Autorska - Vuk Drašković počasni predsednik Srbije

Necemo preterivati i na taj nacin govoriti da bi nesto ismejali,umanjili i sl. Tako mozes reci i za druge narode u to vreme nebi li umanjio njihov nacionalizam...
Vecinq ljudi nakon rata bilo je za Jugoslaviju i Tita.Tako je bilo u svim delovima zemlje.U Srbiji naravno i to ubedljiva vecina. Tacno tolika koliko je danas ljudi opredeljeno za nacionalizam.Ta vecina je uvek nosilac....Danas deca u skolama zagrljeni pevaju nacionalne pesme, nekada su pevali pesme o bratstvu i jedinstvu....To je isti arod, isti ljudi, ista vecina u jednom drustvu, samo se vreme promenilo...Dakle mi trazimo kada je nastao taj preobrazaj, sko o tome uopste govorimo.Kada su ljudi ljubav prema partiji i Titu poceli da menjaju za nacionalizam...Ovi danasnji klinci mogu da pricaju price da mi Srbi nismo zeleli Tita i komunizam, a ustvari je ogromna vecina kao sto je danasnja nacionalna obozavala Tita. Ljudi su obozavali tu Jugoslaviju kao danas Srbiju...

Ne bas, najvise jugoslovensko nastrojeni su upravo bili Bosanci i mi Crnogorci. Ali da je broj Srba i srpske elite bio kivan na status Srba u SFRJ mora se priznati. Nijesu bas voljeli tu ravnopravnost…imali su nagon da vladaju svima

Roman je izasao 1982. godine kad jos nije bilo otvorenog nacionalnizma u SFRJ. Brzo nakon toga slijedi Memorandum SANU i Gazimestan.
И ношење моштију кнеза Лазара по Источној Босни 1989. године, иако кнез Лазар никада ногом није крочио ни у Београд, а камоли у Босну; то су попови радили да би подстакли међуверску мржњу међу Босанцима, шта је било на трагу романа "Нож". Али, треба бити поштен и рећи и то да је Вук већ у јесен 1990 снажно подржао Анту Марковића и зато бива проглашен за издајника од стране Милошевићеве удбе, попова, националних "интелектуалаца" и режимских новинара-пропагандиста.

Poslednja izmena:
Nož mu je dobar. Inspirasan ustaškim pokoljima u istočnoj Hercegovini (Korita kod Gackog) u izvedbi bosanskiih poturica danas tzv. Bošnjaka. Što se mene tiče Molitva još i bolja. Opisuje komunističko ludilo u sprovođenju svetske revolucije poznato kao "leva skretanja" a u organizaciji jednog od najvećih ratnih zločinaca Petra Drapšina. S te strane Vuk je pozitivna ličnost. Što se politike tiče posle dobrog uvoda potpuno je pomahnitao u želji da se dokopa nekakve vlasti. I dalje je pogubljen po tom pitanju. Ni sam ne zna šta će sutra da odvali.

Vuk_Draskovic.jpg

Počasno mesto treba da pripane Šešelju,on je čovek koji se najviše puta kandidovao za predsednika.
Kaže se pripadne ! Možda se više kandidovao ali njegove kandidature uglavnom su imale drugi cilj a ne pobedu na izborima.Šešelj se na primer kandidovao i dok je boravio u zatvoru.Ne sećam se da se on ikad utripovao da će biti predsednik niti je da je nešto mnogo dramio o tome da je pokraĐen.
Iako i sam jeste negativac Šešelj nije ni prineti Draškoviću .Drašković objedinjuje sve loše osobine koje čovek može da ima.

Back