[Autorska Tema] Mora da se menja NE SAMO VLAST - vec CEO SISTEM!

Tyson Fury

Domaćin
Banovan
Poruka
4.348
Da krenem sa autorskom temom od ovoga blooser-ovog posta: [Autorska Tema] Mora da se menja NE SAMO VLAST - vec CEO SISTEM!

Dodao bih da je ovde takodje ili namerno iskrivljeno ono sto gradjani hoce (ne idem na proteste) ili su gradjani potpuni debili.

Naime, nama uopste ne treba vise demokratije, niti je ugrozena demokratija. Demokratija je, pisem po stoti put, samo vecinski izborni sistem I NISTA VISE OD TOGA. Gradjanske slobode su potpuno druga stvar od demokratije, a vecito se pod demokratijom zapravo podrazumevaju upravo gradjanske slobode. Podseticu da u antickoj Grckoj, kolevci demokratije, pravo glasa uopste nisu imali robovi, vec SAMO slobodni gradjani! Znaci ni G od gradjanskih prava, ali 100% demokratija! Tako da se ne pecate na demokratiju, to je samo izborni sistem. Po toj logici i kod nas bi moglo, potpuno opravdano, da se ne dozvoli glasanje nezaposlenim gradjanima, i to kao vrlo logicna mera - ne radis, ne placas porez - o cemu da glasas? Pa niko, verujem, ne ocekuje ovako nesto - a na primeru kolevke demokratije to bi bilo sasvim opravdano.

Dalje, sta gradjani zele je izvrsno pitanje. Na primeru 5. oktobra, a smem da kazem i iz doba komunisticke revolucije (i kod nas i u Rusiji/SSSR-u), mozemo videti da su razni ucesnici revolucije imali potpuno razlicite ideje sta ta revolucija treba da donese. Neki su hteli promenu sistema, neki veca prava za sebe, neki vise novca za sebe, neki vise vlasti za sebe, a oni koji su sve organizovali zapravo su imali potpuno sedamnaeste ciljeve, koji su, kada su se ostvarili, ostavili dobar deo prvopomenutih ucesnika revolucije sto razocaranim, sto pobijenim, a sto u ulozi profitera i nove klase koja vrsi diktaturu. Naravno, iza svega lezao je i ogroman novac.

Po ovom clanku, gradjani zele potpuno nebulozne i nebitne stvari: povećanje medijskih sloboda (65%), smenu vlasti (62%) i više demokratije (58%).
Zasto su ovo nebitne nebuloze?
- Za demokratiju smo vec rekli - to je samo izborni sistem i nista drugo, i kod nas je vec na delu demokratija - stvar zavrsena.
- Povecanje medijskih sloboda je takodje nebitno - ko to od nas ne zna sta se desava u Srbiji? Ko to ne zna sta su radili komunisti? Medijske slobode su obicna farsa. Mediji su nam daleko od idealnih, ali pogledajmo medije na Zapadu - pa ono je kriminal kriminala gde od slobode nema ni S, i to po njihovim sopstvenim recima. Da, treba se izboriti i za to, ali je to na 35. mestu prioriteta.
- Smena vlasi je potreban, ali ne i dovoljan uslov. Nama se vlast menjala vec vise puta od 1990. kada je pao komunizam, pa nam ide sve gore i gore. Nova vlast sama po sebi nece nista promeniti, osim u nekom idealnom slucaju koji treba zanemariti, i to je cuveni Kurta i Murta. To, takodje, znamo svi.

Pa sta onda TREBA da zele gradjani?

1. Demokratiju vec imamo, ali ne sprovode se dosledno ZAKONI koji treba da tu demokratiju obezbedjuju. I onda imamo razne manipulacije i kradje na izborima itd. jer drzava ne radi svoj posao a to je primena zakona.
2. Slicno je sa medijima - rade katastrofalno bez sankcija. A ko treba da sprovodi kontrolu i sankcije? Drzava primenom zakona.
3. Vlast takodje moze da krade i radi svasta jer kontrolise drzavu, umesto da drzava kontrolise vlast.
4. Moze se slicno reci i za uzimanje nepovoljnih kredita, stanje sa platama, stanje sa ogromnim viskom parazita u javnom sektoru, sa kriminalom...

Kratko receno, DRZAVA NE RADI SVOJ POSAO.

I zato mora da se menja NE SAMO VLAST - vec CEO SISTEM.
Opcije postoje:
- da se ogranice ovlascenja politicarima
- da se strahovito povecaju/postroze kazne politicarima i drzavnim sluzbenicima, kao i zaposlenima u javnom sektoru, za kriminalne i protivzakonite radnje jer iste ostecuju sve gradjane Srbije
- da zakoni idu na javnu raspravu preko interneta kao sto se to radi na Islandu, recimo, gde Ustav pisu obicni gradjani delegirani u grupu koja rukovodi tim promenama i verzijama Ustava, a svaki gradjanin ima pravo da procita tekuce clanove i predlozi promene. A ne da tupadzije u Skupstini trguju tim istim zakonima, koji se posle primenjuju NA NAMA SVIMA
itd. itd.

Znaci, ako gradjani protestvuju jer ocekuju da im drzava da/nadje posao, da im drzava poveca plate, jer zele Qurcica umesto Vucica, ako zele gej parade i "vise demokratije" - sta god im to znacilo - bolje da odmah idu kuci, jer od toga nema nista.

Zato, ako je ovo u clanku tacno, protesti su obican promasaj a nasi gradjani, statisticki govoreci, su obicni debili.

