Autsajderi

kami83

Legenda
Banovan
Poruka
62.443

Jesmo li svi mi autsajderi kada smo sami sasvojim mislima, samo se predstavljamo i pokazujemo drugim ljudima i drustvu na potpuno drugaciji nacin; pokusavamo da se uklopimo.:think:

Jesmo li svi mi autsajderi kada smo sami sasvojim mislima, samo se predstavljamo i pokazujemo drugim ljudima i drustvu na potpuno drugaciji nacin; pokusavamo da se uklopimo.:think:

Ja volim da mislim u pravcu-najbolje za sebe...za druge po zasluzi. I balans izmedju "ja-divljak" i socijalizacije...
Negde prosto moras da se uklopis...srecom ne uvek, i postoje suptilni nacini uklapanja...pa mu to dodje kao igra...
...sreca i mir, duboko u sebi...nema cenu. Uklapanje? ...nekad privid, nekad neminovnost...

Ja volim da mislim u pravcu-najbolje za sebe...za druge po zasluzi. I balans izmedju "ja-divljak" i socijalizacije...
Negde prosto moras da se uklopis...srecom ne uvek, i postoje suptilni nacini uklapanja...pa mu to dodje kao igra...
...sreca i mir, duboko u sebi...nema cenu. Uklapanje? ...nekad privid, nekad neminovnost...

Izvini, što su tebi sise tako crne ?
Jel' to zato što slika nije u koloru ?

sama sa sobom sam kao svoj na svome.sve su mi koze na broju,sve sama sebe razumem.
problem je kad idem medju ljude i tada se po nekad osecam kao autsajder,zato sto sam osudjena da se prilagodjavam standardima,da glumim nesto sto nisam
zato se krecem u malo krugu ljudi koji me prihvataju i razumeju.
tako da mislim da je drustvo sa svojim normama autsajdersko,a ne pojedinac

Ovako cemo. Meni cerka da setamo pored reke i udisemo negativne jone, Kamiju Maju da se konacno nauci pravilnoj ishrani. Red je, ima godina ohoho, da konacno pocne da se hrani pravilno. Tebi kujetina za vucinjaka.

9133_029-maja-volk_af.jpg

nisi prihvacen ovo ono? pa ako volis da slusas radiohead bas te briga : )

- - - - - - - - - -

ja vise ne znam mozda i ne volim. ali da nisam prihvacena i da volim to sta me briga (???)

Naravno da se moramo prilagodjavati drustvenim normama, primera radi ne mozemo pricati nekome koga upoznajemo viceve o nekrofiliji jer smo mi takvi osobenjaci i volimo tu vrstu humora.
To je mozda malo ekstreman primer, ali primera radi ne mozemo da delimo politicke ili religijske stavove u kolektivu gde su svi clanovi jedne partije i onda mi krenemo sa pricom "taj i taj je lopuza, probistvet, ispira mozak ljudima koji nemaju inteligencije da shvate".

Jeste to lican stav, nase unitrasnje misli, ali kolektiv koji je clan te partije nece sigurno to prihvatiti ravnodusno "pa to je tvoje misljenje kolega".
Zato konformizam, cutis dok te neko ne pita, a i tada cutis, klimas glavom, gusis malo svoju individualnost i stavove, zarad neke prihvacenosti tj. "drustvenog mira".

Autsajderstvo je osecaj iznutra, kada ti znas da moras da filtriras sebe a mislis duboko u sebi "da li su ovi ljudi normalni kad oni velicaju ovu partiju i ovog lupeza sto im ispira mozgove i obecava ko zna sta, rodjenu majku bi prodali, nule od ljudi".
Tada nastaje taj osecaj autsajderstva kada znas da ne mozes da se uklopis nikako, da nisi na istom psihickom nivou kao ljudi u svom okruzenju.

I na kraju, svi smo mi individue, svako sa svojim mislima, verovatno se unutra osecamo drugacije, u nekoj meri od svih drugih ljudi, ali se prilagodjavamo, jednostavno to je vestina socijalizacije.

Back