AUTORSKI TEKST PREDRAG MARKOVIĆ: Albansko-zapadnjačke laži i srpske obmane o Kosovu

Slobodni mislilac

Aktivan član
Poruka
1.941
AUTORSKI TEKST
PREDRAG MARKOVIĆ: Albansko-zapadnjačke laži i srpske obmane o Kosovu

1596359450389.png


https://www.kurir.rs/vesti/politika...nsko-zapadnjacke-lazii-srpske-obmane-o-kosovu

Albanci i Srbi trebaju sami bez posrednika da se dogovaraju izuzev ukoliko se ne misli da je bolje od dogovaranja stanje stalne napetosti koje u svojoj osnovi realno preti ratom između dve komšijske nacije u regiji , srpske od 7 miliona i albanske od 5 miliona, koji bi imao katastrofalne posledice po oba naroda. Dalje i jednima i drugima bi trebalo da bude interes da se nađe dogovor jer bez dogovora nema ni političke a ni svake druge stabilnosti između dva naroda ili nacije. Evo naprimer da se realizira sporazum o već pominjanom "Mini Šengenu" koji bi kroz nekoliko godina, tamo do 2026 godine kompletno ušao u sastav Evropske Unije, te bi na taj način Kosovo i Metohija ostalo i srpsko i albansko bez stalne svađe i tenzija.
 

gost 401905

Elita
Poruka
19.065
Albanci i Srbi trebaju sami bez posrednika da se dogovaraju izuzev ukoliko ne misle da je bolje od dogovaranja stanje stalne napetosti koje u svojoj osnovi stalno realno preti ratom između dve komšijske nacije u regiji , srpske od 7 miliona i albanske od 5 miliona, koji bi imao katastrofalne posledice po oba naroda. Dalje i jednima i drugima bi trebalo da bude interes da se nađe dogovor jer bez dogovora nema ni političke a ni svake druge stabilnosti između dva naroda ili nacije. Evo naprimer da se realizira sporazum o već pominjanom "Mini Šengenu" koji bi kroz nekoliko godina, tamo do 2026 godine kompletno ušao u sastav Evropske Unije, te bi na taj način Kosovo i Metohija ostalo i srpsko i albansko bez stalne svađe i tenzija.
To smo stanje imali do 90 i neke i nismo mogli da se dogovorimo. :confused:
Besmisleno je ocekivati razumnost i sa njihove i sa nase strane.
 

gost 401905

Elita
Poruka
19.065
2. Sva će nam vrata biti otvorena kad priznamo Kosovo

Severna Makedonija je primer šta se dobija popuštanjem na svaki zahtev velikih sila. Ohridskim sporazumom su predali deo vlasti Albancima koji su ratovali protiv Makedonije. Grcima su žrtvovali zastavu i ime. Spremni su da se s Bugarima dogovaraju da li su ilindenski ustanici koji se pominju u makedonskoj himni Bugari ili Makedonci. Ne vide se tragovi ubrzanog pristupa Severne Makedonije EU, uprkos članstvu u NATO.
Ovde je i u pravu i gresi.
U pravu je da nam se nece otvoriti sva vrata ako priznamo Kosovo, ali zato sto Kosovo nije jedini uslov.
Jedan od uslova je formiranje demokratske i transparetne vlasti, sto SPS direktno opstruira. :confused:

Severna Makedonija ce brze napredovati u EU, ali treba da resi i ostale probleme, koji nemaju veze sa susedima, a za to ce trebati vreme i treba da se stvori volja u EU, koja razradjuje i neke svoje stvari.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.