
Te, koji idu ruku pod ruku, zajedno, ni ne ometa.
U suštini, najmanji problem je sam zakon, problem su brojni muškarci vernici kojima ne smeta diskriminacija polova, a rodila ih je žena, žive sa ženom, i imaju ćerke...
Kojih brojnih muškaraca? Da li imaš neki detektor za merenje brojnosti takvih individua? Onima koji su vernici diskriminacija ne smeta a onima koji nisu da?
Svih onih koji su posetili to mesto dok su ih žene čekale, jer njima nije dozvoljeno da odu tamo. Ili hoćeš da kažeš da ima malo onih koji su otišli tamo?
Te, koji idu ruku pod ruku, zajedno, ni ne ometa.
U suštini, najmanji problem je sam zakon, problem su brojni muškarci vernici kojima ne smeta diskriminacija polova, a rodila ih je žena, žive sa ženom, i imaju ćerke...
Nema me, uplaših se šta bi se u tom slučaju desilo:
Samo ne znam kako manastiri Meteori nisu propali, nakon što su iz zahvalnosti ženama, za pomoć u gašenje požara, otvorilii i za njih.
A i piše da ove rasprave zadiru u osnovna pitanja vere,...
Pa još gledam onaj insert iz filma po drugi put, i vrtim taj trenutak na 3.19 i nikako da ukapiram ništa novo, ništa što ovde već nije rečeno, ništa što bi objasnilo zbog čega su za to kažnjene samo žene, i na kraju krajeva, zbog čega je to smetnja na putu duhovnog razvoja...Kad bi se svi tako duhovno razvili to bi zaista bio kraj kolevke, a i celog pravoslavlja, dok je diskutabilno da li bi ukidanje Avata zaista značilo i kraj kolevke pravoslavlja, jer vidimo da ni manastiri Meteori nisu propali.
Ako bi neko umeo i hteo da mi da sažete odgovore na ova pitanja, rado ću ih pročitati. Samo molim bez onoga, ako su se naše babe i prababe porađale na njivama , onda možemo i mi, razmažene, savremene žene...
A, to su oni
problematični, brojni muškarci vernici diskriminatori, jer su otišli na Atos a svoje žene ostavili kod kuće?
Nek se jave svi koji su bili na Atosu, ajmo, moonja je već priznao, da vidimo ko su ostali grešnici koji su se zezali na Atosu dok su ih žene čekale kući.
Po crkvenim pravilima turističkim i privatnim brodovima sa ženama dozvoljeno je da Svetu Goru razgledaju uz obalu, sa mora i sa udaljenosti od 500 metara.
Po crkvenim pravilima turističkim i privatnim brodovima sa ženama dozvoljeno je da Svetu Goru razgledaju uz obalu, sa mora i sa udaljenosti od 500 metara.
U sustini taj zakon i ima logike.Posebno kada se uzme u obzir da su u pravoslavlju velika vecina zena nevernici to jest ne veruju u Boga.Zene bi i onako na Svetu goru isle da vide da nema tamo neki dobar soping mol,fina plaza,da se suncaju ili eventualno slikaju za drustvene mreze cisto da ljubomorne drugarice vide da su bile u Hilandaru posto ih,jelte,samo to i zanima u zivotu.Trazile ste da se udaljite od vere,zasto vam onda smeta sto vam u svetinju nije dozvoljen ulaz?
A znači ima i onih dobrih, koji su poveli svoje žene ne baš na sam Atos ali blizu njega.
Pa što odma ne kažeš da je to taj diskriminatni muškarac, vernik onaj koji nije poveo svoju ženu u Grčku na more, nego je sebično zapalio sam da se sunča i kupa, a ti jadna ženo čvari se na asfaltu tokom vrelog avgusta ili jula.

Наравно, како да не, америчка ТВ ЦБС дала је све од себе да то уради и својим гледаоцима пружи кратке, јасне, питке, инстант одговоре на та питања :
Ali cekaj, cak i da je ovo istina, pa njihova stvar, nek rade sta hoce (ali eto, bas na Atosu ne moze). Sutra kad budes imao cerku nauci je sve kako treba. Nije ni tvoje ni moje da popravljamo ljude naokolo, to jedino vodi u konfontaciju.U sustini taj zakon i ima logike.Posebno kada se uzme u obzir da su u pravoslavlju velika vecina zena nevernici to jest ne veruju u Boga.Zene bi i onako na Svetu goru isle da vide da nema tamo neki dobar soping mol,fina plaza,da se suncaju ili eventualno slikaju za drustvene mreze cisto da ljubomorne drugarice vide da su bile u Hilandaru posto ih,jelte,samo to i zanima u zivotu.Trazile ste da se udaljite od vere,zasto vam onda smeta sto vam u svetinju nije dozvoljen ulaz?
Kako se to "trazi"?Trazile ste da se udaljite od vere,zasto vam onda smeta sto vam u svetinju nije dozvoljen ulaz?