Ako zaista realno posmatrate, u drzavi eSFeReJot se nikada nisu postovali zakoni, u smislu cele populacije gradjana. Za SKJ clanove su zakoni bili blazi, a za clanove SKJ, jednakijih od jednakih, zakoni su se sasvim razlicito tumacili. Preinacavali i zabasurivali. Tokom vremena sve je bilo gore i gore. Sada je u Drzavi Srbiji potpuno bezakonje, ili, avaj, zakoni se tumace prema direknom interesu velmoza lokalne samouprave, ili velmoza Vlade Srbije, SNS kriminalnohg klana na vlasti...

Ono sto je cinjenica je da je SNS, prvi u Istoriri Drustava napravio da preko 50% radnog naroda Srbije sede na drzavnim jaslama, citaj, ne radi se gotovo nista, a zivi se od kredita, dotacija, donacija, doznaka iz inostranstva, sveranja gudre iz Avganistanskog i Kolumbijskog krakova (oko 4 hiljade miliona evra), i oko svega 30% budjeta se puni Privredom Srbije, koja jedva da postoji! :mrgreen:

Takva drzava na duge staze NE moze da postoji, jer je stanje u njoj vrlo astabilno... I kako je cela drzava potonula na samo dno, na grane Hondurasa, Nanibije, Eritreje... Sanse za nju, da izadje iz te mrtve petlje ne postoje. Svako ko je iole pametan shvata da je celo drustvo u zaostatku za Zapadom 50+ godina u svemu, i da tu vise nema ni proje, a kamoli crni hleb! :whistling:

Stoga, na mom nivou, ja sam organizovao u Beogradu za mene drzavu u drzavi, dakle, sto manje posla i dodira sa Drzavom Srbijom! Nista ne zelim da imam sa njom, osim da platim infostan... Sve ostalo cu iz mojih izvora para, koji nemaju veze sa tokovima para u Srbiji! Dakle, kompletna izolacija, nikakav rad u Drzavi Srbiji, potpuno izolacija sa politickom scenom, nikakva srpska politicka ideologija NE moze i sme da prodre na moju privatnu teritoriju (moji advokati ce da "rade i grade" ukoliko bilo kakva drzavna sila pokusa da me privoli da bilo kako saradjujem sa vlastima, sadasnjim i buducim)! :per:

_nobody_

Poslednja izmena:
lepo kaze vucic da mora da nam se menja svest

a vi ga napadaste kad je to izjavio

Sasa, alooooo... Znas li ti/predpostavljas li kolika je ta promena???
attachment.php

_nobody_

Štićenicima Laze je najpametnije da promene državu, kad odu negde ne ide za njima medicinski već samo sudski karton.

Ne se sekiras. Vi ste ga sa UZASima: Sumadijama i Strsljencima zagasili. Tu vise ni kamen na kamenu nema da ima. Ni u SNS basnama, niti u SNS bajkama za 700K nedonoscadi sa SNS certifikatima. :lol:

_nobody_

Pitanje za postavljača teme.
Ko treba da promeni sistem?Jer ja lično smatram da menjanjem sistema građani se automatski tom sistemu prilagođavaju.

Vadere... Ranije mi se cinilo da sam znao odgovor na tvoje pitanje. Sada vise ne znam... Zaista ne. Mislim na Srbiju. Konkretno na Srbiju. Steta naneta post 5og oktobra 2000. je ogromna. Ne znam da li je uopste moguce sanirati destrukciju koja je napravljena, NE primarno u privredi, nego u glavama, svesti Srba, i naroda u Srbiji (da ne bude da su samo Srbi krivci/kaznjeni).

Može li administracija recimo za razliku od Srbije da ovu temu učini normalnom i čisti odmah spam i gluposti.Na ovom forumu me može uopšte da se piše od toga.

Tesko. A to cu, cini mi se, pocetni koraci... Sve sto treba da se radi na menjanju svesti NE moze da se radi SADA i ODMAH. Mora da se radi (u pravom smeru) decenijama... Uz neke greske. A pocinje se sa malim stvarima. Sa malim, pa se strategija nastavlja.

Koliko je to zaista moguce? I ja bih voleo da cujem bloosera, fobosa11, sasu, Slavena, neke pametne diskutante... Ili bilo koga ko zeli da predlozi bilo sta u vezi teme/menjanja svesti! :eek:

_nobody_

Раст животног стандарда је основа без које нема помака унапред.
Прво стандард, после добри људи. Не обрнуто.

Rast životnog standarda bi mogao da se desi bukvalno uredbom vlade preko noći jer prostora ima na pretek.
Niske plate i nizak životni standard vlast veštački održava.
Iz više razloga.Da bi privukla strane investitore jeftinom radnom snagom,da bi lakše manipulisala narodom da bi više krala.

Rast životnog standarda bi mogao da se desi bukvalno uredbom vlade preko noći jer prostora ima na pretek.
Niske plate i nizak životni standard vlast veštački održava.
Iz više razloga.Da bi privukla strane investitore jeftinom radnom snagom,da bi lakše manipulisala narodom da bi više krala.

Ne, već je odgovor da Nema Para.

Naime, treba se rešiti takvih teorija zavere i Eto Standarda.

U Srbiji može da bude plata svakom radniku.Mislim na one najednostavnije poslove i na najcrnji privatni sektor minimum 500€ za 40h rada nedeljno odnosno za 160h mesečno.To je minimum.

- - - - - - - - - -

Me, već je odgovor da Nema Para.

Naime, treba se rešiti takvih teorija zavere i Eto Standarda.

To je laž.Bezobrazna laž.

U Srbiji može da bude plata svakom radniku.Mislim na one najednostavnije poslove i na najcrnji privatni sektor minimum 500€ za 40h rada nedeljno odnosno za 160h mesečno.To je minimum.

- - - - - - - - - -

To je laž.Bezobrazna laž.

Pa plate I jesu 500 evra ali država uzme 240 kroz porez i namete. Zato je moj predizborni predlog da ukinemo doznake.

Back