Autorska - Vuk Drašković počasni predsednik Srbije

Gruban

Buduća legenda
Poruka
46.341
Pionir demokratskih promena.Političar koji je najviše vremena proveo sa narodom i uz narod na ulicima i trgovima.Preživeo dva atentata od strane režima i pre svega i iznad svega najviše puta kandidovao se za poziciju predsednika republike.
Ako on nije zaslužio da bude počasni predsednik niko nije zaslužio.
Šta ti misliš ?

Istovremeno je za sebe govorio da je i Banaćanin i Hercegovac,U detinjstvu postio je tako što je jeo sendviče sa kajmakom.Bavio se i doslovnim prevođenjem srpskih poslovica na engleski jezik.Kao predstavnik vlade SRJ na zapažanje novinara CNN o navodnom izgonu Analbanaca iz KiM odgovorio je da je nemoguće eliminisati komarce ako se ne isuši močvara.
Sve u svemu osebujan lik a i njegova supruga pleni pažnju.

Pionir demokratskih promena.Političar koji je najviše vremena proveo sa narodom i uz narod na ulicima i trgovima.Preživeo dva atentata od strane režima i pre svega i iznad svega najviše puta kandidovao se za poziciju predsednika republike.
Šta ti misliš ?
:bljak: :bljak: :bljak:

Šta ti misliš ?

Svašta se ovde može pročitati ...
Izvini ako sam lična ali imaš li ti ikakav pametan/nepametan posao u životu kada ti ovako nešto može pasti na pamet?
Da nisi neki generisani profil?
Mada ne ni "veštačkoj inteligenciji" ne bi tako nešto palo na pamet

Svašta se ovde može pročitati ...
Izvini ako sam lična ali imaš li ti ikakav pametan/nepametan posao u životu kada ti ovako nešto može pasti na pamet?
Da nisi neki generisani profil?
Mada ne ni "veštačkoj inteligenciji" ne bi tako nešto palo na pamet
Sa mnom je sve u redu.Penzioner sam.Ne mogu da kažem da imam obilje vremena jer su moji hobiji zahtevni u pogledu vremena ali uopšte uzev,ne bih ni pisao na forumu da imam pametnija posla.

Одувек је желео да буде председник Србије.

Може.
Da,To je ključni razlog.Najmanje što možemo učiniti za njega u smislu da mu se odužimo jeste da bar bude počasni ako nije mogao da bude izborni predsednik.Ne bi to mnogo ni koštalo.Neka kancelarija u Kotežu i tabla sa nazivom institucije.Fiksni telefon i to bi bilo sve.

Ne bi on to prihvatio... Ne voli da ga ljudi slave, a i nije zeljan nikakve vrste uzdizanja, paznje, niti vlasti... Totalna suprotnost od naseg Cara..,Car je slika i prilika naroda...Dakle, Vuk je totalna suprotnost nasem naroda... On bi prihvatio jedino u slucaju da se drustvo promeni, a to je nesto neverovatno...
Kako ga samo ova omladina juce rodjena mrzi...Tako bi isto prezirali Hrista, razapeli bi ga, jer i Hristos naravno ne bi govorio o nasim "pobedama", velicao nase ratno junastvo, trazio pokajanje i izvinjenje od drugih, trazio nase samosazaljenje, govorio da smo nebeski i da se trebamo gorditi...On bi takodje govorio o nasim gresima o tome kako da postanemo bolji, kako da volimo drugacije, kako da se kajemo i trazimo oprost... Narod bi ga iskreno mrzeo...

Roman je izasao 1982. godine kad jos nije bilo otvorenog nacionalnizma u SFRJ. Brzo nakon toga slijedi Memorandum SANU i Gazimestan.
Pa i sam roman je dostiga vrhunac mnogo kasnije, tek pojavom filma(koji sam gledao na premijeri u bioskopu), a nacionalizam je poceo i sedamdesetih, vec su se tada u Bg oformili krugovi oko Dobrice i slicnih i samo se govorilo o "nasem pitanju" i o tome ko je na "nasoj" strani...Na sahrani Rankovicu odjednom se pojavljuje vise od sto hiljada ljudi, vise nego na sahrani patrijarha...A to je recimo 1983 godina.... Mislis da je to od romana noz? :mrgreen:...Imao si ranije i mnoge romane, mozda je osnovni "Knjiga o Milutinu"...Dakle, sa tom sahranom Rankovic, koji je inace zakleti komunista, ali koga je narod prepoznao kao "borca za srpsku stvar", sam narod, iako to covek uopste nije bio, kazem ti bio je komunista i to veliki...Po tome mozes da vidis sta je narod zeleo vec tad...Sto znaci da je pocelo mnogo ranije....(tj. da verovatno nikad nije ni stajalo)

Pa i sam roman je dostiga vrhunac mnogo kasnije, tek pojavom filma(koji sam gledao na premijeri u bioskopu), a nacionalizam je poceo i sedamdesetih, vec su se tada u Bg oformili krugovi oko Dobrice i slicnih i samo se govorilo o "nasem pitanju" i o tome ko je na "nasoj" strani...Na sahrani Rankovicu odjednom se pojavljuje vise od sto hiljada ljudi, vise nego na sahrani patrijarha...A to je recimo 1983 godina.... Mislis da je to od romana noz? :mrgreen:...Imao si ranije i mnoge romane, mozda je osnovni "Knjiga o Milutinu"...Dakle, sa tom sahranom Rankovic, koji je inace zakleti komunista, ali koga je narod prepoznao kao "borca za srpsku stvar", sam narod, iako to covek uopste nije bio, kazem ti bio je komunista i to veliki...Po tome mozes da vidis sta je narod zeleo vec tad...Sto znaci da je pocelo mnogo ranije....(tj. da verovatno nikad nije ni stajalo)
Kažu Bošnjaci da je JNA planirala da zauzme Sarajevo još od 1945

Pa jes, srpski narod je vec zelio osvetu i nasilje i tada, pa kada raspane SFRJ krive sve druge...

Šta ti misliš ?
S obzirom da si u penziji ne bi bilo lose da svratis do lekara i da mu kazes da ti svakakve gluposti padaju na pamet.

Šta ti misliš ?
jel ti to provociras ?

Pa jes, srpski narod je vec zelio osvetu i nasilje i tada, pa kada raspane SFRJ krive sve druge...
Necemo preterivati i na taj nacin govoriti da bi nesto ismejali,umanjili i sl. Tako mozes reci i za druge narode u to vreme nebi li umanjio njihov nacionalizam...
Vecinq ljudi nakon rata bilo je za Jugoslaviju i Tita.Tako je bilo u svim delovima zemlje.U Srbiji naravno i to ubedljiva vecina. Tacno tolika koliko je danas ljudi opredeljeno za nacionalizam.Ta vecina je uvek nosilac....Danas deca u skolama zagrljeni pevaju nacionalne pesme, nekada su pevali pesme o bratstvu i jedinstvu....To je isti arod, isti ljudi, ista vecina u jednom drustvu, samo se vreme promenilo...Dakle mi trazimo kada je nastao taj preobrazaj, sko o tome uopste govorimo.Kada su ljudi ljubav prema partiji i Titu poceli da menjaju za nacionalizam...Ovi danasnji klinci mogu da pricaju price da mi Srbi nismo zeleli Tita i komunizam, a ustvari je ogromna vecina kao sto je danasnja nacionalna obozavala Tita. Ljudi su obozavali tu Jugoslaviju kao danas Srbiju...

Back