Autorska prava

p1XM

Početnik
Poruka
3
Hi,

Na dosta stranica se nalazi muzika pa i u vecim količinama, to su pretezno sajtovi i koji zahtjevaju super članstvo ko je se mora da plati.
Normalno i navode kao na primjer: "muziu koju skidate na našeg sajta dužni ste izbrisati sa vašeg hard disca u roku od 24 sata"

Pitanje:
Jeli to legalno sa strane Sajta?
Kakvi su postupci u slučaju tužbe?

Zanima me iz razloga što mislim na svoj sajt postaviti koji album, za super članove.

Dali je to ilegalno i ako jest, zašto!? (taj service preslušavanja CD-a prije kupovine, koji neki sajt nudi mislim da je legalan :-? ) ipak bi se radovo o vašem mišljenju, prije nego što u čorku pogodim :roll: .

pozdrav
p1XM

p1XM:
Hi,

Na dosta stranica se nalazi muzika pa i u vecim količinama, to su pretezno sajtovi i koji zahtjevaju super članstvo ko je se mora da plati.
Normalno i navode kao na primjer: "muziu koju skidate na našeg sajta dužni ste izbrisati sa vašeg hard disca u roku od 24 sata"

Pitanje:
Jeli to legalno sa strane Sajta?
Kakvi su postupci u slučaju tužbe?

Zanima me iz razloga što mislim na svoj sajt postaviti koji album, za super članove.

Dali je to ilegalno i ako jest, zašto!? (taj service preslušavanja CD-a prije kupovine, koji neki sajt nudi mislim da je legalan :-? ) ipak bi se radovo o vašem mišljenju, prije nego što u čorku pogodim :roll: .

pozdrav
p1XM

Nisam bas siguran sta si ti hteo ovde da kazes......pa teoretski ako ti neko da da preslusas muziku preko interneta i kaze da moras de je posle platis, to je u redu sa pravne tacke gledista, zasto bi to bilo ilegalno.
Ti i u slucaju kada slusas radio program preko interneta mozes da kupis pesmu a naravno mozes i da je skines i bez placanja, to je u principu ilegalno ali da li stvarno verujes da ce neko da te vija i ne daj boze uhvati u toj ilegalnoj radnji, sve je to u domenu teorije i ne vidim razlog zasto bi se mnogo uzbudjivao zbog toga. Kakva crna corka i bakraci, ja zivim u Kanadi i skidam muziku preko P2P programa , nema govora o bilo kakvim sankcijama sve dok ti tu muziku ne distribuiras dalje radi ostvarivanja finansijske koristi.

Hvala na odgovoru klika :)

Pokušaću da razjasnim bolje ;)

Na mom sajtu postavim recimo 5. diskografija, za download te muzike User mora platiti.
Naravno se tim "Superuserima" navodi da tu muziku mora izbrisati sa svog hard disca u roku 24 sata.
Znači;
Userima se navodi da svaku pjesmu koju skinu moraju izbrisati sa svog hard disca, iz razloga "AUTORSKIH PRAVA"

Tu me zanima koliko sam ilegalan :| ili ako nisam, zašto nisam

pozdrav
p1XM

Back