не , влада тотална анархија на интернету, стављај шта желиш.
мада.. питање је колико је озбиљан твој сајт, да ли је неки званичан њуз портал, и да ли покушаваш слику да представиш као своју и профитираш од сајта
свакако постоје сајтови који блокирају линковање. или имају водене жигове на сликама ради заштите права.
мада ти кажеш да копираш..
можеш да скинеш слику, можда и промениш јој назив и поставиш
или да наведеш извор ситним словима испод..
Наилазио сам на сајтове где за копиране делове текстова наводе изворе,, али мање њих за неке слике типа а.џоли. све то је непотребно. Не знам да је забележен случај тужбе странаца у овој земљи Србији икад.
Гугл имиџ срч.. може да открива и показује хронолошки исте слике.
Наравно ово све причам и ја као тотални лаик, у вези ауторских права (који у својим сајтовима имам гомилу туђих слика, мада немам неки претенциозан сајт, тј није регистрован на моје име и на цом домену)
јер сам ушао у ову тему јер и мене заправо интересује... нпр. ако ти скинеш и едитујеш ту А.Џ. слику у фотошопу, додајући нешто своје.. неку звездицу, птичицу и то прогласиш личним уметничким делом, слично ко ремикс у музици... да ли се сме продавати та слика као уметничко дело, или се морају тражити одобрења аутора... нек ми неко одговори на ово...